Olejník píše: ↑úte led 06, 2026 18:18U olejů je to jednodušší
Když člověk vybere tradičního výrobce-Mobil 1,Motul,Ravenol atd.,tak prostě má jistotu,že to bude fungovat spolehlivě a nemůže šlápnout vedle
Ono je to tažko.Všetko závisí od povahy daného užívateľa. Niekto siahne po týchto spomínaných značkách a ohŕňa nos nad Mannolom ktorý patrí pod SCT Germany, ale Fanfarom je unesený,lebo v testoch ich olej 6719 vyšiel super, pritom patrí pod tú istú značku

a čo sa týka aditív do palív, tak vami vychvalované VIF-ko (do benzínu) je pre niektorých super,ale o VIF do nafty sa tu na fóre viacerí vyjadrili, že ee (aj osobná skúsenosť) takže logicky túto značku by som ja osobne nedal ani do benzínu

Ale to je to škatulkovanie podľa nejakej skúsenosti a ešte k tomu pocitovej

Ja mám Civica už 19 rokov a odo mňa žiadne aditívum nikdy benzín v jeho nádrži nemal. Motor ide bez problémov. Jasné, stará klasická atmosféra stačí ju postupne zahriať,potom sem tam potiahnuť do červeného poľa a ten motor nič iné špéci nepotrebuje. Teda vymeniť olej raz za rok a s filtrom

Iné je to už s modernými primovstrekmi. Tam už treba aj špeciálnejšie vyberať olej najlepšie už s API SP,SQ a ani to aditívum nie je určite na škodu veci priliať do nádrže