Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
skodovkar

Re: Jaké auto?

Příspěvek od skodovkar »

Jerry3 píše:Ano, má můj obdiv!
Někdo "jinba ittai" najde na dvorku, jiný musí zajít až na konec světa :lol:

Řídíte-li Mazdu, nikdy nejedete sami. Dokonalá harmonie vozu a řidiče. Jako kůň a jezdec – říkáme tomu „Jinba Ittai“. Věříme, že jakmile je dosaženo harmonie, stává se z řízení zábava. Děláme to po svém, protože naše vozy nejsou jen o tom, aby přepravovaly osoby z bodu A do bodu B. Vůz touto ztrátou získal na kráse. Ryzí, intiutivní vztah, který vytváří nepopsatelné pouto. Společně jsme silnější. Nikdy nejezdíme sami. Jezdíme společně. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) skodovkar dne ned pro 30, 2018 23:25, celkem upraveno 1 x.
jerome

Příspěvek od jerome »

skodovkar píše: Hrdličkovi se podařilo z ho*na uplést solidní bič
Pán Hrdlička si v tej dobe zaslúžil celosvetový obdiv. Favorit žiaľbohu len československý :roll:
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

skodovkar píše:...Hrdličkovi se podařilo z ho*na uplést solidní bič.
Ale vždyť já mu to neupírám, šlo o obdivuhodný výkon! :wink:
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

skodovkar píše:Řídíte-li Mazdu, nikdy nejedete sami. Dokonalá harmonie vozu a řidiče. ... Nikdy nejezdíme sami. Jezdíme společně. :mrgreen:
Třebaže jsem od r. 1991 do r. 2011 řídil prakticky vše, co bylo k mání na evropském trhu, a to až do cenové hladiny 310 tis. CHF, na většinu těch aut si dnes už málo vzpomínám. Zato nikdy nezapomenu na moje vůbec první setkání s vozem zn. Mitsubishi tzv. naživo. Bylo to na podzim r. 1991, kdy jsem měl k dispozici dvě sl. vozidla, Opela Kadett 1,3 a Ford Orion 1,6 (obojí z konce 80. let), soukromě jsem jezdil ojetou Mazdou 323 kombi 1,6 (r.v. 1986) a éru mých "testovacích jízd" jsem teprve začínal: šlo o ojetého Colta 1,5 z r. 1986 s najetými cca 120 tis. km, od nějakých 45 tis. km bez prokazatelné servisní péče. Ihned mi bylo jasné, že tohle je úplně jiné auto, které při jízdě nejenže dělá přesně to, co po něm chci, ale když ho nechám, tak to dělá dokonce samo a lépe. Brzy jsem si pořídil nového Lancera a až do r. 2014 jsem neměl žádné jiné vlastní auto, než právě Mitsubishi. Space Wagona ostatně vlastním dodnes, byť ho používá rodina mého syna a vyrůstají v něm mí dva vnuci.

Tehdy bylo mottem Mitsubishi na CH trhu: "Silence, puissance, Mitsubishi". Nikdy poté jsem se už nesetkal s výstižnějším, a přitom tak extrémně krátkým slovním spojením vyjadřujícím charakter vozů určité značky. :D
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

Jerry3 píše:Tehdy bylo mottem Mitsubishi na CH trhu: "Silence, puissance, Mitsubishi". Nikdy poté jsem se už nesetkal s výstižnějším, a přitom tak extrémně krátkým slovním spojením vyjadřujícím charakter vozů určité značky. :D
Kdyby nebylo negativních vedlejších efektů, tak by se dnes toto slovní spojení hodilo na elektromobily.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Nevim, proc se tenkrát opustil systém oktavky a narvalo se vse dozadu.
1000 nepovazuju za extra ani nasledne typy. Rusové taky Ziga sekali hafo let, jenze to furt bylo proti Sade AUTO.
Jelo topilo brzdilo a kde co odvezlo. Ze licence? A co, proc vymejslet neco, co neumim a uz nekde funguje.
Osobně povazuji za nej Sade modely 742.136 a poslední karb verzi F 50 kw. Moc jich nebylo. Byly nesmyslne drahe a jen v tehdejší plne vybave. Mel ji znamej, v Soliteru a dal za nej 199tkc. Pominu li cenu, tak zaparkovane u Sparu v NSR, se ztratil ve sve kategorii na parkovišti. Zigul by zas naopak kastli vycnival zpatecnicky. A Samara..., co rict.
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

Ruské Žiguly respektuji dodnes a souhlasím s Tebou. Byla to výborná auta s nepřekonatelným topením a lehkými starty. Mínusem byly koroze a vyšší spotřeba. Ale člověk se aspoň komfortně svezl a s klasickým uspořádáním pohonu na kluzku vyblbnul.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Vrchol topeni mel i licenční 125. Motory však o gen zpět, brzdy lepší. Interiér bez komentáře, v první verzi.
U me 03 jsem nechapal, tocivost motoru. 7000 nebyl problém. Ne vytocit, ale pouzit je. Nevím zda casovani a rozdelovac vychazel z Turina. Jediný co vim, ze se upravoval starter a dobijeni.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jerry3 píše:....Ihned mi bylo jasné, že tohle je úplně jiné auto, které při jízdě nejenže dělá přesně to, co po něm chci, ale když ho nechám, tak to dělá dokonce samo a lépe....
Já podobný pocit zažil při/po první jízdě když táta koupil v r.2001 třídvířko "šestkovýho" Civica 1.4. Pak jsem koupil jeho pětidveřovou verzi se silnější 1,5-kou, a po osmi spokojených letech s ním jsem přešel do Accorda. Ty auta nabídnou a dělají přesně to co chci a očekávám. A VTEC-ové točivé motory Honda jsou třešinkou na dortu :wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

nemali subdodavatela homokinetickych klbov a s wartburgom a trabantom sa nevedeli dohodnut a tak nemali inu moznost
A co, proc vymejslet neco, co neumim a uz nekde funguje.
motor z tisicky sa postupne vyvijal az do Fabie 1,4 MPi
Bol to prvy motor na svete s hlinikovym blokom a vymennymi valcami a tiez so sikmou strbinou hlavy valcov(takze ma jemnejsi chod - do sviecky sa postupnu roztvara sirka)
Byla to výborná auta s nepřekonatelným topením a lehkými starty.
mal som parkrat moznost soferovat a pripadal som si ako keby som mal na nohach zelezne bagandze, take tazkopadne to auto bolo ale kurenie malo super (medeny radiator)
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jerry3 píše:...Tehdy bylo mottem ... Nikdy poté jsem se už nesetkal s výstižnějším, a přitom tak extrémně krátkým slovním spojením vyjadřujícím charakter vozů určité značky. :D
"Auto s bleskem ve znaku podobá se zázraku!" 8)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

:wink: if :mrgreen:
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Vážně...! :D
Obrázek
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Jezevcik píše:Kdyby nebylo negativních vedlejších efektů, tak by se dnes toto slovní spojení hodilo na elektromobily.
Vždyť ten "myší" 2,5 V6 měl přesně takové charakteristiky! :wink: :D
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Misojogi píše:
nemali subdodavatela homokinetickych klbov a s wartburgom a trabantom sa nevedeli dohodnut a tak nemali inu moznost
To mi přijde jako nesmysl. Vyrobit homokineťák u nás nemohl být problém. Spíše jestli to nepřišlo shora :idea:
https://www.youtube.com/watch?v=plrybXjfjuo
https://www.youtube.com/watch?v=VxgIJeC-28U
Odpovědět