Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
lengy60

Re: Jaké auto?

Příspěvek od lengy60 »

Moje ego je v naprosté pohodě,buď bez obav.:D Ale ty pomníčky kolem cest patří právě lidem,co si mysleli,že mají zázračné dovednosti a řídí dokonalý stroj,se kterým vyřeší úplně všechno.;)
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
kornel

Příspěvek od kornel »

Pointa úplne inde, ale ok.
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Tahle debata je debatou příslušníků dvou zcela odlišných světů, mezi nimiž není žádný průnik. Už proto se příslušníci těchto různých světů nemohou nikdy na ničem kloudném shodnout. A třebaže jsem již přes 5 let nucen žít v lengyho světě, moc dobře chápu ten kornelův, poněvadž si ho zatím stále pamatuji. Jen si nejsem jistý, zda vůbec někdy ještě budu mít možnost se do něj vrátit... :cry: Ale moc mne těší, že jsem měl tu příležitost v něm dobré čtvrtstoletí strávit a limitně si to užít! :D

P.S.: Už proto se musím škodolibě pousmát nad každým výlevem obhajoby toho prvního světa. :twisted:
lefort

Příspěvek od lefort »

Dneska jsem se svezl Mustangem '66.
Motor 289 cui, čtyř-karbec, cca 230 k, třístupňový manuál, s řazením dog-leg. Řízení extrémně lehké, brzdy vsechny bubnové, hydraulické bez posilovače. No nebrzdilo to skoro vůbec :shock:
Vzadu tuhá náprava, odpružená dohustitelnými vzduchovými tlumiči!
Byl to teda zážitek, splnil jsem si sen, ale řekl bych, že mám už "odškrtnuto", to auto krásně vypadá a zní, ale je to tak na pár výletů ročně. Výhoda je, že díly z USA jsou úplně za hubičku.
A absolutně nechápu, jak např. v Bullitovi s tím autem mohli takhle jezdit, to chce fakt umět řídit.
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Fahrer

Příspěvek od Fahrer »

Kdysi jsem četl, že u toho černého Chargeru museli snížit výkon, aby mu Bullitt mohl ujet.
pepoh

Příspěvek od pepoh »

ten oled, co ma aj dnesna tv gen problemy s vypalovanim obrazu??
nevedia jak oslovit zakaznika, blikatka a kktiny
LPGObrázek Obrázek X-CESS :| Obrázek VST 8)
MOBIL SUPER 3000 X1 8) Eurol Engine Oil Treat 8) LQ-Molygen :wink: TOTAL INEO 0W30 :x
Fahrer

Příspěvek od Fahrer »

lengy60 píše:Moje ego je v naprosté pohodě,buď bez obav.:D Ale ty pomníčky kolem cest patří právě lidem,co si mysleli,že mají zázračné dovednosti a řídí dokonalý stroj,se kterým vyřeší úplně všechno.;)
Kdyby to tak bylo, tak by to bylo v pohodě. Bohužel značná část těch pomníčků patří i těm, co se připletli do cesty těm dokonalým strojům.
pepoh

Příspěvek od pepoh »

https://www.youtube.com/watch?v=MhgZ7_oHVyY 2.0 TSI Engine Teardown After Engine Failure
bumbac, a jedna hridel o 90° mimo, ventily cmuk..
zaujimave ze skoro kazdu popisovanu chybu motora okomentuje ze je to bezna/casta zavada :shock: alebo ze diel bol viackrat redizajnovany. kde soudruzi z ndr udelali chybu. vrstva briket na motore a v motore. holt ctyri krouzky na kapote a ctyri valce, asi neni stastne cislo.
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

pepoh píše:nevedia jak oslovit zakaznika, blikatka a kktiny
Teď si budou moci dovolit vypalovat čtyři koužky i přímo před sebe, na vozovku!
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Fahrer píše:...Bohužel značná část těch pomníčků patří i těm, co se připletli do cesty těm dokonalým strojům.
Myslíš třeba takové, kteří najíždějí od Mirošovic na D1 ve směru na Prahu přímo do pravého krajního pruhu, kterým by v pohodě mohli pokračovat, neboť je prázdný, jenže oni mají potřebu se hned cpát do prostředního tou jejich rychlostí cca 80 km/h, když onen prostřední i sousední levý jsou v neděli v podvečer a navíc koncem delších svátků plné souvislé šňůry vozů valících cca limit? :x

Proto budu vždy opakovat, že nezabíjí rychlost, ale hloupost v kombinaci s nešikovností :!:
tonny

Příspěvek od tonny »

Jerry3 píše:Proto budu vždy opakovat, že nezabíjí rychlost, ale hloupost v kombinaci s nešikovností :!:
A na toto aké asistenty budů montovat?

Děláme z řidičů polovodiče (snižuje se jejich pozornost) a na řidičák má právo snad každý. :evil:
Ford Explorer V6 4.0 lpg 1998, Shell HU 5W-30 SL ATF MaxLife
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Většina se holt musí přizpůsobit slabším kusům. Podle toho to také v provozu vypadá...

A jako první bych se zaměřil na ty kusy téměř jateční hmotnosti, co jezdí pomalu v kožichách, že se za tím volantem nemohou už ani hnout, natož vůz řádně ovládat. :x
Fahrer

Příspěvek od Fahrer »

Jerry3 píše:
Fahrer píše:...Bohužel značná část těch pomníčků patří i těm, co se připletli do cesty těm dokonalým strojům.
Myslíš třeba takové, kteří najíždějí od Mirošovic na D1 ve směru na Prahu přímo do pravého krajního pruhu, kterým by v pohodě mohli pokračovat, neboť je prázdný, jenže oni mají potřebu se hned cpát do prostředního tou jejich rychlostí cca 80 km/h, když onen prostřední i sousední levý jsou v neděli v podvečer a navíc koncem delších svátků plné souvislé šňůry vozů valících cca limit? :x

Proto budu vždy opakovat, že nezabíjí rychlost, ale hloupost v kombinaci s nešikovností :!:
Myslel jsem spíš letce na II třídách. Ale ten tvůj případ je taky dost typický. Zvlášť když značná část se cpe rovnou až do levého. Přitom, jak říkáš, tím pravým se dá vyjet v klidu až na kopec.
pepoh

Příspěvek od pepoh »

auto v rukach blazna je zbran.
asi psychotesty mali byt povinne.
LPGObrázek Obrázek X-CESS :| Obrázek VST 8)
MOBIL SUPER 3000 X1 8) Eurol Engine Oil Treat 8) LQ-Molygen :wink: TOTAL INEO 0W30 :x
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jerry3 píše:Většina se holt musí přizpůsobit slabším kusům...
Tohle dnes (v posledních letech) platí prakticky všeobecně napříč lidskou společností (gender, politická korektnost apod.) a lepčí to už nebude, naopak. Jdu blejt, Velebnosti... :evil:
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Odpovědět