Jezdíme na fritovací olej
Moderátor: Colommbo
-
PepaOlejnatec
Re: Jezdíme na fritovací olej
Mám pravidelně v Praze několik desítek litrů použitého fritovacího oleje měsíčně. Kdo chcete, tak si jej můžete za rozumnou cenu odvézt.
komorkove dizle
posledne dobre dizle.
komorka, v nej sa nafta(olej) premiesala a zhorela, do valcov isli zhorene plyny, bez rizika zapecenia piest.kruzkov.
kdo by nalial olej do moderneho tdi, by mal za chvilu "kruzky v aspiku"
komorka, v nej sa nafta(olej) premiesala a zhorela, do valcov isli zhorene plyny, bez rizika zapecenia piest.kruzkov.
kdo by nalial olej do moderneho tdi, by mal za chvilu "kruzky v aspiku"
LPG
X-CESS
VST 
MOBIL SUPER 3000 X1
Eurol Engine Oil Treat
LQ-Molygen
TOTAL INEO 0W30
X-CESS
VST MOBIL SUPER 3000 X1
pepoh: Rotačka tdi veme olej taky v pohode 
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/lz ... -internetu Když už, tak jednou naftu, jednou olej.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
No v pouzitym je prušvih voda a sůl,radeji nový olej.Jen ta úspora už není taková,no..Taky u vozů před rokem 2000 nemusí byt tesnení palivoveho systemu odolné biosložkám,tak že hrozí rozleptání a sáknutí..Hlavne čerpadla.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
Tak vás tady zdravím. Jsem Libor, ale to "ka" jsem musel přitat.
Důležité ale opomíjené téma.
Fr olej zbírám už dlozho a napřed do řetězu mot pily.....ekologie, potom se mi vyplatilo jej používat na impregnaci dřeva místo luxolu a dávno tomu fermeže. Výborně to funguje, doporučuji. Mám jej poměrně dost a v garáži starý disel z Fordika, tak budu dělat pokusy. Na pohon elektrocetrály by to mohlo stačit.
Ale jedna připomínka k čištění, mohu dodat i fotky.
Je to sestava tří obrácených petek nad sebou, s uříznutými dny. První začíná dámskou punčochou která zachytí strouhanku po řízcích a na dně vtastně hrdle je 10cm molitanu. V druhé je už jen samotný molitan a ve třetí, slouží na usazování vody, kde je vývod hadičkou do kanystru deset cm nad špuntem.
Ale to není vše. Olej je potřeba nechaat ustát. Vysráží se v něm dobíhajícím chemickým procesem voda a "něco" a na dně zůstává takový chrchel a voda. Jinak "křišťálově čistý".
A pohon aut? Dnes má policie jiné starosti proto že musí honit dezoláty a Zetkaře. Ale dělat na silnicích kontrolu paliva už umí. Není to tak dávno byly dva druhy, i barevně nafty a jedna byla nedaněná.
Důležité ale opomíjené téma.
Fr olej zbírám už dlozho a napřed do řetězu mot pily.....ekologie, potom se mi vyplatilo jej používat na impregnaci dřeva místo luxolu a dávno tomu fermeže. Výborně to funguje, doporučuji. Mám jej poměrně dost a v garáži starý disel z Fordika, tak budu dělat pokusy. Na pohon elektrocetrály by to mohlo stačit.
Ale jedna připomínka k čištění, mohu dodat i fotky.
Je to sestava tří obrácených petek nad sebou, s uříznutými dny. První začíná dámskou punčochou která zachytí strouhanku po řízcích a na dně vtastně hrdle je 10cm molitanu. V druhé je už jen samotný molitan a ve třetí, slouží na usazování vody, kde je vývod hadičkou do kanystru deset cm nad špuntem.
Ale to není vše. Olej je potřeba nechaat ustát. Vysráží se v něm dobíhajícím chemickým procesem voda a "něco" a na dně zůstává takový chrchel a voda. Jinak "křišťálově čistý".
A pohon aut? Dnes má policie jiné starosti proto že musí honit dezoláty a Zetkaře. Ale dělat na silnicích kontrolu paliva už umí. Není to tak dávno byly dva druhy, i barevně nafty a jedna byla nedaněná.
Díky za nabídku, mám vlastní zdroje, ale jen pro zajímavost, kolik je cena friťáku na Londýnské burze?PepaOlejnatec píše: ↑úte čer 14, 2016 14:31 Mám pravidelně v Praze několik desítek litrů použitého fritovacího oleje měsíčně. Kdo chcete, tak si jej můžete za rozumnou cenu odvézt.
Jo a kde v Praze, pokud to je blízko možná se přidám.