Svíčky

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Svíčky

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti se svíčkami Brisk LGS.
Návštěvník

Ano, ty nejhorší - reklamoval jsem je a dostal peníze zpět. Už nikdy více!
Návštěvník

Anonymous píše:Ano, ty nejhorší - reklamoval jsem je a dostal peníze zpět. Už nikdy více!
V jakém voze jste je měl a jaké problémy nastaly?
Návštěvník

Mitsubishi Lancer 1,6 - po cca 700 km od montáže nastaly problémy se zapalováním, poněvadž popraskal (na všech 4 svíčkách) izolátor mezi elektrodami.
Moja

Příspěvek od Moja »

Když ti popraskal izolátor,tak za to z cela jistě nemůžuo svíčy.Asi jsi použil nevhodnou tepelnou hodnotu.Mám ji v Mitsubishi Colt 1.6 16v GTI 91KW.A používám je od tá doby co je Brisk vyrábí.
Návštěvník

Použil jsem tepelnou hodnotu přesně dle předpisu jak výrobce motoru, tak i svíček. S Denso a NGK jsem nikdy žádný problém neměl, takže to bylo evidentně těmi Brisky.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Anonymous píše:Použil jsem tepelnou hodnotu přesně dle předpisu jak výrobce motoru, tak i svíček. S Denso a NGK jsem nikdy žádný problém neměl, takže to bylo evidentně těmi Brisky.
Je možné - i když by se to stát nemělo - že to byla nějaká vadná série.
Obecně jsou Brisk-y dobré svíčky, už od dob, kdy to byl ještě PAL
Návštěvník

"Obyčejné" (standardní) Brisky jsou OK, speciální prémiové však k.o.
Moja

Příspěvek od Moja »

Může mít Brisl v katalogu chybu jako Denso i NGK.A že jich tam mají požehnaně.
Návštěvník

To sice může, ale já se jen tupě neřídil pouze papírem, ale i logikou věci: a z daného hlediska všechny parametry, včetně tepelné hodnoty, "seděly". Samozřejmě nelze vyloučit výrobní vadu celé série, ale já o tom nic nevím a ani to už nehodlám zkoumat. A především nebudu znovu riskovat, že se mi porcelán z izolátorů svíček vydrolí do spalovacích prostorů! A určitě by k tomu brzy došlo, nebýt toho, že jsem byl nucen juknout na svíčky (které obvykle nekontroluji častěji, než jednou za 10 tis. km), poněvadž mi zničehožnic začalo při jízdě vynechávat zapalování.
Moja

Příspěvek od Moja »

No mě třeba u Densa Iridia uhořela středová elektroda,zničeho nic motor začal jet na 3válce.Jak jeto možné?Vždyť Denso je nej.
Návštěvník

Prima, jenže já jsem už namontoval desítky sad (samozřejmě nejen do "svých" vozů) iridiových svíček od Denso a nikdy jsem nezaznamenal sebemenší problém. Zato jednou jedinkrát Brisk LGS a rovnou prů.er! Takže když to vezmu byť i jen čistě ze statistického hlediska, o něčem to svědčí.

P.S.: Upravovat vzdálenost elektrod u Denso Iridium nelze "klasickým způsobem", tedy že "tam vrazím spárovou měrku a jednoduše zapáčím"... :wink:
Moja

Příspěvek od Moja »

Stovky sad svíček jsem za život vyměnil,ale nasralo mě ze se to stalo mě s těma Densama.S Briskem jsem problémy neměl.Jinak Densa montuju dál.A ne jako Ty že po jedné zkušenosti Brisk jednoduše odsoudím.To samé bych mohl říct o Densu.
Návštěvník

Ano, prémiové Brisky jsem definitivně odsoudil. Ne pro jednu špatnou zkušenost, ale dokonce hned pro dvě: kromě těch LGS (na které směroval dotaz úvodního tazatele) jsem zkoušel ještě i jeden speciální typ (konkrétní označení si teď nevybavuji, ale jiskřiště bylo v provedení "s vnitřním ozubením", přičemž jiskra skáče (lépe řečeno, má skákat :evil: ) z centrální elektrody právě na ty zuby), který ovšem stál úplně za prd. Na rozdíl od těch LGS, jež - alespoň zpočátku - přinesly alespoň nějaký pozitivní efekt. A to už prostě nemohu považovat za náhodu! Toť má praktická zkušenost, nic víc, nic míň.
Moja

Příspěvek od Moja »

Právě že s tím ozubením jsou LGS a nemůžeš je dát do každýho auta.Jiskra musí přeskočit něco přes 4mm,tak musíš mít silné zapalování.Když je zapalování slabé svíčky odejdou.A kam jsem je namontoval nejsou s nima problémy. :lol: :lol:
Odpovědět