Oleje.cz

 

Brzdovka

Další nezařaditelná témata

Moderátoři: Pitris, Demo

Re: Brzdovka

Příspěvekod Libor » úte zář 25, 2018 5:45

tonny:
Ještě se mi doposud nestalo, abych vytáhl čidlo ABS (ESP) bez nějakých trablů. Buď zalomím ten malinký šroubeček, nebo je tam to čidlo tak zarostlé, že je mordor ho dostat ven. Prostě vždy boj.

Na druhou stranu, od dob Škody 105/120 jsem zatím s povolování ovzdušňováků 100% úspěšný. Asi lepší matetiály, nebo kvalitnější chemie k povolení používám tohle a "zatím to šlo"

http://www.autodily-hobby.cz/www-autodi ... 00ML-WURTH
DOHC VTEC TURBO 134kW Sport plus
Kawasaki Versys 650 51kW
Mobil 1ESP 0W30 a Motul 300V 10W40
Uživatelský avatar
Libor
 
Příspěvky: 1574
Registrován: stř srp 24, 2016 19:21
Bydliště: Bohumín

Re: Brzdovka

Příspěvekod NOVON » úte zář 25, 2018 6:04

Pitris píše:Mě v Brně WéDéčko na Civica stačilo. Je ale jasný že Ostravsko je kraj razovity a tam je potřeba na Škodovku silnější a méně trapný přípravek :shock: Třeba kladivo :P

Takhle to myšleno nebylo..WD 40 je neprávem démonizováno jako super na vše,což rozhodne pravda není,na uvolnovani je to slabé.
Octavia Combi 1.9TDI 66kw+chip 85 kW
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
Octavia 2.0 MPI 85 kw- NA PRODEJ
Uživatelský avatar
NOVON
 
Příspěvky: 2929
Registrován: pát říj 16, 2009 11:01
Bydliště: kopr

Re: Brzdovka

Příspěvekod tonny » úte zář 25, 2018 6:29

Libor píše:Ještě se mi doposud nestalo, abych vytáhl čidlo ABS (ESP) bez nějakých trablů. Buď zalomím ten malinký šroubeček, nebo je tam to čidlo tak zarostlé, že je mordor ho dostat ven.

http://www.autodily-hobby.cz/www-autodi ... 00ML-WURTH

Čidlo ABS je většinou nahoře a zůstává na něm více bordelu s vlhkostí, proto je to možná více zatěžovaný spoj na korozi než odvzdušňovák, se kterým by se mělo i častěji hýbat.
Super odkaz na WURTH, objednám.
Ford Explorer 1998, V6 4.0 lpg, Penrite Racing 10W-40 v motoru, Valvoline MaxLife v automatu.
Toyota Camry 2,4 VVTi 2002 manuál.
Toyota Corolla Verso 1,8 VVTi 2006 manuál.
Toyota Sienna V6 3,5 VVTi 2007 automat.
Uživatelský avatar
tonny
 
Příspěvky: 1803
Registrován: pon úno 29, 2016 13:40
Bydliště: Břeclav

Re: Brzdovka

Příspěvekod skodovkar » úte zář 25, 2018 8:25

Ke všemu ještě lze přidat dobře mířený úder na osu šroubu.

Zajímavé video v AJ o momentových šroubech, které se dají použít jen jednou a jsou prý čím dál oblíbenější u hlav.
https://youtu.be/xFzTZG4eU70
A jeden ze zajímavých zdrojů
https://www.onallcylinders.com/2016/08/ ... fastening/
It’s critical to understand that only 10 to 15 percent of torque applied to a bolt is used to create the expected clamp load. The rest (roughly 85 percent) is required to overcome friction.
Při dotahování na moment jde jen 15% na zvýšení přítlaku při utahování šroubu a kolem 85% jde na překonání tření šroubu o materiál.
Proto jsou výrobci, kteří doporučují mazat šrouby před instalací jejich mazivem. Tím ví, jaké tření je na šroubu a přítlak vyvolaný momentem bude na všech šroubech velice podobný.
skodovkar
 
Příspěvky: 6273
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Re: Brzdovka

Příspěvekod Jerry3 » úte zář 25, 2018 8:32

No a tohle je přesně ten důvod, proč se zkušený mechanik v 90% případů obejde bez momentového klíče.
Jerry3
 
Příspěvky: 10745
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků