Jezdíme na fritovací olej

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

PepaOlejnatec

Re: Jezdíme na fritovací olej

Příspěvek od PepaOlejnatec »

Mám pravidelně v Praze několik desítek litrů použitého fritovacího oleje měsíčně. Kdo chcete, tak si jej můžete za rozumnou cenu odvézt.
pepoh

Příspěvek od pepoh »

komorkove dizle :wink: posledne dobre dizle.
komorka, v nej sa nafta(olej) premiesala a zhorela, do valcov isli zhorene plyny, bez rizika zapecenia piest.kruzkov.
kdo by nalial olej do moderneho tdi, by mal za chvilu "kruzky v aspiku" :lol:
LPGObrázek Obrázek X-CESS :| Obrázek VST 8)
MOBIL SUPER 3000 X1 8) Eurol Engine Oil Treat 8) LQ-Molygen :wink: TOTAL INEO 0W30 :x
NOVON

Příspěvek od NOVON »

pepoh: Rotačka tdi veme olej taky v pohode :-)
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/lz ... -internetu Když už, tak jednou naftu, jednou olej.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
NOVON

Příspěvek od NOVON »

No v pouzitym je prušvih voda a sůl,radeji nový olej.Jen ta úspora už není taková,no..Taky u vozů před rokem 2000 nemusí byt tesnení palivoveho systemu odolné biosložkám,tak že hrozí rozleptání a sáknutí..Hlavne čerpadla.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Liborka

Příspěvek od Liborka »

Tak vás tady zdravím. Jsem Libor, ale to "ka" jsem musel přitat.
Důležité ale opomíjené téma.
Fr olej zbírám už dlozho a napřed do řetězu mot pily.....ekologie, potom se mi vyplatilo jej používat na impregnaci dřeva místo luxolu a dávno tomu fermeže. Výborně to funguje, doporučuji. Mám jej poměrně dost a v garáži starý disel z Fordika, tak budu dělat pokusy. Na pohon elektrocetrály by to mohlo stačit.
Ale jedna připomínka k čištění, mohu dodat i fotky.
Je to sestava tří obrácených petek nad sebou, s uříznutými dny. První začíná dámskou punčochou která zachytí strouhanku po řízcích a na dně vtastně hrdle je 10cm molitanu. V druhé je už jen samotný molitan a ve třetí, slouží na usazování vody, kde je vývod hadičkou do kanystru deset cm nad špuntem.
Ale to není vše. Olej je potřeba nechaat ustát. Vysráží se v něm dobíhajícím chemickým procesem voda a "něco" a na dně zůstává takový chrchel a voda. Jinak "křišťálově čistý".
A pohon aut? Dnes má policie jiné starosti proto že musí honit dezoláty a Zetkaře. Ale dělat na silnicích kontrolu paliva už umí. Není to tak dávno byly dva druhy, i barevně nafty a jedna byla nedaněná.
Liborka

Příspěvek od Liborka »

PepaOlejnatec píše: úte čer 14, 2016 14:31 Mám pravidelně v Praze několik desítek litrů použitého fritovacího oleje měsíčně. Kdo chcete, tak si jej můžete za rozumnou cenu odvézt.
Díky za nabídku, mám vlastní zdroje, ale jen pro zajímavost, kolik je cena friťáku na Londýnské burze?
Jo a kde v Praze, pokud to je blízko možná se přidám.
Odpovědět