A pokud se na to díváš takhle, tak Ti přeji, ať se Ti to "rozsype" když budeš stát - ne, když pojedeš stopadesátkou po dálnici.....Anonymous píše:.....ikdyby to byl šunt a vydželo by to jen rok nebo dva tak to udělám znova za šest a je to
VW Passat
Moderátor: Colommbo
Já nemínil nikoho urážet, ani zpochybňovat kvalitu, ale v dnešní době, pokud je něco nejlevnější, tak to může být v něčem "ošizené".
-
modelář
Geometrie se u takto složité nápravy pohybuje v západoevropských poměrech od 200 EUR výše, v mnou uvedené ceně 1200 EUR za opravu jedné strany je geometrie již započítána.Anonymous píše:Mimochodem geometrir mě udělají v servisu za 450 kč.......ale Modelářova bude tak za 1000 euro a bude mnohem přesnější to je bez debat![]()
![]()
-
Návštěvník
Modeláři tak za prvé:na aukru už to tak chodí že jsou tam aukce a za druhé:podívej se kolik lidí je s jeho zbožím spokojeno ??????????Má tam jenom jeden negativní názor ze všech!Ale to jsou všechno "blbečci" jako já že?Ty prostě napadneš cokoliv sem napíšu....nezlob se na mě ty si určitě jezdíš pro díly přímo do továrny k výrobci že?A díváš se jak se vyrábí tvůj díl a z jakého materiálu ho vyrobí....že?
Tohle nemá cenu měj se vopičáku 
-
modelář
Nezpochybňuji obchodnické kvality dotyčného prodejce, zpochybňuji původ či kvalitu toho zboží vzhledem k jeho prodejní ceně za situace, kdy i on na tom určitě má nějakou marži, když s tím obchoduje pravidelně, nikoli jednorázově (tj. jen aby se zbavil něčeho, co mu doma zbytečně leží), tedy jak jsem byl poučen.
Stačí se totiž podívat na fotky obsahu dodávky a každému, kdo se alespoň trochu vyzná v pultových cenách ND, musí být jasné, že pořídit celkem 10 (!) hliníkových ramen plně osazených silentbolky a čepy, k tomu dva samostatné čepy řízení a veškerý spojovací materiál, ze méně než 6 tis. Kč, je buď z říše snů, nebo ... leváren.
Stačí se totiž podívat na fotky obsahu dodávky a každému, kdo se alespoň trochu vyzná v pultových cenách ND, musí být jasné, že pořídit celkem 10 (!) hliníkových ramen plně osazených silentbolky a čepy, k tomu dva samostatné čepy řízení a veškerý spojovací materiál, ze méně než 6 tis. Kč, je buď z říše snů, nebo ... leváren.
-
Moja
No přidám trošku do mlýna.Za cenu pod 6000Kč jsem tuto sadu montoval,ale nebyla z aukra.Výrobce neznámí a čepy v ramenech šli rukou poměrně zlehka a kdzž jsem dal do svěráku šroub a nasadil na něj rameno,tak se silentbliky kroutili jak švihnutej had.Pochopitelně se udělala geometrie a na můj vkus se kola sjížděla po vnitří straně více,i kdyžto nebylo tragický.Jsou na autě 10 měsíců a silentbloky jsou po smrti.Přičemž totu sjíždění přisuzuji nekvalitním silentblokům.Tak že dotyčný chtěl ušetřit a přesto už si je nechce koupit.Za měsíc se budou montovat dražší a origináli.
No modeláři jsi asi z drahého světa,já ti uvedu jen jednoduchý příklad, vím o jedné fabrice , co se živí slévárenstvím, přes hutnictví železa a kovoobrábění a jiné služby, já od nich beru některé ND na VZV, v téhle firmě nedaleko Ml. Boleslavi vyrábějí i některé polotovary nápravových ramen pro nová auta.Záměrně nebudu uvádět název, koneckoncům takových firem, co dělají pro různé automobilky je u Nás více.K jádru věci:
Nedávno jsem opravoval řídící nápravu na VZV Jungheinrich DFG 25 BK.Od nejlevnějšího dodavatele, což je momentálně Belgická TVH bych ND pořídil za nějakých, v přepočtu 33 000,- - nápravnice,2 otočné nábojové čepy - od Fa Jungheinrich(D) 67 000,- mladoboleslavská slévarna 8 800,- a už na tom má zisk,takže si říkám, kde je zakopaný pes.....
Nedávno jsem opravoval řídící nápravu na VZV Jungheinrich DFG 25 BK.Od nejlevnějšího dodavatele, což je momentálně Belgická TVH bych ND pořídil za nějakých, v přepočtu 33 000,- - nápravnice,2 otočné nábojové čepy - od Fa Jungheinrich(D) 67 000,- mladoboleslavská slévarna 8 800,- a už na tom má zisk,takže si říkám, kde je zakopaný pes.....
-
modelář
Žiju ve světě, kde např. blížící se termín výměny rozvodů je důvodem se auta raději zbavit, a kde vysypaná přední náprava inkriminovaného vozu, pokud prodejce, resp. jeho servisní síť nepřistoupí na kulanci, může být dostatečně pádným důvodem odložit ho na vrakoviště. Je mi jasné, že tyto vozy putují dále na Východ či Jih (záměrně to píšu s velkými písmeny, poněvadž nemám na mysli čistě jen světovou stranu...), kde si jich jejich budoucí šťastní majitelé ještě (ale to jen možná - hodně záleží na okolnostech) užijí, poněvadž jsou opravitelné za mrzký peníz. Avšak čeho je moc, toho je příliš: Prostě věc určitých vlastností se nedá kvalitně vyrobit, poslat do obchodní sítě a dopravit k zákazníkovi pod nějakou minimální úrovní pultové ceny.mipesa píše:No modeláři jsi asi z drahého světa
Mipesův příklad nedokážu posoudit, ale naopak Mojův příklad plně odpovídá tomu, co jsem už výše napsal. Pro pořádek podotýkám, že nakupuji modelářské komponenty rovněž z HK, tedy čínského původu, přičemž se mezi ně občas zamíchají i věcičky vyrobené v KR či JP. A že je to na výsledné kvalitě hned poznat, byť přebal je stále stejný, tj. čínský, o tom je zbytečné diskutovat! Alespoň zatím...
-
Návštěvník
-
modelář
Tak speciálně tento přístup je mi naprosto cizí! Ovšem mnou uvedená cena 1200 EUR za jednu stranu mi připadá docela přiměřená ve srovnání např. s první záruční prohlídkou VW Sharanu TDI po 30 tis. km ve výši 736 EUR bez DPH, kde materiál představují prakticky pouze filtry a kapaliny. Pro pořádek podotýkám, že tu "přiměřenost" vztahuji k poměrům panujícím v zápodevropském autoopravárenství (navíc konkrétně ve vztahu ke značce VW), což jsem vždy uváděl!Anonymous píše:Modelář žije ve světě kde všechno co stojí pod 1000 euro je na h....
-
modelář
Ty "pitomé hliníkové tyčky" drží kolo/kola, a tím pádem i celé vozidlo, a na jejich výdrži tudíž závisejí životy lidí!!! Ty "plastové špunty" jsou z hlediska vlastností zavěšení klíčové uzly, přičemž udělat kvalitní silentblok není jako vyrobit plastový špunt na limonádu. No a pak ti tam chybějí ještě kulové čepy (ty jsou podle tebe co?) a spojovací materiál, který v daném případě musí být tzv. pevnostní! Běž si zjistit do speciálky se spojovacím materiálem, za kolik by se daly pořídit jen ty pevnostní šrouby s matkami se silikonovými zajišťovacími kroužky, zeptej se v prodejně s ND, kolik stojí ten či onen kulový čep atd. atd.Anonymous píše:Nechápu co je na té ceně tak nízkého?????Dyt jsou to pitomé hliníkové tyčky s plastovejma špuntama......kolik by to mělo stát?????Půl milionu :lol:Je rok 2010
-
Návštěvník
Stejně je to sprostá zlodějina kolik může u těch ramen být výrobní hodnota????????pár stovek ale než se to dostane ke mě tak si na to narazí deset kokotů a pak to tak vypadá
Přesně to je případ Cinolu.....je to dobrý olej a nedováží se sem přes půl světa tak je za super cenu protože se na něm "napakuje"ninimum lidí.....možná melu blbosti ale takhle to podle mě je 
-
Návštěvník
-
modelář
Mně se také nelíbí, že se na věcech pakují hlavně překupníci a sám výrobce utře nos. Ale nechce se mi věřit, že tady je tím prodejcem koncovému zákazníkovi přímo výrobce...Anonymous píše:Stejně je to sprostá zlodějina kolik může u těch ramen být výrobní hodnota????????pár stovek ale než se to dostane ke mě tak si na to narazí deset kokotů a pak to tak vypadá![]()
![]()
Přesně to je případ Cinolu.....je to dobrý olej a nedováží se sem přes půl světa tak je za super cenu protože se na něm "napakuje"ninimum lidí.....možná melu blbosti ale takhle to podle mě je