Olej do Mazdy 3
Moderátor: Colommbo
Re: Olej do Mazdy 3
Pacia sa mi japonske plechovky s olejom. To 4l balenie je tiez plechovka?
- ked mi vyjdu 2 vymeny v roku tak na zimu volim tensi variant a v lete na dialnicu do HR ten hrubsijarson1 píše: ↑sob úno 15, 2025 15:55 Ak ta nalomil moj prispevok, tak sa ospravedlnujem. Nebolo to cielom.
Vysvetlim moj " myslienkovy pochod" - mas nejaky rozsah sae , ktore vyrobca udava ako pouzitelne, obvykle podľa jazdnych podmienok.
Kedze nie som extremista ( a to v ziadnom slova zmysle) , obvykle volim druhy " najtenší" variant. Za predpokladu, ze inak je motor samozrejme v poriadku.
Lebo skusenost mi ukazuje, ze prvy " najtensi" je obvykle cieleny na spotrebu . Co nie je nic zle, ovsem moze tu byt nějaký kompromis na vrub ochrany motora. Na druhej strane , horna hranica je obvykle pre nase podmienky zase príliš husta a v danom rezime jazd zbytocna.
Treba ale sucasne pripomenut, ze tento myslienkovy pochod vychadza zo skusenosti , ktore sa zbierali nejaky cas. A to hlavne z obdobia ked sae 20 si len ziskavala svoj podiel , bola v pozicii ako dnes napríklad sae 16 a menej...a aj samotne oleje boli na zaciatku svojho vyvoja a nebolo mozne sa na ne az tak bezvyhradne spolahnut . Myslim , ze dnes oleje sae 20 su uz iste v tomto smere inde. Uz len api SP to potvrdzuje.
Takze - to , ze ja by som volil sae 30, neznamena , ze sa nemylim . Resp. v danej aplikacii kde rozsah je od vyrobcu len bud alebo, by som tiez nevedel celkom lahko rozhodnut.
Asi by som svoj postoj musel konfrontovat s " novymi" skusenostami, lebo tie moje , kedze su starsie, nemusia byt v tomto pripade uplne relevantne.
Mám to objednané, mělo by to přijít ve středu tak dám vědět. Ale předpokládám, že to bude plechovka, tak jak to mají na webu.
Mazda 3 e-skyactiv X - Totachi Hyper EcoDrive 0w-20
Som zvedavý na prvé dojmy. 
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Já taky, v sobotu plánuji výměnu tak dám vědět co a jak 
No já nevím,
máš málo známých a ověřených značek?
Proč riskovat něco s něčím, o čem nikdo nikdy neslyšel? Já osobně bych si tedy takový olej do své Mazdy nenalil.
Co třeba na tohle říkají pánové Pitris, Colombo a kornel?
máš málo známých a ověřených značek?
Proč riskovat něco s něčím, o čem nikdo nikdy neslyšel? Já osobně bych si tedy takový olej do své Mazdy nenalil.
Co třeba na tohle říkají pánové Pitris, Colombo a kornel?
Je pravda že u nás je to exotika. Neviem či by som to aj Ja nalial do zanovneho Skyactiv X
Zatiaľ som nenašiel analýzu a pod.
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ked vam nevadi ravenol ktory je obycajny miesac olejov preco by mala vadit japonska znacka? Rozhodne tomu verim viac ako zvedenemu Mannolu 
Suhlasim. To , ze nieco nepoznam, neznamena, ze to nie je dobre.
Totachi je na vychodnom konci zemegule vcelku znama znacka a nie len co sa tyka motorovych olejov. Maju pomerne siroky zaber produktov.
Totachi je na vychodnom konci zemegule vcelku znama znacka a nie len co sa tyka motorovych olejov. Maju pomerne siroky zaber produktov.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

To akupunktura taky,ale stejně jdeš raději k doktorovi 
Toyota Auris hybrid 1.8 (2017).
Začátek Millers Oils EE 5w30, pak Ravenol SSO 0w30 a teď delší dobu Ravenol DFE 0w20.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Začátek Millers Oils EE 5w30, pak Ravenol SSO 0w30 a teď delší dobu Ravenol DFE 0w20.
Spotřeba 5,4l/100 km.
- Colommbo
tomula: Já bych se taky raději držel osvědčených značek. Ale už jsem starej a novoty moc nemusím... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Brodys - no, dobry priklad
Ale mozno by som aj isiel k nejakému tomu " pichačovi". Len oni tu nejak nie su...poslednych co registrujem boli traja musketieri. A tento sposob akupunktury asi fakt nemusim
Ale mozno by som aj isiel k nejakému tomu " pichačovi". Len oni tu nejak nie su...poslednych co registrujem boli traja musketieri. A tento sposob akupunktury asi fakt nemusim
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Tak Totachi je v motoru, na víkend je naplánovaný dlouhý výlet tak pak dám nějaké informace.
Tomula: nemám důvod nevěřit něčemu, co bylo vyrobené v Japonsku. Olej je dle specifikací a složení špičkový. Přece že něco neznám, neznamená že je špatné.
Díky všem za rady
Tomula: nemám důvod nevěřit něčemu, co bylo vyrobené v Japonsku. Olej je dle specifikací a složení špičkový. Přece že něco neznám, neznamená že je špatné.
Díky všem za rady
Naposledy upravil(a) mikin dne ned srp 03, 2025 8:59, celkem upraveno 1 x.
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
V ponuke maju 2 alebo 3 Ow20, nepresiel si si rozdiely v parametroch? Pravda je ze olejposta ma v ponuke len jeden