Kluci, matně si vzpomínám že to tu už padlo, nicméně se mi to nedaří najít....
Přidá-li se jednorázový čistič do benzinu, je lepší tu nádrž vyjet během delšího časového úseku (dejme tomu během 3 - 4 týdnů) a spíš kratšími pojížďkami, ANEBO tu nádrž vyjet za tři dny dvěma delšími jízdami (2 x 350 km)
Naposledy upravil(a) Pitris dne pon zář 30, 2024 17:11, celkem upraveno 1 x.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Raz som čítal názor od fundovaného automobilového novinára,že pred absolvovaním dlhšej cesty autom je dobré natankovať 100 oktánový benzín a prečistiť tak motor a palivovú sústavu
A nejaky ten kilometer idealne na dialnici to podrzat vo vyssich otackach a precistit tak aj vyfukovu sustavu
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Aplikujte balení 325 ml na celou nádrž a vyjeďte jí běžným způsobem. Netřeba jet dlouhé vzdálenosti, což je všeobecná fáma internetových diskuzí. Kombinovaný způsob jízdy je naopak více efektivní, protože v případě, že vůz stojí, tak má chemie čas a prostor na rozpouštění úsad, které pak následným nastartováním a jízdou, vyjdou bezpečně výfukem ven.
za mě to dává větší logiku než to nalít a hned vyjet. Chemie čistí jiným způsobem než italská údržba.
To je dobra hovadina
Ako asi pri stojacom motore sa rozpustia chemicky usady napr.na ventiloch alebo vo vstrekovacoch ? Leda tak v trubkach. A videl si uz zvnutra palivovu trubku. Cista jak lalia. Tam nie je co cistit. Odhliadnuc od toho , ze treba aj teplo k tomu cisteniu. A poriadne zohriaty motor. Nie 3 km pre rohliky.
Shell HX7 10w40
hele, na mě se nerozčiluj, je to citace z red-rider.cz https://www.red-rider.cz/248-bg-208-44k ... 25-ml.html
btw nejde jen o čištění trubek jak píšeš, ale zbytky nespáleného paliva s aditivem (má vyšší bod hoření) zůstávají na ventilech, vstřikovačích ... a mohou čistit
Prepac. Urcite sa nerozculujem. Naopak. V klude a po zvazeni ( mne) znamych faktov si toto myslim.
Ale mozem sa mylit.
Keby som to chcel vyskusat, skusil by som namocit do takehoto pripravku napr nejaky stary ventil, alebo iny zakarbinovany diel a schvalne co sa stane po 24, 48...72 hodinach
Shell HX7 10w40
Všeobecně bych řekl, že je jedno jak kdo s jednorázovým čističem jezdí.
Ale logicky delší působení čističe v palivové soustavě vyčistí více. Po vypnutí motoru, jsou přece stále vstřikovače, trubky, čerpadlo, atd. zaplaveny palivem s čističem.
Opatrný bych byl např. u mého TSI při extra krátkých trasách. Dost paliva jde za studena do oleje…
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Tak ano, od cerpadla v nadrzi s prvym filtrom /sitkom ( obvykle), cez trubky , druhy filter az po palivovu listu s regulatorom tlaku paliva to zaplavene benzinom je. Samotne vstrekovace sa obavam , ze iba ustie do lišty. Špičky s rozprasovacimi otvormi vsak v ziadnom pripade nie. Leda, ze by vstrek tiekol tak, ze kvapka ...a taky aj tak aditivom nezachranis.
Lenze prave v spomenutych miestach nie je ziadny karbon ktory by bolo ucelne vycistit. Vlastne nič. Skuste si to rozobrat a uvidite. Panensky ciste.Ten bordel proti ktoremu to chce bojovat je az tam kde zacina spalovanie . A tu pocas statia vozidla to palivo a teda potažmo to aditivum 100% nie je.
A ze by tam akoze ostali nejake relevantne mnozstvo, ktore by pocas odstavenia vozidla dalej posobilo? Ale no tak. Ani teoreticky. Tych par aerosolovych kvapiek sa po vypnuti motora v okamihu odpari.
Jedine, ze by sa to tam dostalo nejako cielene. Akoze to naschval "prechlastat", alebo rovno naliat napr cez diery po svieckach.
A to uz sme oklukou zase na zaciatku , ked "prve aditivum" bol petrolej naliaty do valcov.
Shell HX7 10w40