ADITIVA DO BENZINU
Moderátor: Colommbo
-
Máchal
Re: ADITIVA DO BENZINU
Lahvičku 125ml mám (kvůli delšímu hrdlu) a plánuji znovu koupit 500ml balení a dolévat 125ml lahvičku.
-
Návštěvník
Dobry napad s tou flastickou.Nerad experimentujem ale asi skusim ten Millers Petrol Power Ecomax 500ml a skusim tu 50ml odmerku.Ak to nebude mat nejaky ¨efekt¨ tak sa asi vratim k tym jednorazovkam od LM 300ml. 
-
Návštěvník
je aj 500ml http://www.liqui.sk/cistic-benzinovych- ... ine-500ml/ vyskusal som ho je dobry ale dost drahy
tento je asi naj aj obsah aj cena
http://www.liqui.sk/prisada-do-benzinu-300ml/
a tento som este nemal http://www.liqui.sk/cistic-benzinoveho- ... ine-300ml/
tento je asi naj aj obsah aj cena
a tento som este nemal http://www.liqui.sk/cistic-benzinoveho- ... ine-300ml/
Mému stroji zase víc chutná Wynns než VIF.Máchal píše:Já tu flašičku dojedu a jdu zpět k VIFu. Nic proti Wynn’s, ale s VIFem si (dle mého ucha a pocitu) 1.8T rozumí lépe.Colommbo píše:Zdá se mi lepší než VIF... http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/9 ... 2810-250ml
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Po přečtení vašich zkušeností přemýšlím taky o používání nějakých aditiv asi MO . A ten LM Čistič benzínových systémov PRO-LINE když to člověk čte zní to až neuveritelne co to umí.Poradite mí někdo pokud bych aplikoval ten LM jestli si mám dát na něco pozor? Děkuju Kuba
- Colommbo
Nalít do nádrže, dotankovat do plna a vyjezdit. Dávat přitom pozor je třeba na vše, co si už jako normální řidič hlídáš - přednost zprava, tramvaj odbočující vpravo, protijedoucí vozidla a tak... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Návštěvník píše:....Chlapi len nerozumiem tomutoMPPE (Millers petrol power ecomax 500 ml je tam malinka odmerka na 50ml teda po 10 plnych nadrzi cca 50 až 60 litrov.A v MPPE 250ml pisu ze aditiva vystacia na 60 az 70 litrov paliva
![]()
Tak isto VIF Super Benzin Aditiv 500 ml kde je odmerka 20ml.Ked je nadrz cca 50 az 60 litrova tak dam tich po 20ml toho vifu kedze je to 1:1000. A vo VIF Super benzin Aditiv je mala flasticka 125ml a tam tiez pisu ze az na 50 max 70 litrov benzinu to vystaci....
Jak uvedl Colommbo. Je to o jiné koncentraci toho kterého přípravku.Colommbo píše:Budou rozdílné koncentrace...
V případě VIFu jsem se přímo na to ptal u výrobce....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Colommbo píše:Nalít do nádrže, dotankovat do plna a vyjezdit. Dávat přitom pozor je třeba na vše, co si už jako normální řidič hlídáš - přednost zprava, tramvaj odbočující vpravo, protijedoucí vozidla a tak...
- Colommbo
V tom případě platí alinea prima (věta první) 
Děkuju
až vyzkouším napíšu jak to dopadlo 
-
Návštěvník
Dobre Pitris...ale co je lepsie vacsi obsah z nizsou koncentraciou na plnu nadrz?Ci mensi obsah s vacsou koncentaciou na plnu nadrz? 
Nevím. Já používám tu "delší" cestu. Nižší koncentraci - ale pořád. Do každé nádrže. A byť nyní dávám VIF (i když si ho vždycky přeliju do dávkovací nádobky od "milera"), tak mám podobnou zkušenost jako s tím MPPE. A krom toho to pravidelné přidávání může eliminovat případnou nekvalitnější várku paliva u stojanu....
Ty se ale asi ptáš na trochu něco jiného. Ono ale ty více koncentrované jsou spíš "jednorázy". Dáš teď a další třeba za půl roku. A asi je to tak i koncipované, neboť třeba u toho Millerse by tomu odpovádala i cena - ten "rychlý" na 60l za 200,- a ten "pomalý" na 500l za 500,-. A u VIFu taky. 125ml na 60l za 65,- a 500ml na 500l za 200,- Je ale ještě jedna varianta - prémiové palivo, kdy by to námi přidávané čistící a mazací aditivum už mělo být přímo v tom palivu - Verva, MaxxMotion, V-Power.... (mělo být - a je to dražší).
Ty se ale asi ptáš na trochu něco jiného. Ono ale ty více koncentrované jsou spíš "jednorázy". Dáš teď a další třeba za půl roku. A asi je to tak i koncipované, neboť třeba u toho Millerse by tomu odpovádala i cena - ten "rychlý" na 60l za 200,- a ten "pomalý" na 500l za 500,-. A u VIFu taky. 125ml na 60l za 65,- a 500ml na 500l za 200,- Je ale ještě jedna varianta - prémiové palivo, kdy by to námi přidávané čistící a mazací aditivum už mělo být přímo v tom palivu - Verva, MaxxMotion, V-Power.... (mělo být - a je to dražší).
- Colommbo
Návštěvník: Vidím to úplně stejně jako Jarek - tedy aditivovat průběžně a "dlouhodobě". Je sice možné, že to žádný extra velký přínos nemá a nutné to není, na druhou stranu však to motoru neublíží. Někdo prostě aditivuje a jezdí, jiný neaditivuje a jezdí taky. Je to asi jako s olejem - někdo se s tím furt crcá, zkoumá, sleduje a hlídá, shání rozumy a zkušenosti, mění před zimou a po zimě a nechává vykapat přes noc, zatímco jiný jednou za čas, když mu to třeba hlásí počítač, dojede do servisu, kde mu starou náplň vycucnou vrchem, něco nalijí a on po půlhodině spokojen odjíždí. Co si kdo vybere, záleží jen a jen na něm. 
Ano, je to zdánlivě totéž. Ale jezditColommbo píše:....Někdo prostě aditivuje a jezdí, jiný neaditivuje a jezdí taky. Je to asi jako s olejem....