Oleje do novodobých Hond a vše kolem

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Erik82

Re: Oleje do novodobých Hond a vše kolem

Příspěvek od Erik82 »

Pozdravuj tatínka.... Ses díval do zrcadla že :?: :mrgreen:

Ahoj Pitris, to že vôbec spomenieš člena rodiny tak v niekom určite vyvoláva ten pocit urážky. Je to ale zase o nadhlade nad vecou, ale i tak...

Leda že by si bol s jeho otcom kamarád tak to je iná vec...
[b]Honda CIVIC IX[/b], rv.2015, 1.8ivtec, R18Z4
[b]Moto olej:[/b]Shell AF 5W30,Ravenol FDS5W30, DXG5W30, ECS0W20, SFE5W20, Mobil1 LV 0W30, FS0W40,
Prevodovka :Honda MTF3
Spotreba:6.4-7.4l/100km
Goodyear Eagle F1 A6 225/45 R17, UltraGrip 205/55 R16
sosko

Příspěvek od sosko »

Bez toho, aby som narážal na niečo alebo niekoho konkrétneho, alebo obhajoval jedno či druhé, z toho čo sa tu píše a odkazuje v prezentáciách :

Takže, vlastne Honda odporúča/alebo aj používa už min. od r.2009 oleje 0W20, a všetky modely sú s touto viskozitou kompatibilné už od r.2001. A uvádzajú, že je to kvôli zníženiu spotreby, resp. emisií. Keďže podľa dlhodobých vyjadrení sympatizantov po celom svete, japonci sú "tí rozumní, kvalitní a spoľahliví", všetci ich zástancovia by mali/mohli používať 0W20, pretože veď japonec povedal. Tak :?:
Takže, buď tí japonci sú teda rozumní, kvalitní a spoľahliví a vedia, čo robia. A teda použitie 0W20 tam, kde je to povolené je ok a neškodí. Alebo naopak sú absolútne mimo a všetci by mali liať do ich aút vyššie viskozity. A teda asi nebudú až takí múdri tí japonci. Tak ako to je. :twisted:
A potom, že napr. nemec je ten, čo nevie a trepe nezmysli, keď to napíše do manuálu (že nižšia viskozita znižuje spotrebu) a je terčom posmeškov. Kde nemec je práve ten, čo mal oleje s HTHS min.3,5 minimálne do roku 2017. Zaujímavé.
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
kornel

Příspěvek od kornel »

Pitris ty si jeden primitív, úbožiak.. jednak s urážaním a uštipačnými poznámkami si tu začal na fóre smerom ku mne ty a nie ja.. odhlianuc od toho že dlho velmi dlho som na teba a tvoje sprosté poznámky a rýpanie nijako nereagoval :!: to za prvé.. Za druhé, kludne sa tu vykrúcaj ako sráč pred kamarátmi ako chceš, len aby si akože nestratil tvár :lol: mne je to úplne jedno.. Tým že si si zobral do papule moju rodinu (a z kontextu tej konverzácie bolo a je úplne jasné s akým úmyslom a prečo..) si pre mňa obýčajný sráč :D

A moderátora žiadam aby tu nič nemazal.. nech si každý sám ako chce urobí obraz.
Erik82 píše: pát led 30, 2026 9:52 to že vôbec spomenieš člena rodiny tak v niekom určite vyvoláva ten pocit urážky. Je to ale zase o nadhlade nad vecou, ale i tak...
..s urážkami na svoju adresu sa nevzrušujem vobec pokiaľ to neprekročí nejakú extrémnu hranicu, ale kecy o rodine.. to je iná káva

a ešte jedna chutovka.. tento "pán" ktorý sa tu hraje na stelesnenie dobra a slušnosti.. z dôvodu svojej ješitnosti (lebo mu tu spomenutý istý "mirec29" nechválil jeho modlu..) bol schopný vytvoriť samostatné vlákno s názvom "Varováni před Mircem" (po nejakej dobe čo tu daný človek prestal prispievať bolo zmazané) :lol: kludne si tu lezte do prdele navzájom
Naposledy upravil(a) kornel dne pát led 30, 2026 10:46, celkem upraveno 2 x.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

A víš že jinou reakci jsem o tebe ani nečekal?
Opět si se projevil tak jak je ti to vlastní.

A moderátora žádám aby tu nic nemazal....
Na toho pána jsem teď reagoval fakt naposledy.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
kornel

Příspěvek od kornel »

si sráč.. nemám k tebe viac čo dodať.
jerome

Příspěvek od jerome »

Veru najvyšší čas založiť vlákno "Varování pre kornelom a puom" 🤣🤣🤣
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
kornel

Příspěvek od kornel »

Nech sa páči poslúžte si chlopci 😁 a potom si tam môžte konečne navzájom obaja honcovať 😄👌
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Dobrý den všem, od Aše až po Čiernu nad Tisou! Nebojte se, nic mazat nabudu, naopak si dovolím sám něco připsat. Ne že by se mi do toho chtělo, ale předpokládám, že se to ode mne tak nějak očekává...
Vážím si všech, kteří na tomto fóru pomáhají a radí, mám úctu a respekt ke znalostem, jimiž já sám, upřímně, nedisponuju. U některých z vás mě šíře vědomostí v tématice olejů až, řekl bych, udivuje, mezi ně patří, a myslím, že se mnou budete souhlasit, i kolega kornel. A taky si myslím, že nemálo z nás to snad ani nedokáže pořádně ocenit. Mám však jeden osobní "problém". Celou dobu jsem si říkal, že je to jen můj pocit, špatný dojem, po včerejším příspěvku jarsona vidím, že v tom nejsem sám. Taky ve mně některé kornelovy příspěvky vyvolávají nedobrý dojem, někdy se to označuje jako pachuť v ústech. Jako by nám dával najevo, že je tu nejchytřejší, v tribotechnice nejvzdělanější a na všechny olejové filtry má povolovací klíč. Před jeho olejářskou erudicí klobouk dolů, to bez diskuze, ovšem prezentace z lidského pohledu někdy pokulhává. Takže musím s jarsonem souhlasit včetně následné zmínky o majoru Terazkym, někdy si člověk nedokáže připustit, že by dělal něco špatně, ač je na to jemně upozorněn...
Že se kornel s Pitrisem nemusí, je tu známo už delší dobu. Nemíním dělat soudce, kdo z nich ho má většího (i když kupř. Pitrisova zmínka o kornelovu otci mi nijak urážlivá nepřijde), avšak označovat někoho (dvakrát po sobě) veřejně sráčem, je už hodně za hranou a ani smějící se smajlík to nevyžehlí. Takže, prosím, korneli, dávej si dobrý pozor na jazyk...
Jako zrozenci ve znamená Býka je mi dáno do vínku, že nemám rád spory, hádky, konfrontace, je mi z toho dycky spíš smutno, hořko. Taky je sám nepreferuju a nevyhledávám, vlastně se ani pořádně hádat neumím (mé vnitřní já prostě nechce.) Má to jen jeden háček - v mém horoskopu se psává, že býk je neskutečně hodné a trpělivé zvíře, které toho na svých bedrech snese opravdu moc. Nesmí se však stát jedna věc - něčím tohle zvíře nas*at, to pak vidí rudě (či spíš přestane vidět a slyšet úplně), začnou lítat hromy a blesky a jediná obrana před ním je utéct, vyklidit mu pole a někde v ústraní počkat, až se vyzuří a stane se z něj opět ten kliďas, kterého mají ostatní zvířátka ráda. :mrgreen: Ač na horoskopy nevěřím, tohle na mě sedí jak p*del na hrnci. Tu na fóru taková situace, zaplaťpánbu, dosud nenastala.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
kornel

Příspěvek od kornel »

rešpektujem a som maximálne slušný ku každému, kto sa chová rovnako voči mne.. Znova zopakujem, historicky som to nebol ja kto tu vykopal úplne nezmyselnými bezdôvodnými uštipačnými až urážlivými poznámkami "vojnovú sekeru" medzi nami dvoma.. Dokonca ako som už viac krát napísal.. pomerne dlhú dobu som na jeho rýpanie a zosmiešnujúce narážky nijako nereagoval. Pohár proste pretiekol a pokiaľ sa to tebe ako moderátorovi zdá cez čiaru, je to tvoje právo, zariadiš sa ako uznáš za vhodné, rovnako ako aj ja som uznal už za potrebné sa postaviť voči dlhodobému takému spôsobu a štýlu nesúhlasnej komunikácie smerom ku mne..
Mám k tebe ako k človeku aj moderátorovi maximálny rešpekt a slušnosť, pretože sa správaš rovnako aj ty.

Z môjho pohľadu je očividné, že sa tu háji len jedna "tá správna" strana mince a je úplne jedno čo tu napíšem alebo na čo tu poukážem čo sa tu dialo.. :wink:

Ja nepotrebujem nič zľahčovať žiadnymi smajlami.. ak si niekto bezdovodne oprie jazyk o moju rodinu (je snád nad slnko jasné z kontextu interakcie a štýlu s dodatkami výsmešných smajlov - za akým účelom bola daná veta napísaná.. ak to tam nevidíš ty - v poriadku ) , tak sa voči tomu patrične ohradím a stojím si za tým (pretože ja na nikoho takto bezdovodne neútočím).. samnozrejme vobec ma daný typ diskusie neteší a naopak je to škoda, pretože ja si tu skutocne v tribológii nepotrebujem nič dokazovať ľudia :roll: 🙆..všetky informácie, zistenia, poznatky o ktorých som tu kedy písal v ľudskej zjednodušenej reči som tu písal s dobrým úmyslom a nie aby som niekomu rúcal jeho svet a predstavy a už vôbec nie aby som sa tu cítil ako majster galaxie... to ozaj nemám absolútne za potrebu 🙃

A posledná vec ktorú zopakujem.. znechutili až vyštvali ste z tohto fóra už viacero ľudí, ktorí tu nič zlé nerobili len mali iné názory a pohľady na niektoré záležitosti. Urobte z toho súkromné fórum s pravidlami čo sa smie a nesmie prezentovať, radiť, odporúčať..
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Hergot chlapi dyť toto nemá cenu....

Korneli nemusíme se mít rádi, nemusíme spolu souhlasit, ty seš nízkoviskózní já hustoolejní, nemusíme na sebe reagovat, ale můžeme se respektovat....

Shi

Příspěvek od Shi »

Erik82 píše: pát led 30, 2026 8:38 Prvé meranie EM po dovoze bolo 2ppm (pri teplote motora 84C ot.704), nasledne 1ppm (pri teplote motora 96C ot.714), no a teraz tých hrozivých 5ppm :shock: (98C ot 710)
Přesnost daného přístroje? Stejné palivo? Stejný stav svíček a filtru sání vzduchu? Skoro bych se vsadil, že olej bude úplně to poslední co na to bude mít vliv.
kornel

Příspěvek od kornel »

Pitris sám dobre vieš že som ťa vždy v minulosti rešpektoval a naozaj v mnohých prípadoch podporil a mal a stále mám na mnohé veci rovnaky pohľad ako ty ..

Áno priznávam že v niektorých oblastiach som nadobudol niektoré poznatky , na základe ktorých som prestal mať až takú priam výraznú averziu k nizkoviskoznym olejom.. ale to neznamená že kopem alebo nekopem za jednu alebo druhú stranu.. Z môjho pohľadu to je celý čas len prínos informácií aj z toho prostredia bežne skrytého a viac pod pokrievkou.. určite uznas aj ty sám, že som za tie roky ani raz nikde nenapísal že nízka HTHS je lepšia , nizkoviskozny oleje sú lepšie a pod.

Za urážky a invektivy z mojej strany sa ti ospravedlnujem , nieje to môj bežný štýl .. proste som na otázku rodiny háklivý. Zo mňa nech si kľudne robí žarty a uráža kto chce ako chce , to nijak zvlášť neriešim , maximálne sa budeme navzájom ustipacne naťahovať .. ale ak sa jedná o rodinu , to už nie.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Tak konkrétně ono pozdravuj tatínka byla citace z filmu, co jsme tady (a dříve registrovaní zde na fóru by to možná potvrdili) hlavně s mastnákem (pedrem, pepem) používali. A napsal jsem to prostě JENOM proto! že mě to v danou chvíli napadlo. Nic jiného za tím nebylo a pokud Ti vadilo právě to, tak promiň.

A já také - a to snad uznáš - nedoporučuji jenom oleje s normální HTHS. Vždy napíšu: "Olej podle jízdních podmínek a v případě krátkých jízd tam kde to výrobce povolí se dá dát i A5/B5/C2".

kornel

Příspěvek od kornel »

ak si to nemyslel v zlom, beriem to a hádžem za chrbát.. peace 🤝

Možno je niekedy lepšie si takto veci oplieskať o hlavu priamo "po chlapsky" aj tie ktoré trebárs vzniknú z nepochopenia.. a skôr sa vyjasnia aj tie ostatné.. to ženské sa budú jedna druhej usmievať do oči a za chrbátom bodať nožom do konca života :lol:

áno.. ja som nemal a ani nemám nič, proti tvojim radám a odporúčaniam.. nemal som dôvod oponovať proti tomu nikdy :)
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Máte ode mne (nejen jako administrátora) oba palce hore, pánové! :wink: Tož ať to drží a vydrží...! :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Odpovědět