VW Passat

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Demo

Příspěvek od Demo »

A tím mám bývalého majitele přetáhnout po hlavě? Neboj... Na něj už mám vymyšlenou jinou věc... Třeba takový inzerátek na Gayseznamce... :)
modelář

Příspěvek od modelář »

Ale, ale! Že bych se opět strefil do černého...? :P
Demo

Příspěvek od Demo »

Tak jsem dneska jel kolem Ekolube, tak koupil jsem VIF letní... Můžu "předávkováním" něco zmrvit?
modelář

Příspěvek od modelář »

Ne, kromě větru v peněžence nic nehrozí. :)
Demo

Příspěvek od Demo »

dle testů je to prý dobré, ale je to vůbec k něčemu?
modelář

Příspěvek od modelář »

Původně jsi se ale ptal jen na to předávkování - a já reagoval výhradně na takto postavený dotaz.

Pokud se však ptáš, zda používat či nepoužívat VIF, pak odpovídám, že zcela určitě ano!
Demo

Příspěvek od Demo »

Tak jsem po 5500 km vylil Total Quartz 9000 a nalil "novy" Mobil 5W40... Zda se mi, ze se motor vice zklidnil... Ale asi se mi to jen zda.... Ale 5l 5W40 za 900 Kc - dobra cena... Pouzil jsem filtr Tutela z mistniho eshopu... Mate s nim nejake zkusenosti?
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Myslíš zkušenosti s Mobilem, nebo s Tutelou? Mobil je dobrý olej :wink: a filtr Tutela používám přes zimu, když od listopadu do března používám "řidší" olej, ale za tu zimu najedu "jen" kolem 5-ti tkm - ale motor "neprotestuje" :lol:
Demo

Příspěvek od Demo »

Nechtělo se mi shánět filtr jinde... Takže uvidíme... Ale myslím si, že to bude ok... Další výměna v listopadu...
Docela mě překvapilo, že motor za těch 5,5 tkm nesežral ani deci oleji... Že by měl opravdu jen 195 tkm ;)
Demo

Příspěvek od Demo »

Trošku problém s Passatem, při návratu ze Slovenska, kde jsem to "trošku hnal" přes Donovaly, kolem NP Velká Fatra a pak přes Buchláky (prostě celá cesta "hore kopcem" "dole kopcem"... Po této cestě se mi ztratilo cca 0,5l chladicí kapaliny. A viděl jsem "bublifuk" v expanzce...
Problémy s kapalinou mám už od začátku, ale takto výrazné ne.

Teplota je pořád 90°C - motor se nepřehřívá, ale mám pocit, že to teče přes přepad na expanzce. Víčko i expanzka je nová. Dnes večer udělám test - na přepad napojím hadičku do nějaké lahve a půjdu to projet.

Těsnění pod palicí?

Motor AFN 1.9 TDI 81 kW
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Těsnění pod palicí, palice, špatné hadice, vadné čidlo-vaříš ani nevíš, tekoucí pumpa, prasklý blok.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

skodovkar píše:Těsnění pod palicí, palice, špatné hadice, vadné čidlo-vaříš ani nevíš, tekoucí pumpa, prasklý blok.
Nestraš - víčko expanzky? / termostat? / spínač ventilátoru?
Demo

Příspěvek od Demo »

Tak voda se ztrácí přes přepad v expanzce... Před chvílí vyzkoušeno...
Při normální jizdě OK, ale při ostré to teče přes přepad - kolem Globusu skoro 200 km/h :)

Expanzka a víčko nové (resp. 5 měsíců)... Nechám udělat těsnění pod palicí + komplet palice u Pavlíčka v Bosonohách a bude klid...
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Demo píše:Tak voda se ztrácí přes přepad v expanzce.....
Tak ho ucpi..... :shock: :lol:
Demo píše:.....kolem Globusu skoro 200 km/h :)
Ty draku :twisted: u Globusu je stovka :lol:
Demo píše:.....Nechám udělat těsnění pod palicí + komplet palice u Pavlíčka v Bosonohách a bude klid...
.....konečné řešení :?: ..... :lol: Než se to bude rozdělávat, zkus vyzkoušet ještě termostat, a čidlo spínače ventilátoru - jestli jenom není při ostřejší jízdě motoru "trošku tepleji".....
Demo

Příspěvek od Demo »

Kdybych neviděl ten bublifuk v expanzce, tak budu experimentovat...

U tohoto motoru jsou dva ventilátory jeden elektrický a jeden přes viskospojku. Oba fungují dobře....
Odpovědět