VW Passat

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mipesa píše:
Demo píše:Pánové, prosím, nehádejte se :)

Jinak od včerejšká jsem majitelem Passatu 1.9 TDi 81 kW...
...přeji hodně šťastných kilometrů, smůlu můžete mít i s modelářovým supernadautem.To ale nikomu nepřeji.
No záleží také na tom jaký se chytne kus, s některým autem jsou od nova problémy a někdo na stejné auto mimo údržby nemusí prakticky sáhnout.
Demo

Příspěvek od Demo »

Takže auto jde v uterý k mechanikovi, mám několik dotazů.

Rozvodová sada SKF ? Může být?
Olej tam půjde Total Quartz 9000 5W40...
Co chladící kapalina? Na nádřzce je napsáno G12, ale nyní je v autě chladící kapalina modré barvy? Všechny G12, které jsem našel, tak jsou růžové, co tam nalít?
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

G12!!!!! jestlit tam patří. Musí se ale důkladně odstranit ta G11.
Rozvody od SKF neznám, ale ložiska dělají špičková (jsou-li to oni).
Návštěvník

Demo píše:Takže auto jde v uterý k mechanikovi, mám několik dotazů.

Rozvodová sada SKF ? Může být?
Co chladící kapalina? Na nádřzce je napsáno G12, ale nyní je v autě chladící kapalina modré barvy? Všechny G12, které jsem našel, tak jsou růžové, co tam nalít?
Rozvody a olej OK, chladící kapalina se dává červená G12. Modrá kapalina bude G11, používala se do Felicií. Může se použít i G12+. Chladící kapalinu vypustit a velmi důkladně propláchnout celý systém. Kapalina G11 se s kapalinou G12 nesmí míchat.
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

modelář píše:Ode mne a Moji určitě gratulace nečekej. Ale přesto: ať Tě to alespoň nestojí moc peněz!
Modeláři, tak řekni jaké máš auto? Opravdu by mě zajímalo, jaké auto považuješ za spolehlivé a obecně dobré. :shock:
Návštěvník

skodovkar píše:
modelář píše:Ode mne a Moji určitě gratulace nečekej. Ale přesto: ať Tě to alespoň nestojí moc peněz!
Modeláři, tak řekni jaké máš auto? Opravdu by mě zajímalo, jaké auto považuješ za spolehlivé a obecně dobré. :shock:
Pochybuji, že se pochlubí, to by to tady zase vyvolalo diskuzi na spoustu stránek. :lol: Ale jde také o to, jestli se má čím chlubit. :lol:
Demo

Příspěvek od Demo »

skodovkar píše:G12!!!!! jestlit tam patří. Musí se ale důkladně odstranit ta G11.
Nemůže to začít dělat problémy? Když tam je nejspíš modrá G11 a dám tam G12?
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

S tím zkušenosti nemám, pokud tam je napsáno G12 někdy i s vykřičníkem, tak tam ta G11 neměla nikdy přijít.
Já osobně bych to vypustil, napustil destilku (pozor na mráz), najel s tím pár kilometrů, vypustil a nalil G12.
A ještě bych se ujistil, že tam G12 patří a že není jen vyměněná expanzka.
Návštěvník

Demo píše:
skodovkar píše:G12!!!!! jestlit tam patří. Musí se ale důkladně odstranit ta G11.
Nemůže to začít dělat problémy? Když tam je nejspíš modrá G11 a dám tam G12?
Modrá tam nepatří a jestli je něco načaté, tak to stejně nezachráníš. Mělo by to být ale v pořádku, obě kapaliny mají stejný základ, červaná G12 má díky trochu jiným aditivům delší životnost. I u felicií je možno nahradit kapalinu G11 tou G12, ovšem po důkladném proplachu. Obráceně se to nedoporučuje.
Návštěvník

skodovkar píše:S tím zkušenosti nemám, pokud tam je napsáno G12 někdy i s vykřičníkem, tak tam ta G11 neměla nikdy přijít.
Já osobně bych to vypustil, napustil destilku (pozor na mráz), najel s tím pár kilometrů, vypustil a nalil G12.
A ještě bych se ujistil, že tam G12 patří a že není jen vyměněná expanzka.
Už první Octavie s tímto motorem používaly G12.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Demo píše:.....Rozvodová sada SKF ? Může být?
Co chladící kapalina?.....
skodovkar píše:.....Já osobně bych to vypustil, napustil destilku (pozor na mráz), najel s tím pár kilometrů, vypustil a nalil G12.....
Pokud to bude opravdu SKF - nebál bych se toho.
Total Quartz 5w40 na MAX. 15tkm/1rok, ale raději méně - tuším, že jsi psal, že to máš na město.
A ta chladicí kapalina - jak napsal škodovkář, jen doplním, že bych to vypláchl vodou několikrát (jedním proplachem "to ven" nedostaneš všechno).
A ať Ti vymění i filtry, brzdovku, a převoďák (Castrol TAF-X, nebo aspoň "něco", co plní VW501.50).
Demo

Příspěvek od Demo »

Pitrisi, můžeš mi prosím doporučit nějakou chlad. kapalinu z místní nabídky... Díky
Návštěvník

Je potřeba, aby kapalina měla normu VW TL 774D nebo F. Třeba FRIDEX G+, seženeš u každé pumpy nebo autodílech. Mění se po pěti letech.
modelář

Příspěvek od modelář »

SKF dělá výborná ložiska, ale pochybuji, že i "vlastní" rozvoďáky. A opakovaně jsem se setkal s tím, že "sada" rozvodů od SKF byla dražší, než nákup kladek SKF a řemenu(-ů) od nějaké renomované firmy vždy zvlášť.

Hlavně nazapomeň vyměnit také vodní pumpu!
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše:I já uznávám, že Opel má designově pěkná auta. Dokonce v době jedničkových Fábií, se mi Astra líbila daleko víc a mám dojem , že i cena byla srovnatelná :idea:
Toto je ovšem srovnávání dvou vozů patřících do rozdílných kategorií: Fabii odpovídá Corsa, Astře Octavia!
Odpovědět