ADITIVA DO BENZINU

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Pitris
Site Admin

Re: Aktuální ceny PHM

Příspěvek od Pitris »

Colommbo píše: pát čer 14, 2024 15:57 Mám to odmazat?
Nebo přesunout....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Colommbo

Re: ADITIVA DO BENZINU

Příspěvek od Colommbo »

Dobrý nápad, díky! :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
petercheco

Příspěvek od petercheco »

Žádná placená reklama... Jen jednoduchý test šikovného Slovenského fyzika z Bratislavy, který si za pomoci BP setu může udělat každý z Vás. On to uveřejnil pouze na YouTube a mimochodem testuje i aditiva do paliv. Co se týče dodatečné aditivace uživatelem, o tom přeci v mém příspěvku vůbec nepíšu. Jen jsem reagoval na Pitrise, který psal, že bude tankovat Slovnaft 100 coz je MOL nebo OMV 100. Tedy šlo spíše o ukázku za co lidi platí, když tankují tam či tam to nebo to 😉. Jezdím na benzín a patlat se s VIF u stojanu nechci. Pochvaluji si olej od MOL, naftu v tahací též potvrzuji a doporučuji, ale benzín nikoliv a tankoval jsem benzín od MOL vážně dlouho neb jsem nevěřil. Nyní tankuji benzín u Shell po shlédnutí daných videí a vyježdění několika nádrží od každé z hlavních sítí a je to vážně znát. Rozdíl v cenách na 55l nádrži je zanedbatelný a rozhodně se nejedná o žádnou subjektivitu. A testování podle platných ČS norem v SGS laboratoři?... Panebože, vždyť CS norma ani nezná 100 oktanové palivo. Stále se odkazuje na max. 98 oktanů. 😉 A zkoušky v laboratoři? Copak SGS řekla nějaký hmatatelný výsledek o tom, která síť má lepší palivo? Nikoliv. Poukázala v testech na rozdíly u 100 oktanových paliv? Nikoliv. Tedy kromě hustoty, výhřevnosti a dalších pár hloupostí o ničem jako třeba oktanové číslo a podíl bio, nepustila v čísle Světa motorů do éteru nic. Proč? Protože nemá metody jak a co v daných palivech testovat kromě schopnosti čištění ventilů... A co zbytek celého palivového okruhu? 😊
Dříve: Škoda Rapid Spaceback 1.0 TSI 81 kW prodáno
Shell Helix Ultra Professional AV-L 0w-30 / MOL Dynamic Gold Longlife 5W-30
Nyní: Hyundai i30 kombi 2025 1.5 DPI 71kW
Dříve Liqui Moly Special Tec AA 0w-20 / Nyní Eneos X PRIME 0W-20
petercheco

Užíváme zde na fóru úžasné oleje, měníme je mnohem dříve než ostatní smrtelníci, dokonce je někdo aditivuje... Tak pojďte tankovat i lepší paliva, protože ta toho umí s motorem také dost vylepšit nebo zničit. A kvalita benzínu u Čepra... Panebože, Čepro spravuje státní rezervy a musí mít hlavně čistou naftu bez bio... Ale vy netankujete čerstvou naftu ani benzín... Od Čepra se dostává do sítí EuroOil paliva již nevhodná pro uskladňování a tedy paliva určena pro konzumaci v rámci určitého časového horizontu cca dvou měsíců... :roll: ... A Čepro má zajímavé smlouvy o dodávkách právě třeba i od Slovnaftu...
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Možná na tom něco bude ale spíš dám na výsledky akreditovaných laboratoří než na kluka z Blavy co dá něco na youtube. Krom toho mám vlastní zkušenost nejen s benzinem ale i s doaditivací a nevěřím všemu co se objeví na youtube....
Díky, ale někoho to třeba presvědčí :P

Nebo jinak: Tobě stačí olej MOL, mě zas benzin Eurooil (s Millersem PPE nebo VIFem).

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jako 200% ateista tvrdím, že je to o víře. Každý něčemu věří nebo může věřit a čemu kdo věří, je mi naprosto jedno. Ovšem jen a pouze do okamžiku, než se mě o své víře snaží přesvědčit...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
memartin

Příspěvek od memartin »

Colommbo píše: sob čer 15, 2024 8:58 Ovšem jen a pouze do okamžiku, než se mě o své víře snaží přesvědčit...
Už ti chybí Metabůh? :mrgreen:
'99 polo 1.0 mpi LPG :twisted: Total Quartz 5w40 + MCE
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40 :P
'07 city 1.34 i-DSI
petercheco

Souhlas pánové 😉... Nikoho nepřesvědčuji. Jen jsem poslal a popsal něco co mi přišlo zajímavé 😉
tonny

Příspěvek od tonny »

Kdyby akreditovaná zkušebna zveřejnila co nemá, tedy kdo má lepší palivo u které benzínky, okamžitě by se snesla vlna žalob. Dělají jen co mají. A ty čísla asi o něčem vypovídají, buď jen zasvěceným.

Já všemu nemusím věřit ale mohu se se svými zkušenostmi a rozumem s něčím nebo s někým ztotožnit, byť nemusíme mít pravdu. Proto je svět barevný. :) Poslední dobou se vynořila vlna odborníků, expertů a vědců (najme z predátorských časopisů). Vidět to začalo být u covidu. Že by přibyl i Fyzik z you-tube? (neviděl jsem). Zatím máme ještě právo výběru. Já nejvíce čepuji u Eurooilu s aditivy MO. Uzeniny máme také z masa nedotknutelných zásob ze zahraničí a nikomu to nevadí.
Ford Explorer V6 4.0 lpg 1998, Shell HU 5W-30 SL ATF MaxLife
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
sosko

Příspěvek od sosko »

Netreba hneď haniť a zosmiešňovať. A i keď príspevok bol napísaný veľmi neštastne štýlom reklamy na metazázrak,
treba však , ako vždy, čítať a pozerať s porozumením, kde veľmi rýchlo zistíme, že a sice samotný ‘test’ je ok a každý ho vie zrealizovať a je ‘správny’, bohužiaľ o samotnom NAJ palive nám nepovie nič, aj napriek bombastickým názvom videí, tzv. clickbaitoch. Z jednoduchého dôvodu, meria len množstevný výskyt detergentov zo skupiny aminov/etherov v danom palive (a aditíve, ktoré na kanáli tiež testuje).
Takže, pre zaujímavosť o tom , ktorá petrofirma používa tieto moderné detergenty v palivách a v aditívach je to fajn, o komplexných čistiacich účinkoch paliva nám rozuzlenie o tom Naj palive nepovie, maximálne ukáže smer. ( amin ether by mali byť veľmi účinné v priamovstrekových motoroch, koniec koncov aj preto VIF benzínový dávnejšie prešiel reformuláciou s dôrazom na priamovstrek, kde pridali práve tieto detergenty, čo si aj následne dali otestovať v SGS a uverejnili vo Svete motorov a práve na tento test je často odkazované).
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
outdoorman

Příspěvek od outdoorman »

Je leto, čas miešaných drinkov. 👌😁
Tak do fľašky od MO Petrol Power Eco Max v ktorej bol naliaty VIF asi 100 ml som dolial Mannol 9950 Benzin Ester asi 150 ml. Aditíva sú volne miešatelné, neoddelujú sa. Ako sa to pri jazde prejaví asi nemám možnosť ani schopnosť reálne zistiť. Len veriť..., že to robí čo má.
Subaru XV 2,0 benzín, manuál, r.2014, Motul x-cess 5w40, vif alebo mannol.
Subaru Justy 1,0 benzín, manuál, r.2009, Motul x-cess 5w40, vif alebo mannol.
Pitris JUNIOR

Příspěvek od Pitris JUNIOR »

Jezdím oboje, je pravda že teda zvlášť 🤣
Ale vlastně proč ne. Za mě Mannol 9950 je hodně dobrý, motorový projev je výrazně hladší.
🚗 Mazda 6, 2.0 SkyactiveG 121kW
⛽ N98 + Bishops Original BiTech
💧 PennzOil Platinum 5w30
☀️ KUMHO ECSTA SPORT PS72 XL - 225/45 R19 96 Y XL
❄️ KUMHO WP52 WinterCraft - 225/55 R17 101 V XL
🏍️ Kawasaki ER5 37kW
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

outdoorman píše: stř črc 17, 2024 10:07 Je leto, čas miešaných drinkov. 👌😁
Tak rum s kolou? Proč ne. Gin s tonikem? Proč ne. Ale do MO Petrol Power Eco Max přidat VIF a i Mannol?
To kurva ani omylem! :P

Ne, vážně....
Já bych napřed vyjel jedno, pak druhé a další. Zřejmě se nic nestane ale někteří výrobci tady těchto aditiv (Bishop's, Millers) uvádí, že by se různá míchat mezi sebou neměla....

rousini

Příspěvek od rousini »

Ten mannol jsem začal dávat místo vifu do motorek. Nepoznal jsem nic, ale podle smradu si myslím, že je to jen předraženej ester oil ...
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
ype

Příspěvek od ype »

Odpovědět