...no , ja si myslým toto:
cisto vseobecne by sa mal motorový olej vymenit aspon raz za rok, bez ohladu na km.
Typický predpis zpravidla znie napríklad : 20tm alebo 12 mesiacov, podla toho čo nastane skôr.
( aj ked som sa stretol aj s 24mesiacmi. Ale to bude zrejme rovnako "prospešné" pre motor ako niekde doporučovaných 30tkm)
Konkretne tu neviem aký je presný predpis, každopadne si treba uvedomit , že olej degraduje aj ked iba stojí v motore. Proces sa spusta tak povediac "po naliatí" do motora. Co platí v originálnej uzavretej flaši, ktroru možno skladovať bez rizika 3 až 5 rokov, u už naplneného oleja neplatí.
Zvlášť ak su tie 2000km najazdené krátkymi jazdami.
Pri tak malom nájazde ja by som zrejme zvolil lacnejší olej ( avšak napriek tomu vysoko hodnotený - je ich dost) a menil raz rocne. Dajme tomu bez filtra - ten vydrží cca.15tkm kým ako tak plní funkciu. A potom sa to da aj doma napriklad odsatím, bez dalších nákladov , teda len na ten olej.
Objektívne ale treba povedať, že su občania , čo maju olej v motore kludne aj 5 rokov a "ono sa to zase z toho nepos...a kurnik, naozaj - furt jazdia ( kolegyňa a 3 další známi)

Ale zase maju šunky na dojazdenie...
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu