Dobrý den,
zakoupil jsem si Mazdu 3, 2.0 e-skyactiv X, rok 2024.
Najeto 16 tisíc, auto je v plné tovární záruce.
V červnu bylo auto na prvním záručním servise (bývalý majitel, ověřeno u Mazdy), a vyměněn olej. Mazda použila svůj Supra X 0w-20.
Osobně těmto originálním olejům nedůvěřuji, věřím že se dá použít něco podstatně kvalitnějšího. Na druhou stranu nechci riskovat padělky, proto upřednostňuji výrobce menší, ne úplně světově populární. Určitě po dobu záruky chci dodržet předepsanou viskozitu - 0w-20.
Jízdní styl - rád využívám plný potenciál motoru, auto bude jezdit převážně dlouhé trasy. Výměna oleje bude provedena 2x ročně, jednou v autorizáku při záručním servise a podruhé mnou cca 2 měsíce poté. Můj roční nájezd je cca 10 - 12 tisíc.
Samozřejmě zdejší vlákno o M3 jsem přečetl, ale ptám se na vhodnost olejů, které zde uvedu. Dále mě zajímá jestli se oplatí použít nějaké aditivum do oleje, popř. jaké a co přidávat do benzínu - všude jsem lil klasický VIF. Tankuji prioritně na EO pokud je bez kurvosložky.
Takže co doporučíte za olej? Vše 0w-20. Osobně mě asi nejvíc láká ten Fuchs, nikdy jsem jej ještě nepoužil.
SELENIA WR FORWARD
Repsol Master ECO
Q8 Formula Special FE
Fuchs Titan GT1 FLEX 5
ENEOS X 0W-20 ULTRA
Petro-Canada SS
To je šest favoritů, klidně můžete navrhnout i něco jiného. Nemám rád značky Total, Castrol, Valvoline a Motul, tak prosím bez nich

Díky a pěkný víkend!