olejové filtry Mann a jiné

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
rosso

Re: olejové filtry Mann a jiné

Příspěvek od rosso »

Děláš :wink: :roll:
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Každý má(me) nějakou oblíbenou značku, s níž máme zkušenosti a vyhovuje nám, u mě je to už nejmíň dvacet let Mann. Což neznamená, že by produkty jiných Značek (tedy těch s velkým Z) měly/mohly být špatné...
P.S. Kamarádi v MB servisu používají všechny filtry výhradně téže značky. Nejsou žádní blbci, takže je to asi gut. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

pre ( nielen ) brmbrm ....obecne sa vo svete olejových filtrov v tunajsej produkcii ( lebo su aj ine, len nema zmysel ich riesit, ked nie su dostupne) berie ako taka topka Mann , tesne stihaný Purfluxom a ako lacnejsia alternativa Mahle / Knecht. Pri vzduchových este sa spomina ako dobrá volba Denso a Bosch a sofefy ( skor znama ako knecht / fram/ Fiam). Pri Bosch sa odporuca brat tzv. M seriu a vyhnut sa lacnej rade - typicky v bielo modrých krabiciach.
Osobne po skusenostiach s výrobkami Bosch som skeptický , ale na druhej strane nemal som filtre. Faktom je , ak sa nieco pokazilo na mojej prvej Carine ( made in GB) tak to malo napis Bosch. Tie co sa robili v JPN maju tieto diely stale Denso. Ale to len poznamka pre japonske auta.
Kazdopadne ide o výsledky jak odborných testov tak aj uzivatelských recenzii. A práve s ohladom na posledne, by sa to iste dalo brat s rezervou.
Myslim to tak, že menovane znacky urcite nesklamu, na druhej strane, to , ze nie je dost skusenosti s inými neznamena , že su horsie. Takze ak istota , potom vid vyssie, ak pokusy ...smelo do toho. Nie je to moj motor :mrgreen:
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
tonny

Příspěvek od tonny »

Kdysi také Mann, nyní hlavně Purflux pokud není Denso. Bylo by zajímavé udělat nějakou anketu i když je jasné kdo by vyhrál.

Každopádně cena filtrů je zanedbatelná a ušetřit stovku (necelou krabičku cigaret) nedává smysl. Někdy cena až neskutečná, do AT Mercedesu stojí filtr od Purflux s těsněním olejové vany a vypouštěcího šroubu + šrouby na uchycení vany necelé čtyři stovky, s olejem do dvou tisíc. https://dufy.cz/autodily/mercedes-benz/ ... lux-tek047
Ford Explorer V6 4.0 lpg 1998, Shell HU 5W-30 SL ATF MaxLife
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
Olejník

Příspěvek od Olejník »

Já si na filtry Bosch nemůžu stěžovat,za mě jsou úplně v pohodě.
Kdysi jsem někde četl, že nejlepší filtrační papír mají flitry Mahle.
Ale jestli je to pořád pravda netuším
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Mal som take obdobie, ze som ich rozoberal. Vyslovene nefukcny som nenasiel. Ale je pravda, ze som ani nemal nejaku z tych podozrivych "znaciek" Vlastne len tu spomenute. Mann sa mi pozdaval najlepsi a tak som pri nom zostal. Purflux s jeho skladackou za mna remiza s mann. Ale k mann mam aj kluč a k purfluxu nie. Tak to u mňa vyhral aj preto.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
PUO

Příspěvek od PUO »

Jeden Purflux do Civica mám aj Ja. Zobral som ho len tak, zo
zvedavosti. Tak vyskúšame, uvidíme :idea: Inak tiež Mann.
Tak isto aj kvôli kľúču. Jarson1 ma cestou zo zrazu tak trochu naockoval :D
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Purflux je ok, len pre mna z praktickeho hladiska je lepsi mann. Ten purflux ma drazky miesto hran a mne sa to zle povolovalo. Samozrejme s patricnym pripravkom alebo s lepsim pristpom by to bolo inak. Ale vsak vies ako je na civicu. Klasicky povolovak tam nenapchas a rukou to riadne nechytis. U cariny som ich mam viackrat ale tam to vies pekne chytit...teda relativneinak na margo...par dni dozadu som " otvoril" kabinovy z civica a papietova harmonika po rozlozeni mala ...no nezmeral som , ale presne moje " rozpetie kridel" :mrgreen: Dost velka plocha a to je iba blby kabinovy. Odhadujem na hrubo 20x 180 cm
Naposledy upravil(a) jarson1 dne úte úno 24, 2026 19:40, celkem upraveno 3 x.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Já teď filtruju s Mahle, a na jaře tam půjde UFI.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Erik82

Příspěvek od Erik82 »

Ahoj,
Kupoval niekto tie MANN 610/6 v nedávnej dobe? Zaújma ma či sa niekde dajú ešte kúpiť Made in German :oops:

Neviem teda osobne som ich neporovnaval ale vraj tie z Bosny alebo z Mexika maju uz tensi plech, slabsie lakovanie a obavam sa ze mozno nie tak precizne nastaveny obtokovy ventil :?

Mám doma posledný kus , Germána. ale zase si nemyslím že dokážem okom rozpoznať rozdiel, možno váhou celého kusu alebo jednotlivých dielov po rozobratí,ale do toho sa mi už nechce.
[b]Honda CIVIC IX[/b], rv.2015, 1.8ivtec, R18Z4
[b]Moto olej:[/b]Shell AF 5W30,Ravenol FDS5W30, DXG5W30, ECS0W20, SFE5W20, Mobil1 LV 0W30, FS0W40,
Prevodovka :Honda MTF3
Spotreba:6.4-7.4l/100km
Goodyear Eagle F1 A6 225/45 R17, UltraGrip 205/55 R16
tomxass

Příspěvek od tomxass »

Čítal som, že prebaluju Filtron.
Mechanik mi dal do prevodovky Mann môžem byt spokojný?
Takisto idem meniť všetky 4 filtre v marci, dať mann alo vždy alebo hľadať niečo iné?
Volkswagen Passat B8 Highline Limousine 2.0 TDI DFGA
Motorový olej: Ravenol VMP 5W-30
DSG DQ381 olej: Ravenol DCT-LV
sosko

Příspěvek od sosko »

Chlapi neblbněte. Nič lepšie po originále nekúpite, ako filtre Mann (možno ešte Mahle, Bosch, ...).
Nejde len o papiere, ventily, plechy, ktoré si budú držať svoju kvalitu tak či tak. Ale v prvom rade, či ten filter presne zasadne na svoje miesto :!: Týka sa hlavne teda vzduchových a peľových, ale správne rozmery budú dôležité aj pre iné, napr. tesnenie samotné. Darmo bude kvalitný papier, keď bude 2mm medzera medzi filtrom a puzdrom. V živote sa mi nestalo na XY autách, že by Mann alebo Bosch nesedeli ako riť na šerbeľ. Čo sa napr.o takej Kamoke .. (kedysi keď som ešte skúšal alternatívy) nedá povedať. S Bosch aj s inými produktami som nemal nikdy problém.
Že sa vyrobí v Mexicu je ok, pokiaľ to je linka postavená/odkúpená/vlastnená/zmodernizovaná Mannom, vylezie z toho ten istý výrobok, ako keby je tá linka v Nemecku. Či to na výstupnej kontrole ošudí mexičan v Mexiku, alebo turek v Nemecku, bude za stejno. :twisted:
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
rosso

Příspěvek od rosso »

Vzducháče a kabiňáky máš pravdu. Párkrát jsem zkusil značky jako Blue Print atd. a vždy jsem se milerád vrátil k Purfluxu a Mannu :wink:
Volfi

Příspěvek od Volfi »

sosko píše: pát úno 27, 2026 9:38 Chlapi neblbněte. Nič lepšie po originále nekúpite, ako filtre Mann (možno ešte Mahle, Bosch, ...).
Nejde len o papiere, ventily, plechy, ktoré si budú držať svoju kvalitu tak či tak. Ale v prvom rade, či ten filter presne zasadne na svoje miesto :!: Týka sa hlavne teda vzduchových a peľových, ale správne rozmery budú dôležité aj pre iné, napr. tesnenie samotné. Darmo bude kvalitný papier, keď bude 2mm medzera medzi filtrom a puzdrom. V živote sa mi nestalo na XY autách, že by Mann alebo Bosch nesedeli ako riť na šerbeľ. Čo sa napr.o takej Kamoke .. (kedysi keď som ešte skúšal alternatívy) nedá povedať. S Bosch aj s inými produktami som nemal nikdy problém.
Že sa vyrobí v Mexicu je ok, pokiaľ to je linka postavená/odkúpená/vlastnená/zmodernizovaná Mannom, vylezie z toho ten istý výrobok, ako keby je tá linka v Nemecku. Či to na výstupnej kontrole ošudí mexičan v Mexiku, alebo turek v Nemecku, bude za stejno. :twisted:
No není to úplně 100% jak píšeš. Určitě podepisuji to, že to chce kvalitní filtry. Ale z pohledu výroby to funguje tak, že není jedna linka která vyrobí filtr od A do Z. Nechci zmiňovat firmy, ale my vyrábíme plechové obaly filtrů a posíláme je to dalších závodů, které to distribuují dál do výrob. Dostaneme výkres a v tolerancích to vyrobte zní rozkaz. Takže takový olejový filtr projde X fabrikama než se dá vše dohromady.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Erik82 píše: pát úno 27, 2026 8:08 Ahoj,
Kupoval niekto tie MANN 610/6 v nedávnej dobe? Zaújma ma či sa niekde dajú ešte kúpiť Made in German :oops:
Ano. V poslednom case vsetko bolo made in germany. BA som mal raz a tiež v pohode.
Posledne roky to beriem z allegra.
Posledný mi dosiel v utorok ale este som ho nerozbalil a teraz ho tu nemam. Ostal v aute a to je teraz na oprave "ryšavej" vyrážky .
Inak vzduchac pre moj civic C2240 ( zelený) je made in korea. Ale to už od zaciatku co to auto mam.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Odpovědět