Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Jerry3

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Jerry3 »

lengy60 píše:...uzavírek a zpomalení,takže sotva jsi se rozjel,už jsi zase brzdil do zúžení a "frčel" 80...
Souhlasím s tím, že dobře už bylo. Ale nepochopím, proč si někdo dává po skončení rychlostního omezení v uzavírce záležet na tom, aby mu předjetí náklaďáku po jeho pravici trvalo co možná nejdéle, tj. aby blokoval všechny ostatní v levém pruhu co nejdéle. Přitom nakonec těch 130 také jede. Asi další carfan, který se zde také divil, co máme proti Fabii 1,0 MPI 44 kW, když "umí všechny limity". Ano, podle pravidel má právo zdržovat, protože nikde není stanovena povinnost mít auto, které disponuje alespoň nějakou dynamikou.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Nejezdím jako raketa, před rychlostí upřednosťuju plynulost, ale rozhodně nezdržuju. A pomalý předjížděcí manéfr někoho přede mnou, jež sníží mou plynulost, mi taky leze na nervy. Mnohem víc mě však derou letargické rozjezdy na semaforech. Padne zelená a než se ti pitomci rozjedou, to by vyrost kedlub, křižovatkou pak projede poloviční množství aut, než by mohlo. :x Vůbec si s ostatními řidiči dost povídám... :mrgreen:
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Lada 57

Příspěvek od Lada 57 »

Protože každej z těch pitomců na křižovatce čumí do mobilu,místo aby sledoval světla na semaforech a vypálil hned na oranžovou.Pak projedou s bídou tři auta.
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

Kam na takové otázky chodíš a kde bereš ty naprosto nesmyslné odpovědi :?: Co asi může znamenat ta část "TD" :?:
ale ved to je jasne ze TD je turbodiesel, ved som aj napisal ze turbo ... Moja otazka znela cim sa lisi od inych TDI
a postacujucu odpoved som dostal ze je to ako Common rail - priame vstrekovanie
podobne jako HDI od PSA,TDCI od Ford,DCI od Renault atd..
.
Pokud potrebujes "nakladak" tak berlingo,partner,ale na tom privesu to utahas..Pokud HDI tak jedine 2.0 HDI
ako mysli to utahanie? ze to neutiahne? alebo sa bude privelmi trapit a pojdem pomaly? Totizto doporucoval si mi Peugeot 306 1,9D cize hladky diesel s tym istym vykonom - ten si myslis ze bude na tom lepsie na tahanie privesu ako berlingo? (lahsia kasna alebo lepsie prevody? alebo?)

Ohladom HDI co si vybrat ? HDI od PSA alebo JTD na Multiple? alebo radsej nieco ine?
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

poněvadž prakticky jediné, co ty asistence vcelku dobře zvládají, je odstranění nepojízdného vozu z dálnice.
mam podobnu skusenost
chcel som opravit pichnutu penumatiku piatok vecer o 22:00 aby som dosiel domov(bol som asi 100km od BA).
NONSTOP servis mal vypnuty telefon
a asistencna sluzba mi oznamila ze ma odtiahnu do najblizsieho servisu kde ma promptne vybavia v pondelok rano a ze opravu defektu riesia len tak ze mi vyberu moju rezervu a prehodia - kedze rezervu som mal pichnutu tiez, tak som ich poslal rovno do prdele kedze vymenit rezervu zvladam aj bez nich.
Moja predstava ze pridu a zalepia defekt priamo na ceste sa ukazala iluzorna. (to su len sluby poistovakov ked sa uzatvara PZP)

Nakoniec pomohli obycajni ludia, jeden sukromny mechanik co mal nedaleko servis,
Este som mal zalozne riesenie pouzit sprej na opravu defektu (kupit na pumpe, ale vraj to nie je nic moc oprava, ze nedrzi to dobre a aj tak to treba casom normalne zalepit)
Tieto auta mam na krku:

Seat Inca SDI 47kW AEY
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

NOVON

Příspěvek od NOVON »

misojogi: Tu 306 vypust z hlavy,nevedel jsem,ze potrebujes nakladak :-) Nicmene v inzeratech si mel same male Ibizy,tak me ani to tahani privesu nenapadlo.
Obecne..tahani privesu dostava auto poradne zabrat,to ze muze tahat prives neznamena,ze se to na nem negativne neprojevi.Trpi pohonne ustroji,poloosy,zadni naprava atd atd,proste ceka mechanika jde do sracek.No a prave ne toto se hodi bytelne auta co maji aspon 1500 kg,nebot pro svoji vlastni vahu jsou konstruovany bytelneji..Coz u berlinga neni.Tam je podvozek Xsara..pohonne jednotky a prevodovky klasika osobni PSA.
Tak ze bud si poridis poradneho macka tahouna nebo na vozik z dlouhodobejsiho hlediska zapomen,resp. nemusis zapominat,ale budes investovat do oprav.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Jerry3 píše:
lengy60 píše:...uzavírek a zpomalení,takže sotva jsi se rozjel,už jsi zase brzdil do zúžení a "frčel" 80...
Souhlasím s tím, že dobře už bylo. Ale nepochopím, proč si někdo dává po skončení rychlostního omezení v uzavírce záležet na tom, aby mu předjetí náklaďáku po jeho pravici trvalo co možná nejdéle, tj. aby blokoval všechny ostatní v levém pruhu co nejdéle. Přitom nakonec těch 130 také jede. Asi další carfan, který se zde také divil, co máme proti Fabii 1,0 MPI 44 kW, když "umí všechny limity". Ano, podle pravidel má právo zdržovat, protože nikde není stanovena povinnost mít auto, které disponuje alespoň nějakou dynamikou.
No to je ten lepší případ,ještě větší pocuc je,když se tam nacpe kamión jedoucí za ním.Proto také naši mocipáni zvažují :twisted: zda nedat na konec zúžení značku zákaz předjíždění pro kamiony.Otázka je,k čemu to bude,když dnes i v takovém omezení kamóny předjížději o sto6.Ale zpět k osobákům,ten manévr co popisuješ,ti udělá i doveda z mnohem silnějším autem než ta drdka od Škodovky.Mně zaujalo tehdy jen to,že je někdo ochoten zaplatit takový peníz,když může mít za méně peněz více muziky,ale holt když rychlé šípy nee,tak ať si koupí holotu. :mrgreen:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Colommbo píše: Vůbec si s ostatními řidiči dost povídám... :mrgreen:
Jsem na tom stejně,akorát já si nepovídám ale řvu jak tygr,o slovníku se raději nezmiňuji. :mrgreen:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Lada 57 píše:Protože každej z těch pitomců na křižovatce čumí do mobilu,místo aby sledoval světla na semaforech a vypálil hned na oranžovou.Pak projedou s bídou tři auta.
Když před pár týdny začala žena pronikat do obsluhy a ovládání vozu,tak se občas stalo,že křižovatkou s kratším intervalem neprojel nikdo. :lol: Ale když je někdo bezohledné a slepé pako a má okamžitě potřebu vytrubovat,tak ať si postojí. :lol:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jsem zgruntu slušnej člověk, ale za volantem si to pořádně vykompenzuju... :lol:
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
bloke

Příspěvek od bloke »

NOVONe, boli tam aj ďalšie modely, napríklad Toledo Stella, v špecifikácii „Dovezené, Defektný motor alebo prevodovka, Neprihlásené. dovezene na n.d. alebo na opravu motor k.o.“
NOVON píše:misojogi: Tu 306 vypust z hlavy,nevedel jsem,ze potrebujes nakladak :-) Nicmene v inzeratech si mel same male Ibizy,tak me ani to tahani privesu nenapadlo.
Misojogi, kde budeš v meste parkovať ten príves s ťahačom, máš rodinný dvor?
Obrázek « Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous »
NOVON

Příspěvek od NOVON »

bloke: Jo ja vim,ze tam byly i Toleda 1.gen i 2.gen. Zas tak me "za slovo" chytat nemusis.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
bloke

Příspěvek od bloke »

To nebolo chytenie Teba za slovo, ale využitá rozvitá konverzácia, že akoto, že do užšieho výberu prešlo aj takéto vozidlo s motorom kaput :?: :)
Obrázek « Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous »
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

kde budeš v meste parkovať ten príves s ťahačom, máš rodinný dvor?
mam taku moznost
nebot pro svoji vlastni vahu jsou konstruovany bytelneji..Coz u berlinga neni.Tam je podvozek Xsara..pohonne jednotky a prevodovky klasika osobni PSA.
Tak ze bud si poridis poradneho macka tahouna nebo na vozik z dlouhodobejsiho hlediska zapomen,resp. nemusis zapominat,ale budes investovat do oprav.
no Xara napriklad ma v papieroch ze potiahne v pohode 1500kg a ja mam prives do 750kg ktory ma 500kg
Tahal som ho aj dieslovou Xarou a v pohode, ale Xara je hnusne auto, to autobusove sedadlo s teleskopom som neznasal .... vsetko totalne nepohodlne, preto som ju nechcel.
Myslel som ze na 500kg prives by Berlingo postacilo aj s rezervou
tahal som ho aj Berlingom 1,4 55kW ale to bolo do kopca slabe (jedine ze Favorit bol este horsi)
Preto si hovorim ze bud diesel (ktory potiahne aj do kopca hoci ma vykon rovnaky) alebo turbodiesel ktory potiahne aj s rezervou
neratam s tym ze by som s karavanom predbiehal ine auta (okrem traktorov) ale rad by som do kopca isiel rychlejsie ako 40km/hod (aspon tych 60km/hod by bolo minimum)
ale clovek netaha prives denne preto chcem auto vyuzit aj inak . Na bezne jadzenie mi staci Matiz ale ked druhe auto tak potom nech aj nieco odvezie, napri kopec ludi alebo kopec nakladu atd preto pozeram Berlingo alebo Caddy alebo Multipla atd
Ale kedze je to druhe auto nebude vyuzivane tak casto, tak nechcem do neha davat privela penazi ....
,
vie niekto poradit ako prives 500kg bude zvladat Berlingo s hladkym dieslom?
alebo jedine riesenie je TDI ci HDI atd ?
Tieto auta mam na krku:

Seat Inca SDI 47kW AEY
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Misojogi píše:... Xara napriklad ma v papieroch ze potiahne v pohode 1500kg a ja mam prives do 750kg ktory ma 500kg...
Něco takového tam skutečně stojí takto napsané?
Odpovědět