Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
- Colommbo
Re: Jaké auto?
Jo, větry, ty mají vliv na leccos. Ale, jak už tu zmínil kolega, jezdím převážně sám... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
asi si predtym musel jazdit na ovela lepsich autach, pretoze isty cas som na to v robot jazdil a celkom som bol spokojny (ale moje predosle auto bola S120 takze to mozno vysvetluje ...) po dialniciach som lietal 160km/hodautem mých známých: Oct.01 1,6 MPI 55 kW.
Naposledy upravil(a) Misojogi dne stř črc 05, 2017 21:37, celkem upraveno 1 x.
Tieto auta mam na krku:
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
uzitocne info: post27317.html#p27317
Seat Inca SDI 47kW AEY
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
to hovoris o 1,9hladky diesel Peugeot? A co takto HDI 2,0 alebo HDI 1,6? (jedne znamy ma a ponuka mi, ale ja mam z toho obavy ,,,,)Na druhu stranu,ked chceš tahat i príves,tak to je už takmer nad jeho limit.
myslis si ze by zvladla aj 750kg prives ? mam na mysli verziu 77kW JTD alebo radsej 81kW JTD?Tá Multipla je síce hnus,no kto ju mal,ju vždy chválil.
Ozaj co znamena JTD ? nieco som hladal na nete, vraj to ma lepsie priebeh krutiaceho momentu ako Turbo ale nepochopil som to ze preco.
NOVON
mas nejaky dovod pre Peugeot 306? je lepsi ako Partner ci Berlingo? lebo mna prave laka ta vacsia uzitkovost, na behanie po meste mi naozaj staci Matiz
Tieto auta mam na krku:
Seat Inca SDI 47kW AEY
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
Seat Inca SDI 47kW AEY
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
??Misojogi píše:asi si predtym musekl jazdit na ovela lepsich autach, pretoze isty cas som na to v robot jazdil a celkom som bol spokojny (ale moje predosle auto bola S120 takze to mozno vysvetluje ...)autem mých známých: Oct.01 1,6 MPI 55 kW.
Ty si tu novy?? Jak toto muzes napsat??
Kdysi jsem také jezdíval se Š 120 L 5-kvaltem a dokonce tutéž trasu: byly úseky, kde jsem dostával ručičku tachometru nad cejchovaný rozsah 180. Jo, ta kokta šla 160, ale trvalo jí tejden se rozjet. K tomu ty nepříjemné jízdní vlastnosti a brzdy. V té době jsem vlastnil dva vozy Mitsubishi, z nichž ten slabší, Lancer 1500 GLXi EXE Spec., jezdil hravě přes 200.
Kam na takové otázky chodíš a kde bereš ty naprosto nesmyslné odpovědiMisojogi píše:Ozaj co znamena JTD ? nieco som hladal na nete, vraj to ma lepsie priebeh krutiaceho momentu ako Turbo ale nepochopil som to ze preco.
Jirko to rozhodně nebylo mým úmyslem,ale tak se věci prostě mají.Já samozřejmě netvrdím,že kdo pojede starším vozem na dovolenou,tak musí zůstat viset někde na dálnici,ale stává se to.A komu se zadařilo,tak na ten zážitek vzpomíná velmi dlouho.Colommbo píše:Teď jsi mě fakt maličko nasral, woe...lengy60 píše:...10 a více let staré ochechule...
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Jarku promiň,ale to co ty tady píšeš,jsem já nikde nenapsal.A k tomu PS,je možné že ty vaše" ochechule",(o kterých jsem se já samozřejmě vůbec nezmínil,bo jsem měl na mysli vozy stejné kategorie,nikoliv auta s pořizovací cenou milión a výše)vydrží více,než moje bodlina.Vtip je v tom,že když se tak stane,tak já nemám problém,ale ti druzí se z toho zblázní a mají po dovolené.Komu se to někdy stalo,tak ti to potvrdí.Já měl lety kliku jak od blázince,po návratu z IT mi po týdnu a dalších najetých cca 80 km se auto zastavilo a bylo.Tady mě vyšla oprava cca na 6 tícek,být někde v IT nebo AT,tak to byl ranec jak prase.Pitris píše:Lengy Ty máš vůbec "zajímavý" zkušenosti....Jednačtverka co jede jako dvoulitr, služební Fabie s půl mega "longlife" km na hrbu, co jezdí líp než nové, jednašestka i jednadvojka jezdící za pusu a 4 dospělí + narvaný kufr = 300kg. Čéče Ty by si jel i s plně naloženou Fabčou kombi 1.0MPI 150-kou k moři za 6 na sto. STS Chvojkovice-Brod
PS: Ne každý chce/si může dovolit novou m*dku bo je klidně možné že ty naše "ochechule" vydrží víc než bodlina....
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Jenže on se nešprajcuje kvůli plnému zavazadelníku,ale neustále dokola píše,že ten náklad nemusí a také neváží 500 kg.Já jsem jezdil s dětmi na prázdniny taky a fakt netuším,co bych tam musel naložit,aby to vážil takový ranec.Pitris píše:Tak nevím co se šprajcuje když píšu o plným zavazadelníku. A ten mě ani nevadí - jde mě o tu (ne)vhodnost toho co mají pod kapotou a čemu říkají motor
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Jestliže jsi zvyklý jezdit se silnými vozy,tak pak samozřejmě rozumím tomu,jak se cítíš v takovém povoze.Nicméně nechápu,jak můžeš na dálnici někoho zdržovat,kdo má potřebu letět,tak mě předjede.Jerry3 píše: Ve čtyřech dospělých s nějakými zavazadly (poloprázdný kufr) to byl pro mě tak silný zážitek, že na něj do smrti nezapomenu. A na rozdíl od lengyho jsem si dobře uvědomoval, jak moc ostatní zdržuju.
Ale ano,když někdo nasadí na přejetí kamionu a pak se kolem něho vleče 110-120,tak to mě taky vytočí do červeného.Jenže,tohle není problém slabé motorizace,ale blbců co se nedívají za sebe nebo mají při předjíždění oči kůleny,aby náhodou nepřekročili limit.Při zpáteční cestě mi to v Německu na dálnici předvedli majitelé nabušených kár několikrát,kdy jsem musel ve 170 na brzdy a pak se znovu rozjíždět.A v Alpách mě pro změnu dojímali kochači v kabrioletech,co jeli tak úžasně,že je nebylo možné ani předjet.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
misojogi: Pokud potrebujes "nakladak" tak berlingo,partner,ale na tom privesu to utahas..Pokud HDI tak jedine 2.0 HDI
JTD znamena turbo diesel s primym,vysokotlakym vstrikovanim Common-rail,podobne jako HDI od PSA,TDCI od Ford,DCI od Renault atd..To uz jsou slozitejsi,choulostivejsi a na opravy drazsi motory.
JTD znamena turbo diesel s primym,vysokotlakym vstrikovanim Common-rail,podobne jako HDI od PSA,TDCI od Ford,DCI od Renault atd..To uz jsou slozitejsi,choulostivejsi a na opravy drazsi motory.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Od toho je příslušná (asistenční) součást havarijního pojištění. Kdo to má sjednané, je na tom skoro stejně, jako majitel nového vozu. A jelikož jsem zažil jak technický kolaps řádně pojištěného vozu mimo záruku v zahraničí, tak tentýž případ u vozu v záruce, odpovědně prohlašuji, že je to prů.er v obou případech. A nakonec stejně záleží hlavně na schopnostech řidiče umět si v těchto situacích poradit, poněvadž prakticky jediné, co ty asistence vcelku dobře zvládají, je odstranění nepojízdného vozu z dálnice.lengy60 píše:A komu se zadařilo,tak na ten zážitek vzpomíná velmi dlouho.
Když ono je to právě naopak: já jsem vždy vyměnil auto za silnější právě v momentě, kdy už jsem začínal mít pocit, že jsou situace, kdy ty ostatní zdržuji. Pravda, dnes už je to úplně jedno, neboť těch, co si právě tohle (že zdržují) neuvědomují, je tolik, že snaha překonávat v pohodě (tedy rychle) velké vzdálenosti, se naprosto míjí účinkem.lengy60 píše:Jestliže jsi zvyklý jezdit se silnými vozy,tak pak samozřejmě rozumím tomu,jak se cítíš v takovém povoze.Nicméně nechápu,jak můžeš na dálnici někoho zdržovat,kdo má potřebu letět,tak mě předjede...Jerry3 píše:...A na rozdíl od lengyho jsem si dobře uvědomoval, jak moc ostatní zdržuju.
Jinak řečeno, jestliže šlo někomu o celkové zpomalení provozu, zadařilo se!
Neznám praktičtější a pohodlnější "malé" (co to půdorysné plochy) MPV!Brembo píše:Tá Multipla je síce hnus,no kto ju mal,ju vždy chválil.
Jardo,jenže si popravdě řekněme,v čem dnešní zpomalení vězí.Jerry3 píše:Když ono je to právě naopak: já jsem vždy vyměnil auto za silnější právě v momentě, kdy už jsem začínal mít pocit, že jsou situace, kdy ty ostatní zdržuji. Pravda, dnes už je to úplně jedno, neboť těch, co si právě tohle (že zdržují) neuvědomují, je tolik, že snaha překonávat v pohodě (tedy rychle) velké vzdálenosti, se naprosto míjí účinkem.lengy60 píše:Jestliže jsi zvyklý jezdit se silnými vozy,tak pak samozřejmě rozumím tomu,jak se cítíš v takovém povoze.Nicméně nechápu,jak můžeš na dálnici někoho zdržovat,kdo má potřebu letět,tak mě předjede...Jerry3 píše:...A na rozdíl od lengyho jsem si dobře uvědomoval, jak moc ostatní zdržuju.
Jinak řečeno, jestliže šlo někomu o celkové zpomalení provozu, zadařilo se!
Citroen C1 Feel 1.0 51kW