Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
lefort

Re: Jaké auto?

Příspěvek od lefort »

To všechno ale vůbec nesouvisí se značkou nebo zemí původu, ale s údržbou, potažmo chováním k vozu - víš jak s autem kdo jezdil, jak týral spojku, podtáčel motor (EGR), měnil brzdovku nebo myl karoserii a podvozek po zimě, atd...
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Ale ano. Vždyť taky
NOVON píše:Kdo vi co to auto kdy zažilo a kdo všechno se v tom kdy hrabal....
Jenže materiály a komponenty použité při výrobě už o zemi původu / potažmo o značce vypovídají.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

lefort píše:To všechno ale vůbec nesouvisí se značkou nebo zemí původu...
Tak to by ses divil!
lefort

Příspěvek od lefort »

Narážel jsem na to, že nelze dělat závěry o kvalitě nebo spolehlivosti z toho, že někdo měnil ve 260tkm spojku a vyrezlé odvzdušňovací šrouby na třmenech. To je snad nějaký vypovídající fakt?
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

To sice ne, nicméně to jen potvrzuje "kvalitu" vozů dané značky.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Najde se tu stále dost kamarádů, kteří si s gustem kopnou do všeho, co není japonské. Zpočátku mě to trochu sralo, podobně jako oni samotní, ale už jsem se s tím tak nějak vyrovnal a myslím si své... :D
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
kornel

Příspěvek od kornel »

No ja nemám problém (aj tak činím) kopnúť si do všetkého bez rozdielu pôvodu (dokonca aj do toho čo ja sám vlastním), ak je k tomu relevantný dôvod prameniaci z kohokoľvek konkrétnej reálnej skúsenosti .. Nevidím na tom nič zlé, nazývať veci pravými slovami.
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Ono je také fajn,přihlédnout při těchto hodnoceních k pořizovací ceně nového vozu. :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Brembo

Příspěvek od Brembo »

kornel píše:Napr. nová Insignia je veľmi krásne auto, zvlásť GSi verzia je hádam najkrajší voz v danej triede.. no s technikou tejto značky ja osobne nemám moc skúsenosť, len veľmi zriedka sa mi "pošťastí" byť pasažierom, nieto ešte šoférom :idea: :?
Rád by som si ale vyskúšal prácu 8st. automatu Aisin v novej Insignii, v spojení s 2.0 turbo 191kw.. z hľadiska športovosti a dynamiky na túto prevodovku totiž veľa chvály nepadlo. Inak práve nová Insignia je jediný model od Opel, ktorú kamarát hodnotí v celku pozitívne (je tam badateľná nejaká hodnota a spracovanie).
Po nástupu psa bol tento motor-2,0 T z ponuky vyradený. Je možné objednat len zo skladových zásob,výroba bola ukončená.Podobne ako pri nástupe novej Insignie bol motor 2,8 T z ponuky vyradený. Motory od Opel dalej žiadne nebudu vyvíjané,už výhradne len psie motory. A takto skončí Insignia, z dovodu nezáujmu zákazníkov. 1,6 je,nech už akýkolvek motor trochu málo.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Tak to já si do Opelu vždy rád kopnu. A proč? Protože se od doby, kdy jsem měl služebního Kadetta, nic nezměnilo. Tedy ne že by se nic nezměnilo v absolutním vyjádření, jenom relativně - v porovnání s konkurencí - to byla pořád stejná bída. A kromě toho mu nikdy nezapomenu, co udělal se Saabem! :x
kornel

Příspěvek od kornel »

vidím to tak že, 1,6T v aute s hmotnosťou do tých max. 1200kg.
V tomto kontexte som zvedavý napr. na nové Clio RS, pokiaľ sú doterajšie vypustené info o tomto vozidle založené na skutočnostiach, tak tá plánovaná 1,8Tce z Megane R.S resp. Alpine A110 v ňom (výkon vraj by mal byť naladený na cca 170kw), by mohla byť pri nízkej hmotnosti slušná motokára.
lefort

Příspěvek od lefort »

Jerry3 píše:A kromě toho mu nikdy nezapomenu, co udělal se Saabem! :x
Tak s tímhle souhlasím, Saab mi taky hodně chybí. :-(
Misojogi

Příspěvek od Misojogi »

Tak to já si do Opelu vždy rád kopnu.
kamoska mala Opla, Zrazu v zakrute sa pokazilo servoriadenie a elektronicke brzdy a auto as stalo totalne neovladatelne - vyletela na travnik a nic sa nestalo ani autu ani jej, ale odvtedy pokladam podobne serva za *urvitka par excelance
niet nad normalnu volantovu tyc ktora nepotrebuje elektricke napajanie ani zlozite riadiace obvody ale proste len funguje
Ale starsie Oply boli v pohode, znamy ma dodnes Opel Rekord z 80 rokov je spokojny to bolo mimoriadne vydarene auto a dalsia znama je spokojna tiez - cim novsie tym horsie
takze nie je opel ako opel.
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Misojogi píše:...odvtedy pokladam podobne serva za *urvitka par excelance
niet nad normalnu volant...
Jenže tohle máš dnes v každém novějším autě. Problém spočívá "jen" v tom, v jakých že značkách aut to hlavně zlobí. Opel je rozhodně v čele pelotonu.
rousini

Příspěvek od rousini »

Tady je asi pár nepřesností nebo je už svět hodně jinde...
Servořízení volantovou tyč neodpojí, jen přestane posilovat. Elektronické brzdy? WTF?
Zase je tam jen podtlakový posilovač a podle mých zkušeností (dost omezených) funguje na pár zašlápnutí pedálu i po vypnutí motoru.

E-přátelé a s těma značkama aut - etalonem čehosi se nečertěte. Vždyť jde o ... to, co vám vyhovuje a pokud nejste pokrytci obhajující svoji blbou volbu, tak jste vybrali dobře.
Já, jako kornel nemám problém označit křápem věc v osobním vlastnictvím. Jeden Megane mě taky zavdal příčinu poslat Renault do pekel a nejsem jiný - v hlavě to tak mám, jen se snažím to neventilovat.

O Fordu se říká, že s ním tam a vlakem zpátky. Já jsem s ním hodně spokojen a proto jsou v rodině dva.

Vectru I jsem měl a vzpomínám s láskou. Bylo to první normální auto. Oplí motory byly fajn dělníci se slušnými parametry a dvojlitr jezdil "zdarma". Furt jsem měl v hlavě Calibru šestvál, ale pro rodinu to bylo nepraktické. Přesto dnes občas kolegovi zašpičkuju, že Opel je německá Korea.

Vedle jste si popřáli hezké svátky a tady ceníte zuby. Svět nespasíme, mysleme na ty, co si to zaslouží nebo zasloužili...
A v novém roce vám ze srdce přeji, aby jste se na silnicích setkávali jen s takovými řidiči, jako jste sami.
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
Odpovědět