Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké auto?
To je úplně jedno, kolik je tam válců. I ta "dvatrojka" D byla na Volhu slabá. Znám taxikáře, co v tom měl 2,5 TD a barrandovský krpál jezdil na pětku ve stočtyřiceti. To už byl motor, který s Volhou cvičil.
Pokud do toho někdo dal multikárový motor, tak to muselo být k uzoufání. Nikdy jsem to ale neslyšel.
Pokud do toho někdo dal multikárový motor, tak to muselo být k uzoufání. Nikdy jsem to ale neslyšel.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
Jako pamětník té doby, si myslím, že i když to vtipné je, se o vtip nejedná, ale toho časuDan1 píše:podle mě nejednalo o "zapomenutý test", ale o silvestrovskou "legraci",
o naprostou realitu.
Nevím za co by ses měl Jirko omlouvat,to nebyla nějaká masovka,ale spíše lidová tvořivost lidí,kteří toužili po dieselovém motoru,bo měli naftu za levno.Colommbo píše:Máš pravdu, dvouválce byly fakt jen v těch M22, další motory už byly větší. Má chyba, omlouvám se.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Ještě jsem zapomněl. V mém bydlišti ten mercedes byl jako pěst na oko. V Praze ho měli veksláci
a nějaký ten taxikář. Ale ty měli volný byty v Praze, kam vozili cizince z letiště, kde už čekala
děvčata. Takže spíš pasáci, než taxíkáři. Můj příbuzný měl BMV, 190 D, a potom 240 D. Jako
motokrosař si je vozil z NSR, i s digi hodinkami a plynovými zapalovači. Za to byl pod stálým
dohledem příslušníků STB. Až se jednou naštval, Merďu prodal, koupil Warťase, a měl klid.
Jo to byl tenkrát adrenalin.
a nějaký ten taxikář. Ale ty měli volný byty v Praze, kam vozili cizince z letiště, kde už čekala
děvčata. Takže spíš pasáci, než taxíkáři. Můj příbuzný měl BMV, 190 D, a potom 240 D. Jako
motokrosař si je vozil z NSR, i s digi hodinkami a plynovými zapalovači. Za to byl pod stálým
dohledem příslušníků STB. Až se jednou naštval, Merďu prodal, koupil Warťase, a měl klid.
Jo to byl tenkrát adrenalin.
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
Kdyby trochu šetřili s tím kolotočářským chromem, tak je to opravdu parádní auto. Tím to strašně srazili.
http://auto.idnes.cz/kia-stinger-cxe-/a ... aktual_fdv
http://auto.idnes.cz/kia-stinger-cxe-/a ... aktual_fdv
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
- Pitris JUNIOR
Nová auta?Jezevcik píše:http://auto.idnes.cz/rez-osetreni-podvo ... servis_fdv
Jinak takto nevypadá ani jeden z našich Akoušů - jediný kde mají problém tak zadní blatník - plech je tam ohnutý směrem k podběhu a odlétávající kamínky to tam po pár letech prostě načnou - oprava 2500 i s lakem...
Jezevcik: fakt pěkný
Sice trochu "okopírované", třeba přední a zadní světla jako Maserati, volant jako vystřižený z nové Guilie, výdechy ventilace jako u Mercedesu, boční silueta jako Jaguar XJ, ale ve výsledku to fakt funguje...Docela rád bych se svezl 
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
V korejských autech jsem se v Koreji povozil. Jó, tam je svět ještě v pořádku!
V kontrastu s tím musím konstatovat, že vyvážet do Koreje Mercedes E se zkráceným rozvorem (v tom jsem se rovněž svezl
) je úchylnost na kvadrát.
V kontrastu s tím musím konstatovat, že vyvážet do Koreje Mercedes E se zkráceným rozvorem (v tom jsem se rovněž svezl
Jaký to má význam, zkracovat rozvor u Mercedesu E? Neměl by to pak být spíše Mercedes e?
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
Nejspíše mylná představa, že pro Asii, resp. pro Asiaty malého vzrůstu to tak bude "lepší"...
Sám nejsem nijak vysoký, ovšem např. protáhnout chodidlo v botě velikosti 41 mezi sloupkem B a polstrováním sedáku při nasedání dozadu byl problém.
Jardovi mockrát děkuji za zaslání slíbeného testu a musím konstatovat, že ten, co to psal, byl naprosto vypatlaný stalinista.Jerry3 píše:Napiš mi do SZ e-mail, já to doma (na záchoděJezevcik píše:...Kdybys to měl tištěné, dalo by se oskenovat a poslat na mail?) pohledám.
Věřím tomu, že to není fabulace a že v archivu nevydaných věcí budou mít podobných perel více.
Ten sloh je jako z padesátých let, takže soudím, že to bylo moc i na soudruhy z let osmdesátých.
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
Tento článek
https://www.novinky.cz/auto/425874-ford ... motor.html
mi připomíná videovstup od švédského zpravodaje ČST z 80. let, který začíná záběrem na žebráka a pokračuje ujištěním, že v ulicích Stockholmu žebrají už skoro všichni. Prostě mediální zoufalství!
https://www.novinky.cz/auto/425874-ford ... motor.html
mi připomíná videovstup od švédského zpravodaje ČST z 80. let, který začíná záběrem na žebráka a pokračuje ujištěním, že v ulicích Stockholmu žebrají už skoro všichni. Prostě mediální zoufalství!
Že by to dnes bylo o moc lepší?Jezevcik píše:...musím konstatovat, že ten, co to psal, byl naprosto vypatlaný stalinista.
...
Ten sloh je jako z padesátých let, takže soudím, že to bylo moc i na soudruhy z let osmdesátých.
Tak ten článek hlavně nevyšel, takže srovnání není úplně na místě. V těch letech by tu otřesnou agitační úroveň hlavně nikdo už stejně nebral vážně.
Tehdy jsem si SM kupoval dost často a úroveň byla na tehdejší dobu dost dobrá. Nedávno jsem v pořadu Retro, který byl věnován Moskvičům, viděl rozhovor s Vladimírem Dolejšem, který uváděl, že se tehdejší testy automobilů prováděly opravdu poctivě a dlouhodobě, včetně velice odborných měření. Například pro měření reálné spotřeby používali průtokoměry. SM za éry Ondřeje Běhala (nejhorší období) měřil spotřebu u testovaných aut natankováním do plné u benzínky s kdovíjakým sklonem podkladu.
V tomto období také většinou ve srovnávacích testech vítězila Škoda, což mi začalo tak hrozně lézt na nervy, že jsem SM přestal kupovat.
Tehdy jsem si SM kupoval dost často a úroveň byla na tehdejší dobu dost dobrá. Nedávno jsem v pořadu Retro, který byl věnován Moskvičům, viděl rozhovor s Vladimírem Dolejšem, který uváděl, že se tehdejší testy automobilů prováděly opravdu poctivě a dlouhodobě, včetně velice odborných měření. Například pro měření reálné spotřeby používali průtokoměry. SM za éry Ondřeje Běhala (nejhorší období) měřil spotřebu u testovaných aut natankováním do plné u benzínky s kdovíjakým sklonem podkladu.
V tomto období také většinou ve srovnávacích testech vítězila Škoda, což mi začalo tak hrozně lézt na nervy, že jsem SM přestal kupovat.
Naposledy upravil(a) Jezevcik dne úte led 10, 2017 10:18, celkem upraveno 1 x.
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40