Neutrál ??
Moderátor: Colommbo
Re: Neutrál ??
Při krizovce se provádí úhybný manévr pod brzdama,auto se stává neovladatelný, proto musí okamžitě nastat přidání plynu, auto se srovná a reaguje na volant a manévr jde v klidu dokončit. Většina řidičů dupne na brzdu zatočí volantem a čeká, jak to dopadne. Jinak to již napsat nejde, protože bez kvaltu v dnešním provozu, s možností okamžitě reagovat, se jezdit nedá.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
S tím souhlasím
Plynem lze srovnat auto s předním náhonem. Taky nelze zatáčet a brzdit, to je jasné. Kola jsou schopna přenášet omezené množství sil. Pokud je užívám na brzdění, pak nemohu zatáčet. Na sněhu/ledu je to vidět nejvíce.
Jedenkrát bych býval možná ocenil vyšší únikovou rychlost. Bylo to v zimě, kdy mi na auto při předjíždění začaly padat kusy ledu z kamionu. Tenkrát to schytal vrch blatníku
Otázka je, jestli by mi to při zrychlování neskončilo přímo v čelním skle 
Jedenkrát bych býval možná ocenil vyšší únikovou rychlost. Bylo to v zimě, kdy mi na auto při předjíždění začaly padat kusy ledu z kamionu. Tenkrát to schytal vrch blatníku
A jen plynem lze řídit auto se zadním náhonem.skodovkar píše:Plynem lze srovnat auto s předním náhonem.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Jsem naucen,pro krizovky pouzivat brzdy,volant a ruzne dle situace to kombinovat. Akceleraci ne.
Duvod? Prevaznou cast mych najetych šestinul,mam s tezsimi vozy,ktere nedisponujo moznosti ostrejsi akcelerace. Proto tak funguji i v osobaku i na masine. Jsem tak vycvicen a zkusenostmi poucen. Jak z nakl,tak busu. Chapeme?
Duvod? Prevaznou cast mych najetych šestinul,mam s tezsimi vozy,ktere nedisponujo moznosti ostrejsi akcelerace. Proto tak funguji i v osobaku i na masine. Jsem tak vycvicen a zkusenostmi poucen. Jak z nakl,tak busu. Chapeme?
Zvyk je železná košile.
Nikoliv. Zkusenosti a overene lety. Nikdy vozidlo nezaakceleruje tak prudce jako reakce brzd a pohyb volantem. Bez ohledu na momentalni rychlost. Ani v oso ci na moto,nejezdim u hranice spektra otacek nejvyssiho vykonu,aby byl motor NEUSTALE pripraven. Pri bezne jizde,kde na vetsi vzdalenost lze videt nebezpeci,lze zrychleni pouzit. V praxi,zejmena ve mestech vsak jednoznacne preferuji volant a brzdy. Proto je u svych vozidel kazde jaro rozeberu s zkontroluju. Chapu castecne Lubose,jak to mysli. Je to jeho styl bezpecnosti,vyhovuje nauci se a bude v tom dobrej.
Já zase považuji auto s nedostatečným akceleračním potenciálem za vyloženě nebezpečné. Samozřejmě platí, že brzdný/ztrátový výkon u všech běžných aut několikanásobně převyšuje ten efektivní/využitelný k jízdě, nicméně jsem mým řidičským životem naopak, tj. oproti tobě, naučen se v případě krizového vývoje napřed zkusit vyhnout, návazně vypadnout z kritického místa akcelerací a až v té úplně poslední řadě brzdit. A dosud se mi to vždy vyplatilo.
A teď si každý může vybrat, co je mu bližší, protože oba způsoby fungují. Jsem kliďas, adrenalin nesnáším a tak budu sázet na brzdy.
V tom je právě ten omyl: hodnota zrychlení může mít jak mínusové, tak plusové znaménko, a jestliže zcela záměrně ignoruješ to plusové, chybí ti hned polovina škály možností, jak řešit krizovku.
Přitom adrenalin v té či oné volbě nehraje z hlediska rozhodování vůbec žádnou roli.
aby auto si mohol riadit smykom a vykonavat korekcie, musi mat znacny vykon. styl ako drift.
aj tak v krizovych situaciach zasiahnu systemy..
viem si to predstavit iba ak jazdis cely rok na smyklavych cestach.
aj tak v krizovych situaciach zasiahnu systemy..
viem si to predstavit iba ak jazdis cely rok na smyklavych cestach.
LPG
X-CESS
VST 
MOBIL SUPER 3000 X1
Eurol Engine Oil Treat
LQ-Molygen
TOTAL INEO 0W30
X-CESS
VST MOBIL SUPER 3000 X1
Četl jsi, co se mi přihodilo zrovna před třemi týdny na motorce? Pokud ano, mělo by ti být jasné, že o tomhle (viz tvůj příspěvek výše) to rozhodně není.
Ovšem i kdyby to o tom bylo, pak věz, že kdo je zvyklý takhle jezdit, toho reakce vozu rozhodně nepřekvapí, a pokud už mu náhodou nevyhovuje nastavení asistenčních systémů, je zvyklý si je deaktivovat po každém nastartování (znám i takové, kteří jezdí s trvale odstraněnou pojistkou ABS). Naopak vyděšený "přizdisráč" (nevím, jak to pojmenovat bez pejorativního kontextu, který se mi sem teď ani trochu nehodí) obvykle skončí hned na tom, že s ABS vůbec neumí brzdit, tedy netlačí na pedál brzdy dostatečně silně a zároveň nepoužívá volant.
Pozn. speciálně pro škodovkáře: Ti, kdož chápou, o čem tu celou dobu píšu, "mohou létat i pomalu a nízko", zatímco těm "ostatním nezbývá než si bedlivě hlídat hranici pádové rychlosti".
Ovšem i kdyby to o tom bylo, pak věz, že kdo je zvyklý takhle jezdit, toho reakce vozu rozhodně nepřekvapí, a pokud už mu náhodou nevyhovuje nastavení asistenčních systémů, je zvyklý si je deaktivovat po každém nastartování (znám i takové, kteří jezdí s trvale odstraněnou pojistkou ABS). Naopak vyděšený "přizdisráč" (nevím, jak to pojmenovat bez pejorativního kontextu, který se mi sem teď ani trochu nehodí) obvykle skončí hned na tom, že s ABS vůbec neumí brzdit, tedy netlačí na pedál brzdy dostatečně silně a zároveň nepoužívá volant.
Pozn. speciálně pro škodovkáře: Ti, kdož chápou, o čem tu celou dobu píšu, "mohou létat i pomalu a nízko", zatímco těm "ostatním nezbývá než si bedlivě hlídat hranici pádové rychlosti".
Rozdílnost stylu jezdeni souvisí, u nas,, vojetejch,, v tom, ze mame naky zkušenosti. A kazdej s jinym druhem, ne typem, vozidla. Mam bohužel, bohudík, náhled na různé hmotnostni kategorie. A tim se načtou info, i do malych plechovek. Tak to zkratka je. Velka vozidla meni svoji hmotnost, vlastnosti, znatelneji nez
osobaky. Pak ti osobak prijde nijaky. Profesionálně. Ne pro klobouka, ktery da do HTP ap., celou rodinu.
Rozhodne si stojim za tim, ze jsem zachranil v busech hodne lidi tim, ze se jen zranily, z cizi viny a materiálních hodnot v nakladacich, prudkym brzdenim ci uhybnym manevrem. Bylo to nekolikrat i s dotykem vinika, z duvodu neujeti z nehody, resp po zraneni pasazeru ci zkurveneho nakladu. A akcelerace, je ti k nicemu.
K tomu se nabaluje i styl oso a moto, kde jsou sice nepatrne vetsi moznosti, ovsem pokud mas cas.
Furt nechapeme?
Volant a brzdy VZDY převýší, pokud neni dost času, akceleraci. Pokud je nekomu bližší tento systém, neni nutno mu ho vyvracet. Jo, u F1 nebo u jiných premotorovanych hovad, mozna. Ale to tu nema nikdo, bo někdy je fakt malo sekund.
osobaky. Pak ti osobak prijde nijaky. Profesionálně. Ne pro klobouka, ktery da do HTP ap., celou rodinu.
Rozhodne si stojim za tim, ze jsem zachranil v busech hodne lidi tim, ze se jen zranily, z cizi viny a materiálních hodnot v nakladacich, prudkym brzdenim ci uhybnym manevrem. Bylo to nekolikrat i s dotykem vinika, z duvodu neujeti z nehody, resp po zraneni pasazeru ci zkurveneho nakladu. A akcelerace, je ti k nicemu.
K tomu se nabaluje i styl oso a moto, kde jsou sice nepatrne vetsi moznosti, ovsem pokud mas cas.
Furt nechapeme?
Volant a brzdy VZDY převýší, pokud neni dost času, akceleraci. Pokud je nekomu bližší tento systém, neni nutno mu ho vyvracet. Jo, u F1 nebo u jiných premotorovanych hovad, mozna. Ale to tu nema nikdo, bo někdy je fakt malo sekund.
Koli vyradeniu kvaltu som takmer prisiel o ruku ktoru mi fikol airbag, uz som tu o tom pisal v nehodach ale nedopisal som ze vdaka tomu ze typek vyhodil rychlost a dostal pretacavy smyk (zodrate zadne pneu) sme skoncili nalepeny na strome, keby tam mal 4ku ako sa bezne tade jazdi bola by nas akceleracia z toho dostala
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
podobnych pripadov mam vela, napr nedavno srna pri ceste vsimol som si ju na poslednu chvilu, na brzdy uz bolo neskoro napalil by som to rovno do nej.. zachranil ma plyn na podlahe a srnu som tesne minul
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw