Mohu potvrdit. Netuším kolik svíčky mají najeto, jsou to NGK ILKAR7L11, nahradil jsem je s DENSO IXEH22TT.
Jinak, aditivum pomalu dochází, je objednán Bishops Original BiTech 1-C6-951
Moderátor: Colommbo

Nevím, kde jste přišel na to, že OMV MaxxMotion Natural 100plus je E10. A vůbec nechápu to, kde jste přišel na to, že když obsahuje ETBE musí být označen E10. OMV MaxxMotion Natural 100plus obsahuje biosložku v podobě ETBE a je E5.
V pohodě. Jenom jsem chtěl, aby se tady nešířili dezinformace.rousini píše: ↑úte pro 23, 2025 19:10 Můžeš mi tykat, mě to tak přijde normální.
Vycházel jsem z informace uložené v jednom z mých mozkových závitů a to, že benzíny N100 neobsahují ethanol nýbrž ETBE a to ve větším množství. Z důvodu původu ETBE (neropný produkt) je řazen mezi biosložky a tudíž navyšuje jejich množství v palivu nad E5.
Teď jsem zagooglil, Maxx skutečně je E5, Verva E10...
Můj optřebený závit se ti omlouvá, přestože to nemá žádný vliv na skladovatelnost![]()

Děkuji moc za doplnění. Někde jsem již toto četl, ale při psaní příspěvku se mi na to nevzpomnělo. Mohl bych tě poprosit, o nějaký odkaz, kde jsi to našel?jarson1 píše: ↑čtv pro 25, 2025 20:17 David a rousini - len taka zaujmavost k tym vasim prepoctom ....ETBE sa sice zapocitava ako biozlozka , ale iba v polovičnom pomere oproti ethanolu. Je to dane spôsobom jej ziskania. Jej povod nie je celkom " bio" a tak legislativa ho povazuje len za "polovicnu" biozlozku. Presnejsie 47%.
Teda ak pridate do paliva 1% ETBE , moze te si to " zapocitat' ako 0, 47% biozlozky.
V praxi to znamena asi tolko , ze ak chcete namiesat palivo E5 s (do) 5% biozlozky tak v pripade ethanolu bude vysledna zmes obsahovat 95%benzinu a 5%ethanolu, kdezto v pripade ETBE to bude 10% ETBE a 90%benzinu. Totiz aby legislativne ETBE "vyvazilo" ethanol , musi ho byt raz tolko. Priklad samozrejme zjednoduseny.

Áno, presne preto má E10, pretože obsahuje viac ETBE (20%), ako napr. OMV a MOLnaft (max 15%). Z toho prameniaci vyšší obsah kyslíku.
Já ti udělám diagnostiku na dálku. Svíčka byla vyjmuta po poslední krátké jízdě, a do benzínu je dáváno zbytečně vyšší množství aditiv.Pitris JUNIOR píše: ↑pát pro 19, 2025 11:06
Mohu potvrdit. Netuším kolik svíčky mají najeto, jsou to NGK ILKAR7L11, nahradil jsem je s DENSO IXEH22TT.
Jinak, aditivum pomalu dochází, je objednán Bishops Original BiTech 1-C6-951![]()