ADITIVA DO BENZINU

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Máchal

Re: ADITIVA DO BENZINU

Příspěvek od Máchal »

Lahvičku 125ml mám (kvůli delšímu hrdlu) a plánuji znovu koupit 500ml balení a dolévat 125ml lahvičku.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dobry napad s tou flastickou.Nerad experimentujem ale asi skusim ten Millers Petrol Power Ecomax 500ml a skusim tu 50ml odmerku.Ak to nebude mat nejaky ¨efekt¨ tak sa asi vratim k tym jednorazovkam od LM 300ml. :roll:
Máchal

Příspěvek od Máchal »

Možná zkusím taky ten LM přísada do benzínu 300ml, díky za tip :wink:
Návštěvník

je aj 500ml http://www.liqui.sk/cistic-benzinovych- ... ine-500ml/ vyskusal som ho je dobry ale dost drahy
tento je asi naj aj obsah aj cena :wink: http://www.liqui.sk/prisada-do-benzinu-300ml/
a tento som este nemal http://www.liqui.sk/cistic-benzinoveho- ... ine-300ml/ :mrgreen:
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Máchal píše:
Colommbo píše:Zdá se mi lepší než VIF... http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/9 ... 2810-250ml
Já tu flašičku dojedu a jdu zpět k VIFu. Nic proti Wynn’s, ale s VIFem si (dle mého ucha a pocitu) 1.8T rozumí lépe.
Mému stroji zase víc chutná Wynns než VIF. :wink: Jestli to není tím,že z Francie je to blíž do Belgie než do Rakouska. :mrgreen: A jinak kompletní sortiment je v nabídce u ONO,takže ho příště nemusím nikde objednávat. :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Po přečtení vašich zkušeností přemýšlím taky o používání nějakých aditiv asi MO . A ten LM Čistič benzínových systémov PRO-LINE když to člověk čte zní to až neuveritelne co to umí.Poradite mí někdo pokud bych aplikoval ten LM jestli si mám dát na něco pozor? Děkuju Kuba
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Nalít do nádrže, dotankovat do plna a vyjezdit. Dávat přitom pozor je třeba na vše, co si už jako normální řidič hlídáš - přednost zprava, tramvaj odbočující vpravo, protijedoucí vozidla a tak... :D
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Návštěvník píše:....Chlapi len nerozumiem tomuto :roll: MPPE (Millers petrol power ecomax 500 ml je tam malinka odmerka na 50ml teda po 10 plnych nadrzi cca 50 až 60 litrov.A v MPPE 250ml pisu ze aditiva vystacia na 60 az 70 litrov paliva :roll:
Tak isto VIF Super Benzin Aditiv 500 ml kde je odmerka 20ml.Ked je nadrz cca 50 az 60 litrova tak dam tich po 20ml toho vifu kedze je to 1:1000. A vo VIF Super benzin Aditiv je mala flasticka 125ml a tam tiez pisu ze az na 50 max 70 litrov benzinu to vystaci....
Colommbo píše:Budou rozdílné koncentrace... :)
Jak uvedl Colommbo. Je to o jiné koncentraci toho kterého přípravku.
V případě VIFu jsem se přímo na to ptal u výrobce....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Colommbo píše:Nalít do nádrže, dotankovat do plna a vyjezdit. Dávat přitom pozor je třeba na vše, co si už jako normální řidič hlídáš - přednost zprava, tramvaj odbočující vpravo, protijedoucí vozidla a tak... :D
:-) ja myslel abych použitím tím přípravkem něco neposral :wink:
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

V tom případě platí alinea prima (věta první) :)
Valvoline ML 10W40,
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Děkuju :wink: až vyzkouším napíšu jak to dopadlo :mrgreen:
Návštěvník

Dobre Pitris...ale co je lepsie vacsi obsah z nizsou koncentraciou na plnu nadrz?Ci mensi obsah s vacsou koncentaciou na plnu nadrz? :roll:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Nevím. Já používám tu "delší" cestu. Nižší koncentraci - ale pořád. Do každé nádrže. A byť nyní dávám VIF (i když si ho vždycky přeliju do dávkovací nádobky od "milera"), tak mám podobnou zkušenost jako s tím MPPE. A krom toho to pravidelné přidávání může eliminovat případnou nekvalitnější várku paliva u stojanu....
Ty se ale asi ptáš na trochu něco jiného. Ono ale ty více koncentrované jsou spíš "jednorázy". Dáš teď a další třeba za půl roku. A asi je to tak i koncipované, neboť třeba u toho Millerse by tomu odpovádala i cena - ten "rychlý" na 60l za 200,- a ten "pomalý" na 500l za 500,-. A u VIFu taky. 125ml na 60l za 65,- a 500ml na 500l za 200,- Je ale ještě jedna varianta - prémiové palivo, kdy by to námi přidávané čistící a mazací aditivum už mělo být přímo v tom palivu - Verva, MaxxMotion, V-Power.... (mělo být - a je to dražší).

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Návštěvník: Vidím to úplně stejně jako Jarek - tedy aditivovat průběžně a "dlouhodobě". Je sice možné, že to žádný extra velký přínos nemá a nutné to není, na druhou stranu však to motoru neublíží. Někdo prostě aditivuje a jezdí, jiný neaditivuje a jezdí taky. Je to asi jako s olejem - někdo se s tím furt crcá, zkoumá, sleduje a hlídá, shání rozumy a zkušenosti, mění před zimou a po zimě a nechává vykapat přes noc, zatímco jiný jednou za čas, když mu to třeba hlásí počítač, dojede do servisu, kde mu starou náplň vycucnou vrchem, něco nalijí a on po půlhodině spokojen odjíždí. Co si kdo vybere, záleží jen a jen na něm. :)
Valvoline ML 10W40,
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Colommbo píše:....Někdo prostě aditivuje a jezdí, jiný neaditivuje a jezdí taky. Je to asi jako s olejem....
Ano, je to zdánlivě totéž. Ale jezdit :wink: a jezdit :( je velký rozdíl. A stejný rozdíl je v kondici motoru.

Odpovědět