Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Colommbo

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Colommbo »

Jo, větry, ty mají vliv na leccos. Ale, jak už tu zmínil kolega, jezdím převážně sám... :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

autem mých známých: Oct.01 1,6 MPI 55 kW.
asi si predtym musel jazdit na ovela lepsich autach, pretoze isty cas som na to v robot jazdil a celkom som bol spokojny (ale moje predosle auto bola S120 takze to mozno vysvetluje ...) po dialniciach som lietal 160km/hod
Naposledy upravil(a) Misojogi dne stř črc 05, 2017 21:37, celkem upraveno 1 x.
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

Na druhu stranu,ked chceš tahat i príves,tak to je už takmer nad jeho limit.
to hovoris o 1,9hladky diesel Peugeot? A co takto HDI 2,0 alebo HDI 1,6? (jedne znamy ma a ponuka mi, ale ja mam z toho obavy ,,,,)
Tá Multipla je síce hnus,no kto ju mal,ju vždy chválil.
myslis si ze by zvladla aj 750kg prives ? mam na mysli verziu 77kW JTD alebo radsej 81kW JTD?
Ozaj co znamena JTD ? nieco som hladal na nete, vraj to ma lepsie priebeh krutiaceho momentu ako Turbo ale nepochopil som to ze preco.

NOVON
mas nejaky dovod pre Peugeot 306? je lepsi ako Partner ci Berlingo? lebo mna prave laka ta vacsia uzitkovost, na behanie po meste mi naozaj staci Matiz
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Misojogi píše:
autem mých známých: Oct.01 1,6 MPI 55 kW.
asi si predtym musekl jazdit na ovela lepsich autach, pretoze isty cas som na to v robot jazdil a celkom som bol spokojny (ale moje predosle auto bola S120 takze to mozno vysvetluje ...)
??
Ty si tu novy?? Jak toto muzes napsat??
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Kdysi jsem také jezdíval se Š 120 L 5-kvaltem a dokonce tutéž trasu: byly úseky, kde jsem dostával ručičku tachometru nad cejchovaný rozsah 180. Jo, ta kokta šla 160, ale trvalo jí tejden se rozjet. K tomu ty nepříjemné jízdní vlastnosti a brzdy. V té době jsem vlastnil dva vozy Mitsubishi, z nichž ten slabší, Lancer 1500 GLXi EXE Spec., jezdil hravě přes 200.
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Misojogi píše:Ozaj co znamena JTD ? nieco som hladal na nete, vraj to ma lepsie priebeh krutiaceho momentu ako Turbo ale nepochopil som to ze preco.
Kam na takové otázky chodíš a kde bereš ty naprosto nesmyslné odpovědi :?: Co asi může znamenat ta část "TD" :?:
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Colommbo píše:
lengy60 píše:...10 a více let staré ochechule...
Teď jsi mě fakt maličko nasral, woe...
Jirko to rozhodně nebylo mým úmyslem,ale tak se věci prostě mají.Já samozřejmě netvrdím,že kdo pojede starším vozem na dovolenou,tak musí zůstat viset někde na dálnici,ale stává se to.A komu se zadařilo,tak na ten zážitek vzpomíná velmi dlouho.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Pitris píše:Lengy Ty máš vůbec "zajímavý" zkušenosti.... :shock: Jednačtverka co jede jako dvoulitr, služební Fabie s půl mega "longlife" km na hrbu, co jezdí líp než nové, jednašestka i jednadvojka jezdící za pusu a 4 dospělí + narvaný kufr = 300kg. Čéče Ty by si jel i s plně naloženou Fabčou kombi 1.0MPI 150-kou k moři za 6 na sto. STS Chvojkovice-Brod :P

PS: Ne každý chce/si může dovolit novou m*dku bo je klidně možné že ty naše "ochechule" vydrží víc než bodlina....
Jarku promiň,ale to co ty tady píšeš,jsem já nikde nenapsal.A k tomu PS,je možné že ty vaše" ochechule",(o kterých jsem se já samozřejmě vůbec nezmínil,bo jsem měl na mysli vozy stejné kategorie,nikoliv auta s pořizovací cenou milión a výše)vydrží více,než moje bodlina.Vtip je v tom,že když se tak stane,tak já nemám problém,ale ti druzí se z toho zblázní a mají po dovolené.Komu se to někdy stalo,tak ti to potvrdí.Já měl lety kliku jak od blázince,po návratu z IT mi po týdnu a dalších najetých cca 80 km se auto zastavilo a bylo.Tady mě vyšla oprava cca na 6 tícek,být někde v IT nebo AT,tak to byl ranec jak prase.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Pitris píše:Tak nevím co se šprajcuje když píšu o plným zavazadelníku. A ten mě ani nevadí - jde mě o tu (ne)vhodnost toho co mají pod kapotou a čemu říkají motor :evil:
Jenže on se nešprajcuje kvůli plnému zavazadelníku,ale neustále dokola píše,že ten náklad nemusí a také neváží 500 kg.Já jsem jezdil s dětmi na prázdniny taky a fakt netuším,co bych tam musel naložit,aby to vážil takový ranec. :lol:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Jerry3 píše: Ve čtyřech dospělých s nějakými zavazadly (poloprázdný kufr) to byl pro mě tak silný zážitek, že na něj do smrti nezapomenu. A na rozdíl od lengyho jsem si dobře uvědomoval, jak moc ostatní zdržuju.
Jestliže jsi zvyklý jezdit se silnými vozy,tak pak samozřejmě rozumím tomu,jak se cítíš v takovém povoze.Nicméně nechápu,jak můžeš na dálnici někoho zdržovat,kdo má potřebu letět,tak mě předjede.
Ale ano,když někdo nasadí na přejetí kamionu a pak se kolem něho vleče 110-120,tak to mě taky vytočí do červeného.Jenže,tohle není problém slabé motorizace,ale blbců co se nedívají za sebe nebo mají při předjíždění oči kůleny,aby náhodou nepřekročili limit.Při zpáteční cestě mi to v Německu na dálnici předvedli majitelé nabušených kár několikrát,kdy jsem musel ve 170 na brzdy a pak se znovu rozjíždět.A v Alpách mě pro změnu dojímali kochači v kabrioletech,co jeli tak úžasně,že je nebylo možné ani předjet. :twisted:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
NOVON

Příspěvek od NOVON »

misojogi: Pokud potrebujes "nakladak" tak berlingo,partner,ale na tom privesu to utahas..Pokud HDI tak jedine 2.0 HDI
JTD znamena turbo diesel s primym,vysokotlakym vstrikovanim Common-rail,podobne jako HDI od PSA,TDCI od Ford,DCI od Renault atd..To uz jsou slozitejsi,choulostivejsi a na opravy drazsi motory.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

lengy60 píše:A komu se zadařilo,tak na ten zážitek vzpomíná velmi dlouho.
Od toho je příslušná (asistenční) součást havarijního pojištění. Kdo to má sjednané, je na tom skoro stejně, jako majitel nového vozu. A jelikož jsem zažil jak technický kolaps řádně pojištěného vozu mimo záruku v zahraničí, tak tentýž případ u vozu v záruce, odpovědně prohlašuji, že je to prů.er v obou případech. A nakonec stejně záleží hlavně na schopnostech řidiče umět si v těchto situacích poradit, poněvadž prakticky jediné, co ty asistence vcelku dobře zvládají, je odstranění nepojízdného vozu z dálnice.
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

lengy60 píše:
Jerry3 píše:...A na rozdíl od lengyho jsem si dobře uvědomoval, jak moc ostatní zdržuju.
Jestliže jsi zvyklý jezdit se silnými vozy,tak pak samozřejmě rozumím tomu,jak se cítíš v takovém povoze.Nicméně nechápu,jak můžeš na dálnici někoho zdržovat,kdo má potřebu letět,tak mě předjede...
Když ono je to právě naopak: já jsem vždy vyměnil auto za silnější právě v momentě, kdy už jsem začínal mít pocit, že jsou situace, kdy ty ostatní zdržuji. Pravda, dnes už je to úplně jedno, neboť těch, co si právě tohle (že zdržují) neuvědomují, je tolik, že snaha překonávat v pohodě (tedy rychle) velké vzdálenosti, se naprosto míjí účinkem. :evil:

Jinak řečeno, jestliže šlo někomu o celkové zpomalení provozu, zadařilo se! :x
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Brembo píše:Tá Multipla je síce hnus,no kto ju mal,ju vždy chválil.
Neznám praktičtější a pohodlnější "malé" (co to půdorysné plochy) MPV! :wink: Jen je při koupi ojetiny nutné důkladně zkontrolovat nápravnici (nosnou rouru) zadní nápravy: rezne zevnitř a prakticky se nedá sehnat jiná, ještě použitelná.
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Jerry3 píše:
lengy60 píše:
Jerry3 píše:...A na rozdíl od lengyho jsem si dobře uvědomoval, jak moc ostatní zdržuju.
Jestliže jsi zvyklý jezdit se silnými vozy,tak pak samozřejmě rozumím tomu,jak se cítíš v takovém povoze.Nicméně nechápu,jak můžeš na dálnici někoho zdržovat,kdo má potřebu letět,tak mě předjede...
Když ono je to právě naopak: já jsem vždy vyměnil auto za silnější právě v momentě, kdy už jsem začínal mít pocit, že jsou situace, kdy ty ostatní zdržuji. Pravda, dnes už je to úplně jedno, neboť těch, co si právě tohle (že zdržují) neuvědomují, je tolik, že snaha překonávat v pohodě (tedy rychle) velké vzdálenosti, se naprosto míjí účinkem. :evil:

Jinak řečeno, jestliže šlo někomu o celkové zpomalení provozu, zadařilo se! :x
Jardo,jenže si popravdě řekněme,v čem dnešní zpomalení vězí. :wink: Jen v Německu jsem napočítal na trase Mnichov-Regensburg 5 uzavírek a zpomalení,takže sotva jsi se rozjel,už jsi zase brzdil do zúžení a "frčel" 80.Jejich plus je,že u těch oprav se pohybovalo a pracovalo hafo lidí(stejně jako v Itálii),takže ty uzavírky nemají dlouhého trvání.Na rozdíl od nás,kdy jsem sotva přejel hranice,tak u opravovaného místa mě vítala cedule, "musíme to opravit" a nikde ani hoha. :twisted: A stačí se podívat na D8 jak dlouho se tam ti K*O*K*O*T*I crcají s tím kouskem dálnice u sjezdu na Mělník.Zkrátka jsou v dnešní době komunikace přecpané a je úplně fuk,co ti vrčí pod kapotou,leda si neuděláš pro radost nějakou noční jízdu a i to si musíš vybírat.Jel jsem do Itoše na noc a je to rok od roku čím dál horší,z Tarvisia z kopce už se jede ve 2 pruzích a neuděláš s tím nic. :?
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Odpovědět