Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké auto?
Moje ego je v naprosté pohodě,buď bez obav.
Ale ty pomníčky kolem cest patří právě lidem,co si mysleli,že mají zázračné dovednosti a řídí dokonalý stroj,se kterým vyřeší úplně všechno.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Pointa úplne inde, ale ok.
Tahle debata je debatou příslušníků dvou zcela odlišných světů, mezi nimiž není žádný průnik. Už proto se příslušníci těchto různých světů nemohou nikdy na ničem kloudném shodnout. A třebaže jsem již přes 5 let nucen žít v lengyho světě, moc dobře chápu ten kornelův, poněvadž si ho zatím stále pamatuji. Jen si nejsem jistý, zda vůbec někdy ještě budu mít možnost se do něj vrátit...
Ale moc mne těší, že jsem měl tu příležitost v něm dobré čtvrtstoletí strávit a limitně si to užít! 
P.S.: Už proto se musím škodolibě pousmát nad každým výlevem obhajoby toho prvního světa.
P.S.: Už proto se musím škodolibě pousmát nad každým výlevem obhajoby toho prvního světa.
Dneska jsem se svezl Mustangem '66.
Motor 289 cui, čtyř-karbec, cca 230 k, třístupňový manuál, s řazením dog-leg. Řízení extrémně lehké, brzdy vsechny bubnové, hydraulické bez posilovače. No nebrzdilo to skoro vůbec
Vzadu tuhá náprava, odpružená dohustitelnými vzduchovými tlumiči!
Byl to teda zážitek, splnil jsem si sen, ale řekl bych, že mám už "odškrtnuto", to auto krásně vypadá a zní, ale je to tak na pár výletů ročně. Výhoda je, že díly z USA jsou úplně za hubičku.
A absolutně nechápu, jak např. v Bullitovi s tím autem mohli takhle jezdit, to chce fakt umět řídit.
Motor 289 cui, čtyř-karbec, cca 230 k, třístupňový manuál, s řazením dog-leg. Řízení extrémně lehké, brzdy vsechny bubnové, hydraulické bez posilovače. No nebrzdilo to skoro vůbec
Vzadu tuhá náprava, odpružená dohustitelnými vzduchovými tlumiči!
Byl to teda zážitek, splnil jsem si sen, ale řekl bych, že mám už "odškrtnuto", to auto krásně vypadá a zní, ale je to tak na pár výletů ročně. Výhoda je, že díly z USA jsou úplně za hubičku.
A absolutně nechápu, jak např. v Bullitovi s tím autem mohli takhle jezdit, to chce fakt umět řídit.
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Kdysi jsem četl, že u toho černého Chargeru museli snížit výkon, aby mu Bullitt mohl ujet.
ten oled, co ma aj dnesna tv gen problemy s vypalovanim obrazu??
nevedia jak oslovit zakaznika, blikatka a kktiny
LPG
X-CESS
VST 
MOBIL SUPER 3000 X1
Eurol Engine Oil Treat
LQ-Molygen
TOTAL INEO 0W30
X-CESS
VST MOBIL SUPER 3000 X1
Kdyby to tak bylo, tak by to bylo v pohodě. Bohužel značná část těch pomníčků patří i těm, co se připletli do cesty těm dokonalým strojům.lengy60 píše:Moje ego je v naprosté pohodě,buď bez obav.Ale ty pomníčky kolem cest patří právě lidem,co si mysleli,že mají zázračné dovednosti a řídí dokonalý stroj,se kterým vyřeší úplně všechno.
bumbac, a jedna hridel o 90° mimo, ventily cmuk..https://www.youtube.com/watch?v=MhgZ7_oHVyY 2.0 TSI Engine Teardown After Engine Failure
zaujimave ze skoro kazdu popisovanu chybu motora okomentuje ze je to bezna/casta zavada
Teď si budou moci dovolit vypalovat čtyři koužky i přímo před sebe, na vozovku!pepoh píše:nevedia jak oslovit zakaznika, blikatka a kktiny
Myslíš třeba takové, kteří najíždějí od Mirošovic na D1 ve směru na Prahu přímo do pravého krajního pruhu, kterým by v pohodě mohli pokračovat, neboť je prázdný, jenže oni mají potřebu se hned cpát do prostředního tou jejich rychlostí cca 80 km/h, když onen prostřední i sousední levý jsou v neděli v podvečer a navíc koncem delších svátků plné souvislé šňůry vozů valících cca limit?Fahrer píše:...Bohužel značná část těch pomníčků patří i těm, co se připletli do cesty těm dokonalým strojům.
Proto budu vždy opakovat, že nezabíjí rychlost, ale hloupost v kombinaci s nešikovností
A na toto aké asistenty budů montovat?Jerry3 píše:Proto budu vždy opakovat, že nezabíjí rychlost, ale hloupost v kombinaci s nešikovností
Děláme z řidičů polovodiče (snižuje se jejich pozornost) a na řidičák má právo snad každý.
Ford Explorer V6 4.0 lpg 1998, Shell HU 5W-30 SL ATF MaxLife
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
Většina se holt musí přizpůsobit slabším kusům. Podle toho to také v provozu vypadá...
A jako první bych se zaměřil na ty kusy téměř jateční hmotnosti, co jezdí pomalu v kožichách, že se za tím volantem nemohou už ani hnout, natož vůz řádně ovládat.
A jako první bych se zaměřil na ty kusy téměř jateční hmotnosti, co jezdí pomalu v kožichách, že se za tím volantem nemohou už ani hnout, natož vůz řádně ovládat.
Myslel jsem spíš letce na II třídách. Ale ten tvůj případ je taky dost typický. Zvlášť když značná část se cpe rovnou až do levého. Přitom, jak říkáš, tím pravým se dá vyjet v klidu až na kopec.Jerry3 píše:Myslíš třeba takové, kteří najíždějí od Mirošovic na D1 ve směru na Prahu přímo do pravého krajního pruhu, kterým by v pohodě mohli pokračovat, neboť je prázdný, jenže oni mají potřebu se hned cpát do prostředního tou jejich rychlostí cca 80 km/h, když onen prostřední i sousední levý jsou v neděli v podvečer a navíc koncem delších svátků plné souvislé šňůry vozů valících cca limit?Fahrer píše:...Bohužel značná část těch pomníčků patří i těm, co se připletli do cesty těm dokonalým strojům.![]()
Proto budu vždy opakovat, že nezabíjí rychlost, ale hloupost v kombinaci s nešikovností
auto v rukach blazna je zbran.
asi psychotesty mali byt povinne.
asi psychotesty mali byt povinne.
LPG
X-CESS
VST 
MOBIL SUPER 3000 X1
Eurol Engine Oil Treat
LQ-Molygen
TOTAL INEO 0W30
X-CESS
VST MOBIL SUPER 3000 X1
- Colommbo
Tohle dnes (v posledních letech) platí prakticky všeobecně napříč lidskou společností (gender, politická korektnost apod.) a lepčí to už nebude, naopak. Jdu blejt, Velebnosti...Jerry3 píše:Většina se holt musí přizpůsobit slabším kusům...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill