Nevím jak je nebo není vymahatelné,ale u mě zákazník reklamoval zadní tlumič,protože mu odešlo klikání útlumu. Třeba je sranda,že já mám na reklamaci 30 dní,ale než se to vymontuje,zabalí,odešle na centrálu a oni to přijmou,tak uběhnou někdy třeba 4 dny a oni mají taky 30 dní a najednou nám to trochu nevychází ... Každopádně vždy reklamace ke spokojenosti a výměna za nový. Takhle sem reklamoval už akumulátory a nebo i pneumatiku. Protože házela. Takže já zákazníkům poskytuju i tuto službu,že když je to oprávněné,tak sem vždy vyměnil vadný díl. Kolikrát i kdyžmě to zamítli a tak to šlo z mého.
A třeba ty pneu. Mě chodí pneu z velkoskladu,kde jsou patky hezky vycpané buď kartonem a nebo polystyrenem a nikdy nemám problém je nazout. Pak si zákazníci vozí svoje pneu a to je bez vycpání patek a kolikrát tak zmačknutý,že jednou bylo potřeba dělo na kamiony,aby patka naskočila do ráfku a to přezutí trvalo asi 4 hodiny,protože sem pak lítal do servisu,kde dělají kamiony ... A pochybuju,že kdyby byla pneu špatná z výroby,že si jí vyreklamuje. To prodejce svede na špatnou montáž a nebo pak poškození jízdou ...
Ty řekneš,že se nestalo,že by to nesedělo,že sis vždy sehnal ok díl. Kolik jich bylo? Já dělám cca 200 - 250 motorek za rok. To je skoro 1 za den. Těch dílů mě projde rukama moc a taky řeším závady,že lidi na tebe koukají a řeknou,že za 10 let,co to vozidlo mají nic takového neřešili. Prostě z hlediska pravděpodobnosti řeším nepasujících nebo nefunkčních dílů násobně víc,než člověk,co má doma svoji jednu motorku a s pivkem v ruce si objednává díly u pc.
A jelikož to dělám už dlouho,tak se setkáváš s různýma lidma a kolikrát mají požadavky a nebo vymýšlí věci,nad kterýma zůstává rozum stát. Alespoň pak je něco na pobavení do hospody. Ale to tě stejně časem tak semele,že prostě si nastavíš nějaký pravidla. Protože se stejně nikdy nezavděčíš všem. I kdyby si chtěl. A jak by řekl klasik: „Já nejsem nikde organizován, takže můžu malovat, co chci a jak chci!”