Prvý rok som jazdil veľa po diaľniciach a vysokým tempom, potom som 2x prehnal auto aj na okruhoch, potom bolo nejaké prechodné obdobie keď som jazdil veľa po okreskách a teraz mám obdobie, kedy sa motám výhradne po meste (jazdy do 10 km) a neopustím ho celý mesiac. Štýl jázd sa tiež menil, od lietania po diaľnici, cez jazdy na spotrebu po okreskách až po rýchle presuny cez mesto.
Expert na oleje nie som, ale už tu mám niečo prečítané, motor má niečo odjazdené v pomerne ťažkých podmienkach (s ohľadom ne ideálne prevádzkové režimy), ale motor sa napriek tomu, že to je to slávne reťazové 1.2 TSI (EA111), drží dobre, a dokonca lepšie ako rovnaké motory vyrobené neskôr, ale kŕmené inými olejmi a jazdiace na iné (dlhšie) intervaly.
Okrem toho som tu už pár ľudom poradil, a ak boli nejaké ohlasy, tak pozitívne. A to ak niekomu niečo poradím, tak sa snažím radiť tak, že zvážim všetky aspekty ktoré sú známe (od informácií od užívateľov až po údaje v technických listoch olejov) a podľa toho radím, podľa možností čo najobjektívnejšie.
Ako môžeš vidieť, nie sú to výsledky laboratórnych meraní, ktoré ti tu doporučujem, skôr moje krátke, ale zatiaľ dobré skúsenosti + to, čo som si o olejoch už naštudoval, prečítal od iných užívateľov, moje osobné porovnávania technických listov (chlapci tu dávnejšie videli moje tabuľky aj na oleje, aj na brzdové kvapaliny) a podľa toho rada. Akurát ak niekto nechce, tak už nemusí tomu venovať toľko času ako ja, ale ak si to niekto začne podobne študovať a porovnávať, väčšinou skončí pri rovnakom výsledku.
Rozhodnutie o konečnom výbere oleja ale nie je na mne. Tým, že som sa snažil nezištne pomôcť/poradiť (tak ako väčšina tunajších užívateľov) to pre mňa končí.