Svíčky

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Nechce se mi to teď hledat, ale pokud si pamatuji, tak LGS jsou s kovovým vrchlíkem na špičce středové elektrody, přičemž jiskra běhá po izolátoru mezi ním a kovovým kroužkem kousek nad/pod ním (jak se to vezme), blíž k tělu (do dutiny) svíčky, nikoli mezi středovou elektrodou a pláštěm. A právě tam se mi začal izolátor na všech 4 svíčkách vydrolovat...

Argument "slabého zapalování" nemohu přijmout už proto, že tímto neduhem vozy zn. Mitsubishi netrpí!
Moja

Příspěvek od Moja »

No ty svíčky stěma kroužkama stojí za H...O.A myslím že už ani nevyrábí.
Mirek1

Brisk LGS

Příspěvek od Mirek1 »

Pro Mitsubishi Lancer 1,6 Brisk doporučuje svíčky řady ZC. V Nivě 1,7i mám svíčky LOR15LGS a již asi 20 tis. km nevím, že tam jsou, pracují bez problému.
Návštěvník

Když montuji "prémiové" svíčky, neřeším, zda pracují nebo pracují "bez problémů". To totiž předpokládám zcela automaticky. Naopak očekávám "něco navíc". A to mi nemohou poskytnout svíčky ignorující základní fyzikální poučku!
Návštěvník

Má ještě někdo další nějaké zkušenosti?
pavel626

Příspěvek od pavel626 »

když svíčky tak NGK :wink:
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

LGSka nemám, mám klasické Briskáče(N17RC) a pokud se dobře zvolí tepelná hodnota, tak poslouží dobře. :wink:
Návštěvník

Mam dobre zkušenosti -- Brisk Platin
tom_nr

V Alfě slouží dobře

Příspěvek od tom_nr »

Mám je v Alfě Romeo 146, motor 1.6 TwinSpark:
4x AOR12 LGS a
4x DOR14 LGS

Slouží bez problémů, měl jsem je tam dokonce 35000 km (nějak jsem se nedostal k dřívější výměně) a vydržely.
Reklamoval jsem jednu novou AOR12, kterou při montáži v servisu "utočili na dva kusy" a byla mi bez řečí zaslána nová.
Durex

Příspěvek od Durex »

Tak já mám zkušenosti s Briskem ok. O to já dávám do motorek, kde ty svíčky opravdu pracujou na rozdíl od aut, kde se flákaj :lol: Hlavně u karburátorovejch motorů se brisky neulejou. NGK když se uleje, tak se může koupit nová svíce ...
modelář

Příspěvek od modelář »

Durex píše:do motorek, kde ty svíčky opravdu pracujou na rozdíl od aut, kde se flákaj :lol:
Zcela bezkonkurenční záhul ovšem dostávají svíčky v motorech s přímým vstřikem pracujících s chudou směsí. A takové svíčky umějí udělat jen dvě firmy: NGK (hůře) a Denso (mnohem lépe).
Odpovědět