VW Passat

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Demo

Příspěvek od Demo »

Tak jsem zatím úspěšně nic nekoupil. Mohl bych, pánové, znát Váš názor na motory 1.9 TDI (66 kW a 81 kW) uvažuju o nějakém pěkném Passatku...
modelář

Příspěvek od modelář »

Tak si dej hlavně pozor, aby neměl našrot přední nápravu!
To zas byl den

Příspěvek od To zas byl den »

Určitě dobrá volba, jestli ale chceš passata s těmahle motorama musíš se vohlížet na řadu B5 nebo B4 ty sou už za zenitem, ale sou to větší držáky jak B5 můžeš ještě uvažovat o ochcávce nebo toledu estli chceš něco většího tak Galaxíka,Šándora nebo Alhiho Mambru.Estli ti de vo pohodlí a prostor pro lidi tak se vihni ochcávce a toledu.Ty motory sou držáky oba o fous je na tom líp ten 66 kW.Jenom za sebe ti chci říct co sem za poslední dobu poznal co asi přečnívá v kvalitě je Mazda 6 100kW dvoulitr MZR, vokolo mě se jich motá šest sou tak šesti sedmi letý a bez průserů.Mám taky jednu vyhlídnutou.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ANO DEJ SI POZOR NA NÁPRAVU!!!!!Její oprava se může vyšplhat na ŠOKOJÍCÍCH 6 tis korun :lol: Modeláři prober se.......přestan tady strašit lidi........každé auto má nějakou šmouhu na kráse....tak mě na padlo napiš co máš za auto ty???!!!!!At se zasmějem
To zas byl den

Příspěvek od To zas byl den »

ten předek na B5 a i B6 je průserový když se k tomu budeš chovat s citem tak je to v poho estli do toho neděláš tak počítej 6 litrů jednu stranu. Neboj se toho ten auťák je dobrej.Modelář to dělá moc napínaví.
Demo

Příspěvek od Demo »

Přední náprava je mi známá. Jen mě trošku překvapilo, že Passat B5 1.9 TDI 81 kW nemá třeba na rozvodech (dle katalogu) vodní pumpu, jsou tam ještě nějaké výrazné rozdíly oproti třeba Octavii?
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:ANO DEJ SI POZOR NA NÁPRAVU!!!!!Její oprava se může vyšplhat na ŠOKOJÍCÍCH 6 tis korun :lol: Modeláři prober se.......přestan tady strašit lidi........každé auto má nějakou šmouhu na kráse....tak mě na padlo napiš co máš za auto ty???!!!!!At se zasmějem
1. Rád bych viděl, zda se za tu šestku dá dnes koupit alespoň jeden kus onoho problematického hlinikového ramene, jehož životnost (aby to ještě alespoň jakž takž drželo geometrii a zároveň nehrozila fyzická destrukce v důsledku hloubkové koroze) nepřesahuje v podmínkách českých zim a stavu vozovek několik málo desítek tis. km.

2. Pokud jde o šmouhy na kráse, má je bezpochyby každé auto z množiny těch, které znají opraváři: tyto "šmouhaté vozy" totiž opraváře živí, pročež je mají rádi a rozhodně nejsou zainteresovaní na tom, aby o svůj zdroj (v daném případě snadné) obživy přišli. Už proto budou prohlašovat, že "každé auto má nějakou šmouhu na kráse", aby se náhodou někdo nedozvěděl, že existují i vozy, které opraváři "raději znát nechtějí", jelikož je neživí... Vnímáte uzavřenost tohoto kruhu? Předmětný omyl pak papouškují neinformovaní zákazníci, kteří tomu uvěřili.

3. Jsem majitelem vozu, který servismany rozhodně neživí, pročež ho buď (raději) neznají, a pokud už ano, nemají ho rádi.

P.S.: Ramena zavěšení kol jeho přední nápravy jsou poctivé zápustkové výkovky...
Návštěvník

ZA 6 TIS KORUN SE DÁ KOUPT KOMPLETNÍ SADA RAMEN NA PASSATA!!!!!!!!!!!Na celou nápravu....stačí jemon trochu hledat na internetu a nekupovat u zlodějských autoservisů(autorizované i neautorizované...zloději to jsou všichni)A ramena se dají i vyměnit v garáži při troše zručnosti :wink:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Nechci v této debatě "vířit vody", ale....
Anonymous píše:ZA 6 TIS KORUN SE DÁ KOUPT KOMPLETNÍ SADA RAMEN NA PASSATA!!!!!!!!!!!Na celou nápravu.....
.....seš si jistý, že je tam zaručena (alespoň) minimální kvalita?
Jasně, není všechno šmejd, co se prodává na internetu, ale ohledně bezpečnosti a mech. výdrže věcí na přední nápravu bych rozhodně to nejlevnější nekupoval......
.....on je rozdíl mezi výkovkem, a (možná) jen svařeným plechem.....
Naposledy upravil(a) Pitris dne pon bře 08, 2010 14:04, celkem upraveno 1 x.
modelář

Příspěvek od modelář »

No, vzhledem k tomu, že ještě nedávno se nedala oprava jedné strany pořídit v neznačkovém západoevropském servisu pod 1200 EUR, tak mi ty anonymem uváděné částky připadají prostě nevěrohodné: Ano, v západní Evropě je drahá práce, ale zase jsou podstatně levnější ND, takže ve výsledku to dnes vyjde téměř nastejno.
Kromě toho za "kvalifikovanou výměnu" ramen nemohu považovat jejich prosté přemontování doma v garáži bez následného udělání geometrie, což doma (ve smyslu na koleně/bez odpovídajícího zařízení) stěží někdo zvládne!
Návštěvník

No tak pánové (Pitris a Modelář)nezlobte se na mě ale ukončuji tuto debatu.........geometrir samozřejmě doma neudělám a to jsem ani nepsal(typický Modelář) takže to ani nekomentuji :twisted: a kvalita je dobrá....................ale pro vás stejně budu kecal a moje díly budou šunty takže nač se snažit.....a ikdyby to byl šunt a vydželo by to jen rok nebo dva tak to udělám znova za šest a je to :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:ikdyby to byl šunt a vydželo by to jen rok nebo dva tak to udělám znova za šest a je to :wink:
V tom právě spočívá onen kardinální rozdíl v náhledu na auta: Mně připadá přirozené, že se o komponenty typu zavěšení kol nemusím několik set tisíc km, resp. roky starat, zatímco někomu jinému připadá normální každý rok či dva měnit přední ramena za "šestku" (a kde že figurují náklady na onu geometrii? :twisted: ) :!: Že by ony tzv. "mouchy každého auta", o kterých tu již šla řeč...? :P
Návštěvník

Málem bych zapoměl tady máte odkaz.....není to svařený plech a je na to tři roky záruka........Modáři prober se 1200 euro :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: http://www.aukro.cz/item941397898_sada_ ... ml#gallery
Návštěvník

Mimochodem geometrir mě udělají v servisu za 450 kč.......ale Modelářova bude tak za 1000 euro a bude mnohem přesnější to je bez debat :lol: :lol: :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

No a odkdy se ND na auta prodávají formou jednorázové aukce?

To není jízlivá otázka, pouze výraz nedůvěry v to, že někdo takto prodává těch sad více. A pokud se tak skutečně děje, pak by mne zajímalo, odkud dotyčný ty díly bere... :?:
Odpovědět