tato3 píše: ↑ned srp 03, 2025 19:47poskakovanie cca 5-10km na jazdu a vela takychto jazd. To je rezim pre EV nie spalovak.
Promiň, ale mně nebude nikdo určovat, na co je můj povoz vhodný. Ikdybych si koupil GTRko a budu s tím jezdit kilometr do školky, tak to prostě bude.
To "nenápadné" tlačení EV některých mi jde silně proti srsti.
Sorry za OT.
Pravda to je a takych fabrik je mnoho hlavne v miestach kde vykladaju tankery cize holandsko belgicko ala eurol,wolf,sunoco,venol....Pointa bola v tom ked nevadi ravenol preco by malo totachi. Vsetko su to kvalitne oleje nic vynimocne vsak aj naco. Miliony majitelov nevedia o olejoch nic a spokojne jazdia.
Naposledy upravil(a) tato3 dne stř srp 06, 2025 5:44, celkem upraveno 1 x.
tato3 píše: ↑ned srp 03, 2025 19:47poskakovanie cca 5-10km na jazdu a vela takychto jazd. To je rezim pre EV nie spalovak.
Promiň, ale mně nebude nikdo určovat, na co je můj povoz vhodný. Ikdybych si koupil GTRko a budu s tím jezdit kilometr do školky, tak to prostě bude.
To "nenápadné" tlačení EV některých mi jde silně proti srsti.
Sorry za OT.
- kto ti tu co tlaci. Bohuzial mnohi ktori takto poskakuju po meste 5km hore dole vyplakava v autorizakoch ze maju vela oleja a co s tym... ze maju problem s dpf a co s tym. Takto to je. Ty si jazdi aj na gtr do obchodu cez ulicu.
tato3 píše: ↑stř srp 06, 2025 5:23
Pravda to je....
Tak pokud Tvé vědění pochází z důvěryhodného zdroje....
Pointu jsem pochopil a se značkou Totachi bych problém taktéž neměl. Se SAE 0w20 však ano. Jinak ale ten Ravenol má některé oleje i s estery, molybdenem nebo wolframem a o těch se rozhodně nedá říct že by byly běžnou konfekcí
Wolfram v hotovom oleji je určite bonus. To nie je zďaleka samozrejmosť. Hlavným dodávateľom aditivacnych balíkov pre Ravenol, je spoločnosť Lubrizol. To je Top firma v odvetví!
Z toho Ravenol určite ťaží.
Estery prípadne Alk. Naftaleny sa vyznačujú okrem iného aj tým, že zlepšujú rozpustnost aditiv v Pao olejoch. Keďže tento typ zakladoveho oleja má túto schopnosť výrazne nižšiu.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Navíc Ravenol uvádí nejen TBN, ale i Noack, což následně ukazuje na kvalitu základového oleje a je to podstatné hlavně u olejů 0w-20 a nižších viskozit, kde ty hodnoty odparnosti občas bývají u některých produktů celkem šílené a generické normy API/ACEA pro to dělají svými slevami z obvyklých nároků prostor, aby i oleje z levných surovin vyhověly normě.
PUO píše: ↑stř srp 06, 2025 17:15
Estery prípadne Alk. Naftaleny sa vyznačujú okrem iného aj tým, že zlepšujú rozpustnost aditiv v Pao olejoch. Keďže tento typ zakladoveho oleja má túto schopnosť výrazne nižšiu.
áno ale estery to negujú len čiastočne a nie úplne dostatočne v prípade vyssieho percenta PAO v základe.. "výrobca" musí túto skutočnosť vyvážiť iným kompromisom najčastejšie snahou použivať tie menej viskozne triedy PAO skupiny olejov (čím vyššia základná viskozita PAO tým horšia rozpustnosť a naopak)... No toto samozrejme prináša nutnosť použiť vyššie množstva modifikátorov VI aby bola zachovaná požadovaná "letná" viskozita.. Aj z tohto titulu mal snahu Ravenol použiť aspoň kvalitné odolné modifikátory VI.
+ použivaju sa aj dodatočné "rozpúšťadlá" tie majú tiež aj svoje negatíva.
P.S a práve ten nízky NOACK u Ravenolu je nepriamy dokaz PAO zložiek a ich vyššieho percentuálneho zastúpenia v "base oil"
tato3 píše: ↑stř srp 06, 2025 5:23
Pravda to je....
Tak pokud Tvé vědění pochází z důvěryhodného zdroje....
Pointu jsem pochopil a se značkou Totachi bych problém taktéž neměl. Se SAE 0w20 však ano. Jinak ale ten Ravenol má některé oleje i s estery, molybdenem nebo wolframem a o těch se rozhodně nedá říct že by byly běžnou konfekcí
- sami tu opakujete pre kazdy motor je vhodny iny olej cize preco by mal byt problem s 0w20 ak je to pre dany motor a prevadzku vhodna specifikacia? Na 0w20 mame natocenych asi 400 000km bez jedneho zavahania. Dialnice, mesto,medzimesto,zima,leto. Ziadne dolievanie,ziadne riedenie oleja benzinom.
Inak k ravenolu- nepochybne robia kvalitne oleje, ja som napr.do vitary turbobenzinu lial dxg ale nepacil sa mi bronzovy povlak ktory som videl skrz nalievacie viecko. To ze len miesaju a maju vyborny marketing je fakt. Aj miesat treba vediet.
Tak to teda slusne lietas
Ja sa k 400tkm akurat blizim, ovsem moje auto ma 33 rokov. Pozeram, ze ty si iny level
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
o tom, že oleje 0w-20 (tam kde bol od začiatku na to motor na tieto viskozity poctivo dizajnovaný..) nielen, že nespôsobia absolútne žiadne problémy (a to pri akejkoľvek prevádzke) - dôkazov priamo z reálneho života sú mraky všade celom svete.., ale dokonca vyššia viskozita môže u takých motorov byť skôr kontraproduktívna, ba v niektorých aspektoch až na škodu. ( o tomto všetkom bolo tu na tomto fóre už napísané toho fakt veľa..).
Nooo musí byť zázračný, kedže sa neriedi s benzínom. Asi tam dali nejaké špéci aditívum čo odpudzuje benzín,alebo auto jazdí len zavesené na lane inak to nevidím