Kde kupujete autodíly?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Durex
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde kupujete autodíly?

Příspěvek od Durex »

Ten segment motorek je trochu jinde než u aut. Nevím jak jinde,ale já sem schopen sehnat díly,co běžný smrtelník nedokáže. Taky už vím,že z 8 mi různých možností gufer do vidlic fungují spolehlivě 2 a třeba jeden případ nejde ani namontovat,protože má jiné rozměry,ale v tabulkách je pořád jako ekvivalentní náhrada.

Nevím jak je nebo není vymahatelné,ale u mě zákazník reklamoval zadní tlumič,protože mu odešlo klikání útlumu. Třeba je sranda,že já mám na reklamaci 30 dní,ale než se to vymontuje,zabalí,odešle na centrálu a oni to přijmou,tak uběhnou někdy třeba 4 dny a oni mají taky 30 dní a najednou nám to trochu nevychází ... Každopádně vždy reklamace ke spokojenosti a výměna za nový. Takhle sem reklamoval už akumulátory a nebo i pneumatiku. Protože házela. Takže já zákazníkům poskytuju i tuto službu,že když je to oprávněné,tak sem vždy vyměnil vadný díl. Kolikrát i kdyžmě to zamítli a tak to šlo z mého.

A třeba ty pneu. Mě chodí pneu z velkoskladu,kde jsou patky hezky vycpané buď kartonem a nebo polystyrenem a nikdy nemám problém je nazout. Pak si zákazníci vozí svoje pneu a to je bez vycpání patek a kolikrát tak zmačknutý,že jednou bylo potřeba dělo na kamiony,aby patka naskočila do ráfku a to přezutí trvalo asi 4 hodiny,protože sem pak lítal do servisu,kde dělají kamiony ... A pochybuju,že kdyby byla pneu špatná z výroby,že si jí vyreklamuje. To prodejce svede na špatnou montáž a nebo pak poškození jízdou ...

Ty řekneš,že se nestalo,že by to nesedělo,že sis vždy sehnal ok díl. Kolik jich bylo? Já dělám cca 200 - 250 motorek za rok. To je skoro 1 za den. Těch dílů mě projde rukama moc a taky řeším závady,že lidi na tebe koukají a řeknou,že za 10 let,co to vozidlo mají nic takového neřešili. Prostě z hlediska pravděpodobnosti řeším nepasujících nebo nefunkčních dílů násobně víc,než člověk,co má doma svoji jednu motorku a s pivkem v ruce si objednává díly u pc.

A jelikož to dělám už dlouho,tak se setkáváš s různýma lidma a kolikrát mají požadavky a nebo vymýšlí věci,nad kterýma zůstává rozum stát. Alespoň pak je něco na pobavení do hospody. Ale to tě stejně časem tak semele,že prostě si nastavíš nějaký pravidla. Protože se stejně nikdy nezavděčíš všem. I kdyby si chtěl. A jak by řekl klasik: „Já nejsem nikde organizován, takže můžu malovat, co chci a jak chci!” :D
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Ještě chci podotknout,že ceny dílů mám dobrý. V podstatě kolikrát internetový a nebo o pár desítek kč dražší. Je třeba ale z mého pohledu bordel to,že dneska běžný smrtelník třeba koupí na netu pneu za cenu,kterou já prostě od dodavatele mám v nákupu o 200 kč dráž. A to ročně třeba odeberu 100 sad. A já se nedostanu na internetovou cenu. A pak člověk,co si koupí jen jednu gumu za 3 roky má lepší cenu než já. To mě třeba přijde jako bordel. V segmentu pneu,nebo aku jsou ty ceny už tak dole,že neexistují velkoobchodní ceny. A pak na tebe lidi koukají,že jim nabízíš pneu o 300 kč dráž a myslí si,že mám jako na každý pneu 300 kč a že si teda koupí svoji. Ale tak to prostě není ...
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Suhlasim.
Inak mna vycvicili na vlastne diely prave servisy a kamenne predajne. Casto veci co som chcel boli proste nedostupné alebo mi ponukali nieco co uz od pohladu bolo ine.
Tento kraj je krajom koncernu a s mojimi autami som tu tak trochu exot. Chybaju tie skusenosti. Keby som nasiel niekoho, kto ma s danym typom auta skusenost, tiez by som to vsetko nechal ja nom. Ale tu som zfa sa s mojimi autami za exota . Aj blbe dosticky na hondu z obchodu objednane podla vin nepasovali ( dosiel system Lucas, nam Nissin). Pozerali na mna ze tak im to v pocitaci vyhodilo,ze to pasovat musi. Tak som polozil na stol staru a novú. Pochopili.
A co sa tyka reklamacii - mal som 3x. Tlmic , silent motora a brzdovy bubon. Vsetky pripady mali spolocne to, ze som sa nechal ukecat na " inu nahradu" lebo mnou pozadovana znacka nebola dostupna. Problemy sa coskoro dostavily. Nastastie.. vybavili k mojej spokojnosti. Tlmic bol od ML parts ( oyodo) a brzdy od motory ( ashika). Silent maniesto hydrobloku iba puk. To uz neviem od koho som bral. I
Boli este par veci co som netrafil alebo sa proste nepouzili, to som vratil vzdy bez problemu kedze neboli namontovane. Vseobecne mozem povedat ,ze najmenej problemov s reklamaciami je na allegro a najviac vsade inde na sk.
To ma ale zase len utvrdilo aby som si strazil co do aut montujem a vyhybal sa tymto pseudoznackam. Totiz aj ked mi vadny diel uznali, náklady s tym spojene nemobilne auto a cas uz mi nenahradí nikto
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Viz moje vlkno dnes - "objevil" sem autodily-pema.cz (oleje+náplně+filtry pro e90 u nich vycházejí podle mého dnešního průzkumu webu NEJlevněji).
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Páni, nechcete niekto nieco z Japonska ? Potrebujem nejake drobnosti, tak si robim objednavku na ammayama. Nech sa to vyplati na dopravnom. Maju vsetko pre japonske znacky a z evropskych MB a BMW. Ale tu neviem porovnat, ci sa to cenovo vyplati.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jaro dík za nabídku. Nic mě nenapadá ani na Hondu ani na Mazdu....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

...ani mě na MB... :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

No ja tam nemam nic take surne. Len blbinky ktore " na jizdu nemaji vlyv". Len uz ich mam niektore aj rok v kosiku a nejak zacinaju byt " no aviable" , tak ma napadlo, ze do toho prastim , kym je cas :D
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
tonny

Příspěvek od tonny »

Neznáte někdo web? https://www.autokoutek.com/
Hledal jsem na nástřik podvozku a nejlevněji mi až podezřele vyšel, ale není zde žádný kontakt, jen zaplatit kartou dopředu...
https://www.autokoutek.com/produkt/anti ... ted-59395/
Ford Explorer V6 4.0 lpg 1998, Shell HU 5W-30 SL ATF MaxLife
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Z notebooku nelze spojení s webem navázat, kašli na to, Toníku...
Obrázek
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Tonny, kašli na to. Opýtaj sa Pitrisa kde dával accorda a daj to tam tiež. Iste , niečo to stojí, ale za ten čas čo to trvá ( tak aby to bolo dobré ) , ty zarobis viac.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
emge

Příspěvek od emge »

Autokoutek má funkčnú českú stránku s príponou cz. Skús porovnať. Predaj prostriedkov na nástrek podvozkov tam nevidím.
Ak tam nemáš overiteľné informácie o predávajúcom a kontakt, tak to bude najskôr podvod.

Prehľad o českých stránkach veľmi nemám, niečo som v minulosti objednával z autolaky-eshop.com (majú aj slovenskú verziu stránky).
Na Slovensku má dosť širokú ponuku a s dobrými cenami filtreaoleje.sk. Ale dopravu do ČR nemajú ani uvedenú.
Ešte by som odporúčal pozrieť Allegro. Občas tam nájdem aj slovenského predajcu s nižšími cenami, ako má na vlastnej slovenskej stránke :)
Pitris JUNIOR

Příspěvek od Pitris JUNIOR »

Podvozky jsme dělali v CanoCaru na Olomoucké 😃
Stojí to, ale stojí to za to. :wink:
🚗 Mazda 6, 2.0 SkyactiveG 121kW
⛽ N98 + Bishops Original BiTech
💧 PennzOil Platinum 5w30
☀️ KUMHO ECSTA SPORT PS72 XL - 225/45 R19 96 Y XL
❄️ KUMHO WP52 WinterCraft - 225/55 R17 101 V XL
🏍️ Kawasaki ER5 37kW
tonny

Příspěvek od tonny »

Jarson, nebudu to nikam vozit a už do Brna vůbec ne. Jedno, dvě auta není problém ale 8, navíc když budu kupovat zvedák, tak využiju. Je to pro mne i odreagování od práce (sezení u PC).

Z Alegra nakupuji, něco se vyplatí.
Ford Explorer V6 4.0 lpg 1998, Shell HU 5W-30 SL ATF MaxLife
Toyota SiennaV6 3,5 2007 Rowe RS 0W-40 ATF MaxLife
Peugot 206 1,4i, 2005, Total Q 5W-40 ATF MaxLife
MB GLK 320CDI 3,0 2009, MB 5W-30, ATF MB
Honda Jazz1,25, 2005, Ravenol SSL 0W-40
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Jak osem :shock:
To si kedy doplnil autopark :mrgreen:
A teda keď sa do toho ideš takto púšťať , tak ti ešte privedieme 1-2. Ja by som išiel ako základ pasivator od Worko a na vrch asi Dinitrol. Keď to berieš v kartusiach a stiekas pištoľou , cena je hneď polovičná. A keď na to chcela ísť takto z gruntu tak sa to vyplatí.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Odpovědět