Viacero ľudí z automobilového priemyslu potvrdilo, že kým sa Európska únia sústredila na politické presadenie zákazu spaľovacích motorov a de facto núteného prechodu na elektromobilitu, Čína robila reálne kroky, aby bola v tomto segmente globálne úspešná.
V Číne dnes elektrické auto stojí reálne menej ako auto so spaľovacím motorom, Peking teda nemusí obyvateľom prikazovať, aby si kupovali elektroautá
zaujimalo by ma ze ako dosiahli ze elektroauto je lacnejsie ako klasicke auto
nebude to len nejaka kuleha?
Napríklad tento rok Čína predstavila – zatiaľ prototyp – dieselového motora s rekordnou tepelnou účinnosťou. Tepelná účinnosť znamená, koľko tepelnej energie paliva dokáže motor premeniť na kinetickú energiu, teda na pohyb. https://www.autotrendy.sk/2024/04/28/ci ... -ucinnost/
Kým v prípade benzínových motorov sa za dobrú hodnotu pokladá 30 percent, v prípade dieselov je hodnota o čosi vyššia – nad 40 percent.
V apríli na Svetovom kongrese spaľovacích motorov predstavila čínska spoločnosť Weichai Power dieselový motor s tepelnou účinnosťou 53,09 percenta. Nešlo pritom o jediný rekord. V ostatných rokoch je to práve táto spoločnosť, ktorá svojimi inováciami posúva účinnosť dieselov. V roku 2020 sa dostala cez 50 percent a v roku 2022 na 52,28 percenta.
tiez by som rad vediet ze ako je to mozne - fyzika totiz nepusti a ucinnost spalovacieho motora (tepelny stroj) zalezi od rozdielu teplot
Tieto auta mam na krku:
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
Súčasný návrh zákona C-372 o propagácii fosílnych palív stanovuje vysoké pokuty a prísne tresty odňatia slobody za verejné pozitívne vyjadrenia o fosílnych palivách. Každému kanadskému občanovi budú hroziť vysoké pokuty za bannerovú reklamu alebo verejné vyjadrenie priaznivých názorov.
Tieto auta mam na krku:
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
Je to vůbec možné, toto...? Ani se mi nechce uvěřit, že by civilizovaná krajina přijala takový zákon...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Mozno tam ma nas pan premier (RF) nejaku pobočku...
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Snímek obrazovky 2024-07-24 200718.png (242.72 KiB) Zobrazeno 5364 x
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Misojogi píše: ↑stř črc 24, 2024 7:40Súčasný návrh zákona C-372 o propagácii fosílnych palív stanovuje vysoké pokuty a prísne tresty odňatia slobody za verejné pozitívne vyjadrenia o fosílnych palivách. Každému kanadskému občanovi budú hroziť vysoké pokuty za bannerovú reklamu alebo verejné vyjadrenie priaznivých názorov.
Ak by chceli brániť propagácii nikdy nepotvrdenej hypotézy a fosílnom pôvode zemného plynu a ropy, to by som bral. Len nie takýmto totalitným zákazom.
Pravda nepotrebuje cenzúru a tresty za odlišný názor. To potrebuje iba lož. Pravdu stačí iba šíriť.
Ešte nedávno som pri jednej diskusii dal odkaz na Wikipédiu, kde je uvedené, že pôvod palív z fosílií je "prevládajúca hypotéza". Dnes to už neviem nájsť, už je zrejme Wikipédia prepísaná
emge píše: ↑pát črc 26, 2024 14:36
Ak by chceli brániť propagácii nikdy nepotvrdenej hypotézy a fosílnom pôvode zemného plynu a ropy, to by som bral...
...Pravda nepotrebuje cenzúru a tresty za odlišný názor. To potrebuje iba lož. Pravdu stačí iba šíriť.
...Ešte nedávno som pri jednej diskusii dal odkaz na Wikipédiu, kde je uvedené, že pôvod palív z fosílií je "prevládajúca hypotéza". Dnes to už neviem nájsť, už je zrejme Wikipédia prepísaná
Jde o to, čemu člověk věří či je ochoten/schopen uvěřit - třeba já takové hypotéze věřím. A co se šíření pravdy týče, buď opatrný a vzpomeň na Mistra Jana blahé paměti...
Master Ján Hus mal predsa pravdu a svoj názor šíril slovom. Nie cenzúrou, ani kriminalizovaním iného názoru.
Naopak, tí, ktorí pravdu nemali, ho potrebovali umlčať, lebo inak o svojom názore nedokázali "presvedčiť".
To vlastne potvrdzuje moje slová.
Každá hypotéza má svojich stúpencov, nevidím na tom nič zlé.
Problém je, ak sa nejaká hypotéza vyhlasuje za fakt (bez dôkazov) a prenasledujú sa stúpenci inej hypotézy, či sa ignorujú a cenzurujú fakty, ktoré ju spochybňujú.