lefort píše:Petře, abys nedostal banána, do Hondy se tu nekope
Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké auto?
tiež mi to príde úsmevné hodnotiť a kopať do niečoho o čom nič neviem.. asi len z princípu 
300 koni k zabave nepotrebuju, ani tu hmotnost, vybavu, tvar kastle. Nekdo zase ano. Jsme jina cloveci.
Proto jsem napsal co napsal a stojim si za tim. Ze to prevedete, potrefeni kozli, do nejakeho kopani? Vas problem.
Kdyz Civic, tak pro my pouziti ty kolem roku 1990-00.
Tridver s 1.6i, vti. (1,8)
Hledal jsem na podzim neco na hrani, s tím, ze bych Almu zacal v pripade nemožnosti jizdy v jedne stope pouzivat na ucelove jizdy.
I vyse popsany model se mi naskytl.
Poptaval jsem Sunny gti, Almeru gti, E9 gti 3dv. Bez sance.
Snizil naroky a hledal toho Civica nebo Swift.
Udrzovany bez uprav nikdo neproda, polovytuneny vrany nechci.
Tak jsem se na to vykaslal a poresil to obracene. Almu si poopravim uz jen na hrani, odstrojim, odlehcim, vyztuzim.
Vic nemam co dodat. Klidne si o me myslete co chcete, je mi to fuk.
Tonik, Mira
Banany nejim, rizek lepsi.
Proto jsem napsal co napsal a stojim si za tim. Ze to prevedete, potrefeni kozli, do nejakeho kopani? Vas problem.
Kdyz Civic, tak pro my pouziti ty kolem roku 1990-00.
Tridver s 1.6i, vti. (1,8)
Hledal jsem na podzim neco na hrani, s tím, ze bych Almu zacal v pripade nemožnosti jizdy v jedne stope pouzivat na ucelove jizdy.
I vyse popsany model se mi naskytl.
Poptaval jsem Sunny gti, Almeru gti, E9 gti 3dv. Bez sance.
Snizil naroky a hledal toho Civica nebo Swift.
Udrzovany bez uprav nikdo neproda, polovytuneny vrany nechci.
Tak jsem se na to vykaslal a poresil to obracene. Almu si poopravim uz jen na hrani, odstrojim, odlehcim, vyztuzim.
Vic nemam co dodat. Klidne si o me myslete co chcete, je mi to fuk.
Tonik, Mira
Banany nejim, rizek lepsi.
Kľudne, nie je nutné dramatizovať.. a kto sa domnieva že ctr fk2 je len alebo hlavne o výkone, tak je úplne mimo.. to ale pramení z neznalosti. Nemám tu k tomu viac čo dodať.
Jen na margo toho FK2 - několik věcí by mi na něm silně vadilo, pokud pominu samotný vzhled, jen kvůli kterému bych si to auto nikdy nekoupil... 1)Torzní příčka vzadu - to je pro mě u výkonného auta za milion nepochopitelná věc, 2)přístroje, na které není přes věnec volantu vidět, 3)nesmyslná kola s pneu o 35% profilu, to si na našich silnicích Stč. kraje absolutně nedovedu představit a pak 4)třeba taky nemožnost vyhřívaných sedaček - ano, vím že je to zdánlivá blbost, ale jsem na to tak navyklý, že si to ve studených tvrdých sportovních sedačkách bez toho výhřevu nedokážu představit. Směšně malou palivovou nádrž za 5) už snad ani nebudu zmiňovat :-/
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
- Colommbo
Jo, Cali byl/je nádhernej Oplík a je-li zachovalej a tuningem nezasaženej, klobouk dolů! V6 dobrý motor, ale ne do Cali, pak má příliš těžký předek. Motoricky/jízdně nejlepčí bývaly foukané 150kW dvoulitry, v ještě lepším případě 4x4, ale těch je už míň než šafránu. Za hezkou Calibrou se rád ohlédnu dycky! 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Tak nějaké laboratorní testy mě vcelku nezajímají,bo realita je někde jinde.Pokud by totiž byla pravda co tu vypisujete,tak při předpokladu,že závodní trénovaný jezdec je plně soustředěn na svou práci,by se pak tito neváleli věčně v kačírku,páč by hravě stačili během 2 sekund zastavit z 200 km rychlosti na nulu.
A auto, které musí mít přítlačné křídlo,aby ve 200 nevyleťelo ze silnice je jaksi mimo můj okruh zájmu.
P.S.Jinak samozřejmě upřímně přeji,aby si každý v novém i následujících letech užil svého milovaného stroje,který si vybral.
P.S.Jinak samozřejmě upřímně přeji,aby si každý v novém i následujících letech užil svého milovaného stroje,který si vybral.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
iste, to je vec osobného vkusu.. Mne príde brutálny a premakaný všetkými detailmi (krídelka, linky, difúzor, otvory, odtrhové hrany..) (a to funkčnými.. nie len na "parádu") a ako sú spolu zladené do jedného celku.lefort píše:Jen na margo toho FK2 - několik věcí by mi na něm silně vadilo, pokud pominu samotný vzhled, jen kvůli kterému bych si to auto nikdy nekoupil...
..Záleží ako je to celé vyladené, so zameraním na čo.. toto auto nie je konštruované a navrhnuté jazdiť na rozdrbaných cestách s makkými silentami a celkovým "univerzálnym" naladením na takýchto povrch, kde má viacprvok vzadu svoje určité opodstatnenie a výhody.. na kvalitnom povrchu rozdiel nepocítiš, resp. nebudeš rýchlejší a viacprvok tam paradoxne vôbec nemusí prinášať onú výkonnostnú výhodu, nakoľko sa dokáže pod vysokými zaťaženiami v zákrutách až nechutne deformovať a aktívne ovplyvňovať samotnú geometriu, čo môže byť práve na škodu (a to viem dobre o čom tu teraz píšem). Ja na rozdrbaných cestách s CTR nejazdím.. na to skutočne stavaná nie je.lefort píše: 1)Torzní příčka vzadu - to je pro mě u výkonného auta za milion nepochopitelná věc,
myslíš digitálny ukazovateľ rýchlosti? ..nič iné veniec nemá potenciál zakrývať..lefort píše:2)přístroje, na které není přes věnec volantu vidět,
to auto je na ten profil a rozmer stavané a vyladené.. ako som napísal, je to špeciál stavaný na kvalitnejší povrch.. kde sa to prejaví naplno a tam si to človek užije neuveriteľne.lefort píše: 3)nesmyslná kola s pneu o 35% profilu, to si na našich silnicích Stč. kraje absolutně nedovedu představit /
..to viem pochopiť.. tiež to pvoažujem za nedostatok.. no pri tomto aute skutočne komfort takéhoto druhu ja neriešim, je to pre mňa absolútne neprioritné, hoci potešilo by. V zime s tým nejazdím, takže neriešim a pre prípad potreby mám vyhrievanú autodeku na 12Vlefort píše: 4)třeba taky nemožnost vyhřívaných sedaček - ano, vím že je to zdánlivá blbost, ale jsem na to tak navyklý, že si to ve studených tvrdých sportovních sedačkách bez toho výhřevu nedokážu představit.
50l jo nič extra, ale dokáže to jazdiť po okreskách v pohodovom tempe s trochou snahy za 6,5 litra bez podtáčania a trápenia motora.. len na ilustráciu že aj s 50 litrami je schopný urobiť celkom slušnú porciu km, ak človek chce.lefort píše:Směšně malou palivovou nádrž za 5) už snad ani nebudu zmiňovat :-/
Naposledy upravil(a) kornel dne stř led 01, 2020 15:01, celkem upraveno 3 x.
najdi si videa ako deceleruju stroje F1..lengy60 píše:,páč by hravě stačili během 2 sekund zastavit z 200 km rychlosti na nulu.![]()
choď to povedať inžinierom CTR FK2.. ty si čistý komik (človek pri zmysloch takého blbosti hlásať a myslieť to vážne snáď ani nemôže)lengy60 píše: A auto, které musí mít přítlačné křídlo,aby ve 200 nevyleťelo ze silnice je jaksi mimo můj okruh zájmu.![]()
Malých, hbitých aut je celkem dost, nemusí to nutně být jen zdejší "modla z Japan" Jen namátkou:
Renault Megane RS
Peugeot 308 GTi
Ford Focus RS
Hyundai i30N atd. atd.
Každé auto je svým způsobem hezké, ale každé je úplně jiné. Rozhodnutí je vždy na každém
Renault Megane RS
Peugeot 308 GTi
Ford Focus RS
Hyundai i30N atd. atd.
Každé auto je svým způsobem hezké, ale každé je úplně jiné. Rozhodnutí je vždy na každém
Civic 8g (ufo) mělo v civilním provedení 3 verze naladění podvozků z výroby (MY2006, MY2008, MY2009). Moje zkušenost je s MY2008 - zadek měl tendenci uskočit pouze pokud řidič rozkýval kastli. Navíc podvozek byl naladěn na 205/55R16 ale většina výbav se pak bohužel dodávala s 225/45R17.Pedro píše:Nejvic s tema vejcoidnima Civicama. Bez ohledu na motor. Ustrelujici prdelky.
Já jsme podvozek u své benzínové 1.8 vyléčil výměnou tlumičů za jiné. Ovšem Type-R, pokud vím, tímto vůbec netrpěl.
Celkově jsem byl s 8G natolik spokojený, že jsem si jako další pořídil 9G právě proto, že to auto zůstalo skoro stejné (stejný skoro podvozek, skoro stejný motor, skoro stejné téměř vše), pouze naladění podvozku přímo z výroby je u 9G o podstatný kus lepší.
1) Negativa torzky se skutečně projevují jen na rozbité silnici, když na normální silnici testovali 8G s torzkou proti 7G s multilinkem, tak 8G bylo v zatáčkách dokonce o kousek rychlejší.lefort píše:1)Torzní příčka vzadu - to je pro mě u výkonného auta za milion nepochopitelná věc, 2)přístroje, na které není přes věnec volantu vidět, 3)nesmyslná kola s pneu o 35% profilu, to si na našich silnicích Stč. kraje absolutně nedovedu představit a pak 4)třeba taky nemožnost vyhřívaných sedaček - ano, vím že je to zdánlivá blbost, ale jsem na to tak navyklý, že si to ve studených tvrdých sportovních sedačkách bez toho výhřevu nedokážu představit. Směšně malou palivovou nádrž za 5) už snad ani nebudu zmiňovat :-/
2) Dokážu sice volant nastavit do polohy, která mi brání něco vidět, ale nevím proč proč bych to dělal? Nebo CTR neměl stavitelný volant ?
Co se týče potřeby přítlačného křídla ve 200 km/h, aby auto neulítlo, tak těch 200 km/h jde velmi dobře jet i v civilní verzi 8G bez křídla, pouze je se seriovým podvozem dost cítit, že pružiny jsou příliš měkké na takto velké aerodynamické síly - lze tušit že prudké pohyby volantem nejsou dobrý nápad. Jenomže měkké pružiny CTR, na rozdíl od civilních verzí, neměl. Křídlo tím pádem byl určitě benefit navíc, ale šlo by to i bez něj. Stačilo dát na civilní 8g jiné tlumiče a hned se to o dost zlepšilo, 9g s tím také takový problém nemá, takže lze tušit, že CTR i bez křídla bude ještě o podstatný kus lepší.
Nedávno jsem slyšel, že Hondisti jsou stejná sekta jako Alfisti, s tím rozdílem, že Hondisti ráno vždy nastartujílefort píše:Petře, abys nedostal banána, do Hondy se tu nekope
Když vidím aktuální nabídku aut na trhu, tak se bojím, že 8G z roku 2008 bude muset vydržet ještě hodně dlouho, protože vůbec netuším, čím novým bych ho v kategorii pod 600 000 Kč mohl nahradit, abych dostal podobně funkční auto ...
Pokud jsem si v tom Civicu nastavil volant tak, jak jsem potřeboval, neviděl jsem přes věnec na rychloměr. To je prostě ergonomický úlet, nebo úlet, spíš je to k smíchu 
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
rosso.. s tebou spomenutých som zatiaľ nemal vlastnú skúsenosť len s Focus RS.. ST verziu som jazdil.
Predošlý Mégane RS je skvelý, dosť podobná charakteristika ako CT-R no na môj pocit menej precízny a stabilny, akoby viac neotesanosti a hrubosti v prejave.. (to ale neberiem za nedostatok.. ale svojsky charakter). I30N fajn auto na prvý omak, no postupne zisťuješ, že je to tak trochu teatro pre efekt a menej toho reálneho výkonu a preciznosti.. a to sa týka každej oblasti toho auta.. v porovnaní s Fk2/FK8.. ale znova, je to o tom, komu čo vyhovuje a čo sám očakáva od auta ktoré si kúpi. P.S. z CTR tu nik modlu nerobí.. spomenul som len v istom kontexte reálne charakteristiky a chovanie tohto auta.. nič viac nič menej. Ak to niekoho serie a má pocit, že je to nutné dementovať svojimi domienkami.. tak prosím.
Predošlý Mégane RS je skvelý, dosť podobná charakteristika ako CT-R no na môj pocit menej precízny a stabilny, akoby viac neotesanosti a hrubosti v prejave.. (to ale neberiem za nedostatok.. ale svojsky charakter). I30N fajn auto na prvý omak, no postupne zisťuješ, že je to tak trochu teatro pre efekt a menej toho reálneho výkonu a preciznosti.. a to sa týka každej oblasti toho auta.. v porovnaní s Fk2/FK8.. ale znova, je to o tom, komu čo vyhovuje a čo sám očakáva od auta ktoré si kúpi. P.S. z CTR tu nik modlu nerobí.. spomenul som len v istom kontexte reálne charakteristiky a chovanie tohto auta.. nič viac nič menej. Ak to niekoho serie a má pocit, že je to nutné dementovať svojimi domienkami.. tak prosím.
Člověk při smyslech by v první řadě nesrovnával,byť třeba povedené auto s továrním monopostem a své schopnosti s piloty F1. A pokud jsi zapomněl o čem tahle oduševnělá debata začala,tak to bylo tvým tvrzením,jak v běžném provozu během sekundy snížíš rychlost z 200 na 130.kornel píše:najdi si videa ako deceleruju stroje F1..lengy60 píše:,páč by hravě stačili během 2 sekund zastavit z 200 km rychlosti na nulu.![]()
choď to povedať inžinierom CTR FK2.. ty si čistý komik (človek pri zmysloch takého blbosti hlásať a myslieť to vážne snáď ani nemôže)lengy60 píše: A auto, které musí mít přítlačné křídlo,aby ve 200 nevyleťelo ze silnice je jaksi mimo můj okruh zájmu.![]()
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Splietaš tu už dve na tri úplne od veci.. fakty sú jasné napísané, čo som tvrdil je úplne zrozumiteľne napisane, to nikto ničím nevyvrátil a tvoje nezmysly vytrhnuté z kontextu a pod., ktoré tu akože na svoju obranu vypisuješ, (lebo zrejme ego trochu utrpelo) sú trochu na smiech... alebo rád robíš zo seba nechápavého.. to je nejaký fetiš?