Jaké pneu?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké pneu?
K pirelli mám jen dvě poznámky:
Kdysi můj prodejce pneumatik pronesl větu: "Pirelli jsou super, ale občas teda nejdou vůbec vyvážit".
Já jsem se v sortimentu Pirelli nikdy nedokázal vyznat a tím jsem nad nimi definitivně zlomil hůl, protože u jiných prémiových značek jsem problém rozlišit která řada je UHP, která touringová a která "eko" nikdy problém neměl.
zero, corso, rosso, nero, ... čert aby je vzal i ty jejich webovky plné marketingových keců.
Bortící se bočnici znám jedině z jednoho modelu zimních gum a chápu jak zatraceně nepříjemné to musí být na letních sportovních.
Kdysi můj prodejce pneumatik pronesl větu: "Pirelli jsou super, ale občas teda nejdou vůbec vyvážit".
Já jsem se v sortimentu Pirelli nikdy nedokázal vyznat a tím jsem nad nimi definitivně zlomil hůl, protože u jiných prémiových značek jsem problém rozlišit která řada je UHP, která touringová a která "eko" nikdy problém neměl.
zero, corso, rosso, nero, ... čert aby je vzal i ty jejich webovky plné marketingových keců.
Bortící se bočnici znám jedině z jednoho modelu zimních gum a chápu jak zatraceně nepříjemné to musí být na letních sportovních.
K Pirelli mám principiálnu averziu.. Taliani mi prídu celkovo ako jeden veľký nevyspytateľný chaos.
Asi by to byla velká náhoda kdyby (jste) je někdo tady měl ale třeba jo. Nevíte jestli pneu Vredestein Ultrac PRO v rozměru 235/45-18 jsou maďarky nebo holanďanky? Ptal jsem se na to v e-shopu ale zemi výrobce neevidují 
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
U slušné značky by to mělo být celkem jedno - rozdíl v technologické kázni mezi Nizozemím a Maďarskem nebude nějak zásadně velký.
---
Z jiného soudku - překvapilo mě jak 5 let staré (2021) Goodyear Eagle F1 Asymmetric A5 stále ještě dobře drží v zatáčce na mokrém. Letos je snad už dojezdím.
---
Z jiného soudku - překvapilo mě jak 5 let staré (2021) Goodyear Eagle F1 Asymmetric A5 stále ještě dobře drží v zatáčce na mokrém. Letos je snad už dojezdím.
môžem potvrdiť... Goodyear Eagle F1 Asymmetric5 - mal som ich na Leone prakticky nonstop 4 sezóny (2 zimy z toho som vôbec neprezúval na zimnú sadu, kedže žiaden sneh, ani mrazy v oblsti kde sa pohybujem neboli).. aj pri hlbke dezénu pod 50% pôvodnej hĺbky mali grip a držali stále veľmi dobre na suchu aj mokru
Tuto sezonu som dal na Leon ich vyspelejšieho novšieho brata - Eagle F1 Asymmetric 6.. a tie sú ešte lepšie. Na to, že je to civilná pneumatika, ma fakt super grip, presnosť, spätnú vazbu a kupodivu sú aj pomerne tiché.
Tuto sezonu som dal na Leon ich vyspelejšieho novšieho brata - Eagle F1 Asymmetric 6.. a tie sú ešte lepšie. Na to, že je to civilná pneumatika, ma fakt super grip, presnosť, spätnú vazbu a kupodivu sú aj pomerne tiché.
To jsem si u / o Bridgestone myslel taky
A zatímco španělský zimní Blizzaky jsou v pohodě, tak letní Turanzy z Maďarska moc ne
Nebo se nakonec plácnu přes kapsu a vezmu ty šestky GoodYearky a Turanzy poletí....
- Pitris JUNIOR
Dalo by se zjistit podle EAN čísla, to skrývá mimo jiné i výrobní závod 
To žiaľ nefunguje takto. EAN kód obsahuje len sídlo firmy.
Napríklad všetky Continental pneumatiky budu mať v EAN kóde 402( napríklad) ako Nemecko. Ale v skutočnosti môže byť konkrétna pneu vyrobená v Púchove na sk, v Česku, Rumunsku alebo aj malajzii.
Skutočný kód krajiny je až na pneumatike . Bud klasický Made in ....alebo prvé písmená Dot kódu.
Napríklad HW sú Otrokovce, J3 je Puchov.... Niekde aj trojmiestne ...napríklad 1CP nemecký závod Korbach, 1LM je Aachen a podobne. Hlavne novšie majú to číslo ako prvé. Staršie modely len písmená bez čísla.
Myslím, že u ostatných značiek to bude podobne. V e-shopoch , ak to nemajú fyzicky skladom, sa ale túto info často nedozvies. Sami vopred nevedia čo im práve dodajú a jeden konkrétny typ pneu ( model, rozmer) na vždy rovnaký EAN nech je vyrobený v ktoromkoľvek závode danej spoločnosti. Čo je logické, inak by bol v objednávkach pekný chaos .
Áno EAN obsahuje aj kód výrobcu, ale je to len identifikátor spoločnosti, nie konkrétneho závodu.
Napríklad všetky Continental pneumatiky budu mať v EAN kóde 402( napríklad) ako Nemecko. Ale v skutočnosti môže byť konkrétna pneu vyrobená v Púchove na sk, v Česku, Rumunsku alebo aj malajzii.
Skutočný kód krajiny je až na pneumatike . Bud klasický Made in ....alebo prvé písmená Dot kódu.
Napríklad HW sú Otrokovce, J3 je Puchov.... Niekde aj trojmiestne ...napríklad 1CP nemecký závod Korbach, 1LM je Aachen a podobne. Hlavne novšie majú to číslo ako prvé. Staršie modely len písmená bez čísla.
Myslím, že u ostatných značiek to bude podobne. V e-shopoch , ak to nemajú fyzicky skladom, sa ale túto info často nedozvies. Sami vopred nevedia čo im práve dodajú a jeden konkrétny typ pneu ( model, rozmer) na vždy rovnaký EAN nech je vyrobený v ktoromkoľvek závode danej spoločnosti. Čo je logické, inak by bol v objednávkach pekný chaos .
Áno EAN obsahuje aj kód výrobcu, ale je to len identifikátor spoločnosti, nie konkrétneho závodu.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
Já mám nazuto na dvou autech Kumho HS52 a zatím dobrý. Oboje jsou vyrobené v Číně a na to, že to jsou 185 a 195mm šířky a člověk by očekával prakticky stejný dezén, tak opak je pravdou. Kdyby neměly označení modelu na bočnici, tak bych nevěřil, že to je stejný model pneu. 185 má tři podélné drážky a velké bloky napříč celým dezénem, 195 má tři široké a jednu užší podélnou drážku a bloky na vnějších krajich menší. To jen odbočka pro zajímavostPitris píše: ↑pon čer 01, 2026 18:17To jsem si u / o Bridgestone myslel taky![]()
A zatímco španělský zimní Blizzaky jsou v pohodě, tak letní Turanzy z Maďarska moc neNesedí mi - tahají za volant až moc. No nebyl to dobrý kup a nevím jak dlouho s nimi budu ještě mít trpělivost. Holt jsem chtěl zkoušet
A dřív, co jsem jezdil Vredesteiny tak byly Netherlands, a mám sto chutí se k nim vrátit. Ale ne maďarky, a to je problém i u Hankooku. Ještě pak Kumho PS 72 > ty má Junior a gut, anebo se mi celkem zamlouvá i Falken 520. Tak už trochu sonduji
Nebo se nakonec plácnu přes kapsu a vezmu ty šestky GoodYearky a Turanzy poletí....
A na Multivana mám připraveny právě Falkeny 520, tak jsem na ně zvědav. Dnes konečně půjdou na auto
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
To nebude Maďarskem, ale konkrétním modelem. Touringové pneu mají jako prioritu dlouhou výdrž, nízkou spotřebu a pokud možno nízký hluk, případně celkový komfort . Prioritou nejsou jízdní vlastnosti obecně a často ani chování za mokra, naopak tohle jsou parametry, na kterých se to často negativně projeví.
Snad ano. Ty Turanzy mají valivý odpor B a jede to tak nějak lehčeji (i když nevím jestli to je ten správný výraz), eventuální hluk od pneu je mi fuk protože rád poslouchám motor, a(le) na vodě drží -> to se jim musí nechat. Ovšem když mě vyjetá kolej v silnici málem vytrhne volant z ruky tak by mě čert vzal
A to ty Blizzaky nedělají.... A nedělaly to ani ty minulé letní Vredesteiny.
No, mám je druhou sezónu. Třeba to s nimi ještě příští rok vydržím, ale pak půjdou dolů.
A zaráží mě že i když tu gumu po umytí ošetřím, tak za "chvilku" jde stejně do šeda. No možná je ve směsi hodně papriky
A jsem vůl že jsem se nedržel toho co jsem psal před necelými 3 roky
No, mám je druhou sezónu. Třeba to s nimi ještě příští rok vydržím, ale pak půjdou dolů.
A zaráží mě že i když tu gumu po umytí ošetřím, tak za "chvilku" jde stejně do šeda. No možná je ve směsi hodně papriky
A jsem vůl že jsem se nedržel toho co jsem psal před necelými 3 roky
Tak ještě trošku pátrám a našel jsem e-shop kde zemi výroby u některých pneu uvádí
https://www.pneu-kvalitne.cz/letni-pneu ... 77476%5D=1
A psáno že ten Ultrac PRO je v indexu 94 maďar
Teda jestli mají pravdu....