Svíčky
Moderátor: Colommbo
-
Návštěvník
-
Návštěvník
-
Moja
-
Návštěvník
Je možné - i když by se to stát nemělo - že to byla nějaká vadná série.Anonymous píše:Použil jsem tepelnou hodnotu přesně dle předpisu jak výrobce motoru, tak i svíček. S Denso a NGK jsem nikdy žádný problém neměl, takže to bylo evidentně těmi Brisky.
Obecně jsou Brisk-y dobré svíčky, už od dob, kdy to byl ještě PAL
-
Návštěvník
To sice může, ale já se jen tupě neřídil pouze papírem, ale i logikou věci: a z daného hlediska všechny parametry, včetně tepelné hodnoty, "seděly". Samozřejmě nelze vyloučit výrobní vadu celé série, ale já o tom nic nevím a ani to už nehodlám zkoumat. A především nebudu znovu riskovat, že se mi porcelán z izolátorů svíček vydrolí do spalovacích prostorů! A určitě by k tomu brzy došlo, nebýt toho, že jsem byl nucen juknout na svíčky (které obvykle nekontroluji častěji, než jednou za 10 tis. km), poněvadž mi zničehožnic začalo při jízdě vynechávat zapalování.
-
Moja
-
Návštěvník
Prima, jenže já jsem už namontoval desítky sad (samozřejmě nejen do "svých" vozů) iridiových svíček od Denso a nikdy jsem nezaznamenal sebemenší problém. Zato jednou jedinkrát Brisk LGS a rovnou prů.er! Takže když to vezmu byť i jen čistě ze statistického hlediska, o něčem to svědčí.
P.S.: Upravovat vzdálenost elektrod u Denso Iridium nelze "klasickým způsobem", tedy že "tam vrazím spárovou měrku a jednoduše zapáčím"...
P.S.: Upravovat vzdálenost elektrod u Denso Iridium nelze "klasickým způsobem", tedy že "tam vrazím spárovou měrku a jednoduše zapáčím"...
-
Moja
-
Návštěvník
Ano, prémiové Brisky jsem definitivně odsoudil. Ne pro jednu špatnou zkušenost, ale dokonce hned pro dvě: kromě těch LGS (na které směroval dotaz úvodního tazatele) jsem zkoušel ještě i jeden speciální typ (konkrétní označení si teď nevybavuji, ale jiskřiště bylo v provedení "s vnitřním ozubením", přičemž jiskra skáče (lépe řečeno, má skákat
) z centrální elektrody právě na ty zuby), který ovšem stál úplně za prd. Na rozdíl od těch LGS, jež - alespoň zpočátku - přinesly alespoň nějaký pozitivní efekt. A to už prostě nemohu považovat za náhodu! Toť má praktická zkušenost, nic víc, nic míň.
-
Moja