Tak jsem po 5500 km vylil Total Quartz 9000 a nalil "novy" Mobil 5W40... Zda se mi, ze se motor vice zklidnil... Ale asi se mi to jen zda.... Ale 5l 5W40 za 900 Kc - dobra cena... Pouzil jsem filtr Tutela z mistniho eshopu... Mate s nim nejake zkusenosti?
Myslíš zkušenosti s Mobilem, nebo s Tutelou? Mobil je dobrý olej a filtr Tutela používám přes zimu, když od listopadu do března používám "řidší" olej, ale za tu zimu najedu "jen" kolem 5-ti tkm - ale motor "neprotestuje"
Nechtělo se mi shánět filtr jinde... Takže uvidíme... Ale myslím si, že to bude ok... Další výměna v listopadu...
Docela mě překvapilo, že motor za těch 5,5 tkm nesežral ani deci oleji... Že by měl opravdu jen 195 tkm
Trošku problém s Passatem, při návratu ze Slovenska, kde jsem to "trošku hnal" přes Donovaly, kolem NP Velká Fatra a pak přes Buchláky (prostě celá cesta "hore kopcem" "dole kopcem"... Po této cestě se mi ztratilo cca 0,5l chladicí kapaliny. A viděl jsem "bublifuk" v expanzce...
Problémy s kapalinou mám už od začátku, ale takto výrazné ne.
Teplota je pořád 90°C - motor se nepřehřívá, ale mám pocit, že to teče přes přepad na expanzce. Víčko i expanzka je nová. Dnes večer udělám test - na přepad napojím hadičku do nějaké lahve a půjdu to projet.
Tak voda se ztrácí přes přepad v expanzce... Před chvílí vyzkoušeno...
Při normální jizdě OK, ale při ostré to teče přes přepad - kolem Globusu skoro 200 km/h
Expanzka a víčko nové (resp. 5 měsíců)... Nechám udělat těsnění pod palicí + komplet palice u Pavlíčka v Bosonohách a bude klid...
Demo píše:Tak voda se ztrácí přes přepad v expanzce.....
Tak ho ucpi.....
Demo píše:.....kolem Globusu skoro 200 km/h
Ty draku u Globusu je stovka
Demo píše:.....Nechám udělat těsnění pod palicí + komplet palice u Pavlíčka v Bosonohách a bude klid...
.....konečné řešení ..... Než se to bude rozdělávat, zkus vyzkoušet ještě termostat, a čidlo spínače ventilátoru - jestli jenom není při ostřejší jízdě motoru "trošku tepleji".....