Podle oficiálních informací, který jsem ale neviděl ani nečetl, hodnota -2,5 a více je indikace na výměnu, tj. je to na 4 zubu ze 6.
Je to zároveň i dobrá kontrola po opravě,nový řetěz je mezi +0,4 až 0,pokud jsou tam nesmyslný hodnoty jako +/- 10 a více, tak je to přeskočeny o zub nebo je posunutý stromek na klice.
VW, Audi, Škoda a Seat - nejen JAKÝ OLEJ ?
Moderátor: Colommbo
Re: VW, Audi, Škoda a Seat - nejen JAKÝ OLEJ ?
Octavia II FL 09 1.8 TSI 118kW spotřeba oleje 0,5l/10tis.km
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
A zase... až jeden uščepačný post na nepřátelském AR.cz mě (= geront, sklerotik) mě dovedl k temu vysráť sa na neúspješné gúglení CZ webu a zamířit do ingliš:
Helemese:
Ufff, nakonec sa teda povedlo. Hezky! Kuju ešče raz za podnět.
Helemese:
Takže už vím/mám potvrzeno, že to sou stupně a že 4,64 (pův. provedení napínáku) je opravdu už na/za hranou.2014 VW GTI, mk6, CBFA (=EA888) engine, with updated timing chain tensioner.
The "camshaft adjustment adaptation" is 4.2 degrees, so will be getting them replaced.
Less that 3 degrees of adjustment is good, 4 degrees is caution, 5 degrees is danger zone.
Ufff, nakonec sa teda povedlo. Hezky! Kuju ešče raz za podnět.
A afterthought: Lelikož sem se s Michalem naposledy nerozešel úplně vdobrém, nehodlám mu už dávat servisovat svoje brmbrmmbrm (von votom ale ešče neví) a Libor NATO nemá výbavu + já sa nechcu nervovat a handrkovat, až bude Leguán těsně před servisem 150kkm, tak ho dám do autorizáku, ať tu řetázku udělají (zadraho, sic!) vč. povinné výměny woleje = nalijou tam tu svoji řídkou nefukční wodu 0w-20 a já hned potem zajedu za Liborem, aby tu sračku vypustil a nalil tam pořádný wolej 5w40. Hezky!