Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké auto?
To všechno ale vůbec nesouvisí se značkou nebo zemí původu, ale s údržbou, potažmo chováním k vozu - víš jak s autem kdo jezdil, jak týral spojku, podtáčel motor (EGR), měnil brzdovku nebo myl karoserii a podvozek po zimě, atd...
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Ale ano. Vždyť taky
Jenže materiály a komponenty použité při výrobě už o zemi původu / potažmo o značce vypovídají.NOVON píše:Kdo vi co to auto kdy zažilo a kdo všechno se v tom kdy hrabal....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Tak to by ses divil!lefort píše:To všechno ale vůbec nesouvisí se značkou nebo zemí původu...
Narážel jsem na to, že nelze dělat závěry o kvalitě nebo spolehlivosti z toho, že někdo měnil ve 260tkm spojku a vyrezlé odvzdušňovací šrouby na třmenech. To je snad nějaký vypovídající fakt?
To sice ne, nicméně to jen potvrzuje "kvalitu" vozů dané značky.
- Colommbo
Najde se tu stále dost kamarádů, kteří si s gustem kopnou do všeho, co není japonské. Zpočátku mě to trochu sralo, podobně jako oni samotní, ale už jsem se s tím tak nějak vyrovnal a myslím si své... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
No ja nemám problém (aj tak činím) kopnúť si do všetkého bez rozdielu pôvodu (dokonca aj do toho čo ja sám vlastním), ak je k tomu relevantný dôvod prameniaci z kohokoľvek konkrétnej reálnej skúsenosti .. Nevidím na tom nič zlé, nazývať veci pravými slovami.
Ono je také fajn,přihlédnout při těchto hodnoceních k pořizovací ceně nového vozu. 
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Po nástupu psa bol tento motor-2,0 T z ponuky vyradený. Je možné objednat len zo skladových zásob,výroba bola ukončená.Podobne ako pri nástupe novej Insignie bol motor 2,8 T z ponuky vyradený. Motory od Opel dalej žiadne nebudu vyvíjané,už výhradne len psie motory. A takto skončí Insignia, z dovodu nezáujmu zákazníkov. 1,6 je,nech už akýkolvek motor trochu málo.kornel píše:Napr. nová Insignia je veľmi krásne auto, zvlásť GSi verzia je hádam najkrajší voz v danej triede.. no s technikou tejto značky ja osobne nemám moc skúsenosť, len veľmi zriedka sa mi "pošťastí" byť pasažierom, nieto ešte šoférom![]()
![]()
Rád by som si ale vyskúšal prácu 8st. automatu Aisin v novej Insignii, v spojení s 2.0 turbo 191kw.. z hľadiska športovosti a dynamiky na túto prevodovku totiž veľa chvály nepadlo. Inak práve nová Insignia je jediný model od Opel, ktorú kamarát hodnotí v celku pozitívne (je tam badateľná nejaká hodnota a spracovanie).
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Tak to já si do Opelu vždy rád kopnu. A proč? Protože se od doby, kdy jsem měl služebního Kadetta, nic nezměnilo. Tedy ne že by se nic nezměnilo v absolutním vyjádření, jenom relativně - v porovnání s konkurencí - to byla pořád stejná bída. A kromě toho mu nikdy nezapomenu, co udělal se Saabem! 
vidím to tak že, 1,6T v aute s hmotnosťou do tých max. 1200kg.
V tomto kontexte som zvedavý napr. na nové Clio RS, pokiaľ sú doterajšie vypustené info o tomto vozidle založené na skutočnostiach, tak tá plánovaná 1,8Tce z Megane R.S resp. Alpine A110 v ňom (výkon vraj by mal byť naladený na cca 170kw), by mohla byť pri nízkej hmotnosti slušná motokára.
V tomto kontexte som zvedavý napr. na nové Clio RS, pokiaľ sú doterajšie vypustené info o tomto vozidle založené na skutočnostiach, tak tá plánovaná 1,8Tce z Megane R.S resp. Alpine A110 v ňom (výkon vraj by mal byť naladený na cca 170kw), by mohla byť pri nízkej hmotnosti slušná motokára.
Tak s tímhle souhlasím, Saab mi taky hodně chybí.Jerry3 píše:A kromě toho mu nikdy nezapomenu, co udělal se Saabem!
kamoska mala Opla, Zrazu v zakrute sa pokazilo servoriadenie a elektronicke brzdy a auto as stalo totalne neovladatelne - vyletela na travnik a nic sa nestalo ani autu ani jej, ale odvtedy pokladam podobne serva za *urvitka par excelanceTak to já si do Opelu vždy rád kopnu.
niet nad normalnu volantovu tyc ktora nepotrebuje elektricke napajanie ani zlozite riadiace obvody ale proste len funguje
Ale starsie Oply boli v pohode, znamy ma dodnes Opel Rekord z 80 rokov je spokojny to bolo mimoriadne vydarene auto a dalsia znama je spokojna tiez - cim novsie tym horsie
takze nie je opel ako opel.
Tieto auta mam na krku:
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
uzitocne info: post27317.html#p27317
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
uzitocne info: post27317.html#p27317
Jenže tohle máš dnes v každém novějším autě. Problém spočívá "jen" v tom, v jakých že značkách aut to hlavně zlobí. Opel je rozhodně v čele pelotonu.Misojogi píše:...odvtedy pokladam podobne serva za *urvitka par excelance
niet nad normalnu volant...
Tady je asi pár nepřesností nebo je už svět hodně jinde...
Servořízení volantovou tyč neodpojí, jen přestane posilovat. Elektronické brzdy? WTF?
Zase je tam jen podtlakový posilovač a podle mých zkušeností (dost omezených) funguje na pár zašlápnutí pedálu i po vypnutí motoru.
E-přátelé a s těma značkama aut - etalonem čehosi se nečertěte. Vždyť jde o ... to, co vám vyhovuje a pokud nejste pokrytci obhajující svoji blbou volbu, tak jste vybrali dobře.
Já, jako kornel nemám problém označit křápem věc v osobním vlastnictvím. Jeden Megane mě taky zavdal příčinu poslat Renault do pekel a nejsem jiný - v hlavě to tak mám, jen se snažím to neventilovat.
O Fordu se říká, že s ním tam a vlakem zpátky. Já jsem s ním hodně spokojen a proto jsou v rodině dva.
Vectru I jsem měl a vzpomínám s láskou. Bylo to první normální auto. Oplí motory byly fajn dělníci se slušnými parametry a dvojlitr jezdil "zdarma". Furt jsem měl v hlavě Calibru šestvál, ale pro rodinu to bylo nepraktické. Přesto dnes občas kolegovi zašpičkuju, že Opel je německá Korea.
Vedle jste si popřáli hezké svátky a tady ceníte zuby. Svět nespasíme, mysleme na ty, co si to zaslouží nebo zasloužili...
A v novém roce vám ze srdce přeji, aby jste se na silnicích setkávali jen s takovými řidiči, jako jste sami.
Servořízení volantovou tyč neodpojí, jen přestane posilovat. Elektronické brzdy? WTF?
Zase je tam jen podtlakový posilovač a podle mých zkušeností (dost omezených) funguje na pár zašlápnutí pedálu i po vypnutí motoru.
E-přátelé a s těma značkama aut - etalonem čehosi se nečertěte. Vždyť jde o ... to, co vám vyhovuje a pokud nejste pokrytci obhajující svoji blbou volbu, tak jste vybrali dobře.
Já, jako kornel nemám problém označit křápem věc v osobním vlastnictvím. Jeden Megane mě taky zavdal příčinu poslat Renault do pekel a nejsem jiný - v hlavě to tak mám, jen se snažím to neventilovat.
O Fordu se říká, že s ním tam a vlakem zpátky. Já jsem s ním hodně spokojen a proto jsou v rodině dva.
Vectru I jsem měl a vzpomínám s láskou. Bylo to první normální auto. Oplí motory byly fajn dělníci se slušnými parametry a dvojlitr jezdil "zdarma". Furt jsem měl v hlavě Calibru šestvál, ale pro rodinu to bylo nepraktické. Přesto dnes občas kolegovi zašpičkuju, že Opel je německá Korea.
Vedle jste si popřáli hezké svátky a tady ceníte zuby. Svět nespasíme, mysleme na ty, co si to zaslouží nebo zasloužili...
A v novém roce vám ze srdce přeji, aby jste se na silnicích setkávali jen s takovými řidiči, jako jste sami.
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40