Kde kupujete autodíly?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
rousini

Re: Kde kupujete autodíly?

Příspěvek od rousini »

Z fy Motora mi v mailové korespondenci potvrdili, že Valvoline berou z oficiální distribuce.
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Vector: Ahoj! Moje babička říkávala "kdo se bojí, sere v síni"... :) A teď vážně - určitě bych se nebál.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Vector

Příspěvek od Vector »

Díky pánové, paráda.
Loni jsem bral známému na BMW Shell Ultra 5W-30 z MLparts a ne z e-olejů (byl vyprodaný) a vypadalo to, že už ho někdo přede mnou otevřel - vytekl mi v autě do koberečků a pod víčkem nebyl alobal (pravda, ne všechny značky dávají). Vlastně i to víčko už bylo „odcvaknuté“ z toho plastového spodku. Navíc na flašce jsem nenašel datum nic. Do auta jsem ho ale nalil a raději už nešpekuloval :lol:
... proto ty mé obavy.
Mazda 2-DE 1.5 GT 76 kW
Motor: Valvoline Maxlife 5W-40, převodovka: Valvoline GearOil 75W-90
Filtry: MANN
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Vector píše:....vypadalo to, že už ho někdo přede mnou otevřel....
Tak si to ale neměl brát. Ať Ti dají neoteřený.
Jinak párkrát jsem bral v MLparts i v Motoře a nikdy problém.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Vector

Příspěvek od Vector »

Pitris: to jsem zjistil samozřejmě až jsem ho vytahoval z auta a všiml si, že se počůral (naštěstí do firemního a naštěstí do gumových koberců). Co jsem ale kupoval třeba HX6 z e-olejů, tak taky neměly víčka z alobalu ... Valvoline i Petronas vždy měl. Jinak vždycky spokojenost v těch shopech.
Mazda 2-DE 1.5 GT 76 kW
Motor: Valvoline Maxlife 5W-40, převodovka: Valvoline GearOil 75W-90
Filtry: MANN
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jo, alobal někde není, ale víčko by mělo být zajištěný. Nebo aspoň nepamatuji že bych to u nějakého oleje otevřel bez překonání "pojistky".

BigBang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BigBang »

Vždycky jsou minimálně trhací kroužky na víčkách, aby bylo poznat, že je to otevřený. Alobal je vyjímkou, ale bývá.
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Dám to asi sem byť to není ani tak o autodílech jako o autoservisu....☹️
A jde o autorizovaný servis protože s klimatizací jsem nechtěl mít nějaké případné potíže kdyby něco.... No 🤨
Jedná se o autoservis Autoelegance Honda v Brně Řečkovicích. Podotýkám že doposud (a byl jsem tam několikrát z různých důvodů a s různými auty) jsem tam problém ani s prací, a ani s přístupem lidí neměl. Až teď.... ☹️
Na Accordu z r. 2011 mi odešla do věčných lovišť elmag. cívka na klimatizaci. V Řečkovicích měli na měsíc dopředu plno, tak jsem (byť jsem tušil problém s dojetím do Židenic protože tam se staví velký nadjezd) zajel do těch Židenic. Tam řekli že ta cívka (ale že s ní udělat zároveň i spojku kompresoru), že cena cca 20.000 bez daně, a že druhovýroba neé.... Vzal jsem si čas na rozmyšlenou 🤨 😄
A se synem začali hledat -> a našli. Na motoře asi 4 kompresory, jenže ani jeden ne přesně na můj typ CU2. A v autokelly měli taky (a ten by asi i pasoval) - za 25.000. Jinak nic ☹️ Takže mladej "vyjel za hranice". Amazon, eBay, a další jiné.... Nic. A pak někde v Číně našel jak cívku tak i spojku za 600. Korun. Plus doprava 1500 a clo 900 - takže za 3000 vše. Risknul jsem to a objednalo se to. A domluvil se na opravu v Řečkovicích (páč na to staveniště v Židenicích - Honda tam je v centru stavby) jsem se zařekl že nepojedu. S mými díly neměli problém to udělat (za to palec nahoru 👍) jen se tam divili že jsem to vůbec sehnal, a za kolik.
OVŠEM když jsem si potom šel pro opravené autí (ano - nejen že to fakt pasovalo, ono to i funguje) tak moje staré díly nebyly ☹️ A začalo - byť slušné ale - vymlouvání se, hledání, a poté i nezvedání telefonu (a to slíbili že se ozvou). Takže jsem tam zajel a -> no nic. Nemají to, někdo to musel asi vyhodit. Mě to však připadá že si to někdo musel asi vzít. A schválně. Pro sebe, pro kámoše, pro někoho.... Pro někoho kdo si to nechá za "pár" peněz zrepasovat. Třeba....
Ano, měl jsem nechat do objednávky práce napsat že díly chci zpět ale jak říkám - dřív nikdy problém a vždy ty staré díly vrátili. Nenapadlo mě že....🤨

Takže do autoservisu Autoelegance Honda Brno Řečkovice už nepojedu. Asi ☹️ Měl jsem jet do těch Židenic !

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Máš halt na našich silnicích ne moc obvyklé auto, k tomu výměna dílu za, jak píšeš, hodně peněz, což ve výsledku způsobilo, byl-li demontovaný díl shledán za zřejmě opravitelný/repasovatelný, jeho vypaření. Nic překvapivého či fatálního, zkazit člověku náladu to však spolehlivě dokáže... :?
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Lukasek25

Příspěvek od Lukasek25 »

To zháňanie dielov na vlastnú päsť poznám, občas je to detektívka, hlavne keď človek nechce platiť autorizák.

Mne sa stalo niečo podobné pri servise Ducata, v servise mi zadreli cenu za nápravu, že sa mi pretočili bábiky. Hľadal som alternatívu a našiel som aubiri.sk. Majú tam diely špeciálne na dodávky za zlomok toho, čo pýtali v servise. Odvtedy veci na pracovné auto riešim len tam. Niekedy sa oplatí ísť po menších špecializovaných shopoch než po tých gigantoch, majú v tom väčší poriadok.
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Pitris - akokolvek mas s tou spojkou zly pocit, myslim, ze zbytocne. Cievka je proste cievka. Ak je " spalena" zrepasovat nejde. Spojka zase nerentabilna na nejaku opravu.
Leda ze by v skutočnosti nebola zla a spalila sa iba tepelna poistka a tieto diely by sa dali pouzit znova. Ta poistka je v jednom kabli od tej cievky a mimo hondu ju zvlast nezozenies. Allebo ti bolo iba rele za 3€. To byva casta pricina.Vo vsetkych tychto pripadoch sa to prejavuje tym, ze spojka nespina ( cievka nereaguje).
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jaro už je to pryč. Je to dva a půl roku a funguje. Ale je fakt že jsem v těch Řečkovicích od té doby nebyl. Loni tu spojku udělali v Židenicích (stavba už byla hotová a ani tam neměli problém s mými díly. Koupil jsem lamelu, přítlačák i ložisko Exedy za šestku a v Hondě si za práci vzali deset). Jiné opravy nebyly pak už potřeba. Jen běžný servis.

Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Věci až do doby než žákazník řekne,že je můžu vyhodit jsou zákazníka a vždy si je nechávám dokud neřekne vyhodit - teda krom menších věcí,jako ko ložiska,gufera atd.

Každopádně zase pohled z jiné strany. Taky sem tu měl pár expertů,co si posháněli díly na vlastní pěst a to už pak dopředu říkám,že absolutně nedávám záruku,protože netuším,co je to zač a taky se mi stalo,že ty díly nepasovali a tak volám klukovi,že to nesedí a že potřebuje něco jiného a co teď? Že mi rozebraná motorka blokuje dílnu a jestli mu mám teda počítat za to,že tam nemůžu dát nic jiného a jestli si sežene ten pasující díl atd...

Nakonec sem z nového a starého udělal pasující dobrý,ale finančně to bylo horší,než kdyby mě to sem dal s tím,že to nechá komplet v moji režii.

Těch dílů z allegra atd sem tu už měl víc. Takže když chce někdo něco opravit nemám problém a nejsem klasický měnič a snažím se dost často věc opravit,pokud má smysl. Některé věci už vím,že smysl nemají a tak prostě beru nový originál. Sem v kontaktu se zakázníkem,kdyby se ukázalo něco dražšího,tak aby sme na sebe pak nekoukali. Když se tu ale objeví někdo s taškou dílů, že to potřebuje jen vyměnit,tak pokud to není na youngtimery,na které už nic jiného není k sehnání, tak už lidem říkám,že pokud se dostali tak daleko,že už na to mají díly, tak si to už jen vyměnit můžou sami.

Taky nepřijdu do hospody s vlastním masem a bramborama a nechci po kuchaři,aby to udělal z toho. Já,pokud mám dát záruku na svoji práci,tak si těma dílama musím být jistý. Nestojí mě pak za to,že někdo řekne,že sem mu něco udělal a že to pak nic nevydrželo. To,že si to přivezl sám,už jaksi neřekne.

A v zhledem k tomu,že dnes díly obecně stojí za hovno,tak je to docela boj namontovat něco,o čem vím,že to vydrží,protože dnes to vydrží 2x až 3x méně,než před 15 lety a navíc dnes lidi najíždí daleko víc km za sezónu než dřív. Takže to pak taky vypadá divně být 3x za rok v servisu. Takže to shrnu. Donesené díly už nemontuju. Nemám problém pak s reklamací a se zárukou.

A ještě lidem říkám. Sem jen tak dobrý,jak dobré díly dostanu. Můžu se snažit sebevíc,ale třeba kvalita resp výdrž dnešních gufer,řetězů, akumulátorů je žalostně nízká ...
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

a nejlepší jsou takoví,co ti přinesou ložiska,protože je mají v práci zadarmo. A na otázku jestli jsou C3,tak na mě koukají jako z jara a přej jsou rozměrově stejný a hlavně nic nestojí ... To samé třeba se šrouby. Říkám,jsou pevnostní? ... :lol: Prostě už nemám nervy na tyhle debaty
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

No viem Honzo kam mieris....ale u mna ide skor o opačný problem co sa tyka donesenych dielov.
Neviem preco ale tu je zvykom montovat v rezii servisu low cost ale za cenu znackovych.
Moj mechanik nikdy nepochybuje o dieloch co si donesiem, lebo si donesiem to najlepšie co viem zohnat a on to vie. Nikdy sa nestalo, ze nieco nesedelo alebo tak. Naopak ked dal " svoje" diely ( naposledy manzety poloosi ) tak sa rozpadli za 40tkm. A to mi povedal , ze vybral tie " naj". Teda podla ceny urcite. Ked som potom nasledne doniesol ja svoju ( inak tiez z allegro za 1/3 ceny tej predoslej) tak uz ako to vzal do ruky hovori , ze " hmm, no to je hned iny material..."., ale ze taku tu nemal dostupnu. Okrem toho na obrazku nevidis a v popise material kazdy neudava...no to je jedno.
Proste tu servisy montuju diely kategorie " starline" ovsem za ceny ako z autokelly. Proste chcu byt " lacni" ale zarobit. S reklamaciami si hlavu nelamu, v praxi nevymožiteľné.
Ja som ochotny si priplatit ale chcem vediet co v tom aute mam. Kludne priamo z japonska.
Ine je , ked nemam moznost, vedomost,zdroj... - ked som menil klimu( poskodeny chladic klimy) nechal som diely na servis. Na rovinu mi povedal ze zaruku 2 roky da na diel jeho dodavatela. Taka znacka na "aftermarket trhu" ani nebola. Cena ?lacnejšie nez priemer na nete.
Takze treba to riesit s rozumom.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Odpovědět