Hombre píše:Objel jsem včera rodinu. Těch koncernových kloboučníků bylo požehnaně. Jel jsem se synovou naftou Focusem, zvyklý na benzínového dvoulitra, to předjíždění z nezvyku byla taky lahůdka.
V úrovni předjížděného ztratil dech, přeřadit, kopanec do sedačky a zase nic.
Asi PDčko. Common raily mají mnohem lineárnější průběh, subjektivně netáhnou a taky nevadnou na 4000rpm.
Pokud je dobře poskládaná převodovka, tak je těžké přiznat chybu
Tak jak benziňáci říkají, když to dole netáhne "od toho je tam šaltpáka"...
Jerry3 píše:Právě proto jsem si nikdy nepořídil turbodiesela.
Při nájezdu na dálnici běžně řadím z trojky rovnou šestku.
V připojováku dvě - plnej, tři - plnej, čtyři - plnej a to už jsem daleko za limitem našich dálnic. A to mám ještě další dva kvalty navíc
Nejradši mám připojovače, kteří hned po nájezdu odbočují z připojováku v 50 km\h na dálnici.
V připojováku vytočím trojku ke stopade a v průběžném pruhu nikoho neomezím
Ale dost mě umí nadzvednout blb, který v tom připojovacím pruhu zpomaluje (nebo zastaví)
Jestli se nepletu, Ford nikdy motory se systémem PD neměl. Nejdřív poněkud líné avšak velmi spolehlivé rotačky, z nichž pak hupsnul rovnou do pohodlného avšak na kvalitu nafty přecitlivělého commonrailu.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Jestli se nepletu, Ford nikdy motory se systémem PD neměl. Nejdřív poněkud líné avšak velmi spolehlivé rotačky, z nichž pak hupsnul rovnou do pohodlného avšak na kvalitu nafty přecitlivělého commonrailu.
Colommbo píše:Jestli se nepletu, Ford nikdy motory se systémem PD neměl.
rosso píše:Ford WSS-M2C917-A = VW 505.01
A krom Fordu měly ten "VW zázrak techniky" s využitelným rozsahem otáček celé dva tisíce i Outlandery od Mitsubishi. A taky si s ním pěkně pošramotili renomé značky
V daném případě praxe onu teorii praxe dokonale potvrzuje: rozsah efektivně využitelných otáček koncernového TDI PD 1700 - 2700, zato např. fordího EB (benzín) 1700 - 6700.
Ač zarytý petrolhead, takové a podobné informace mě už nechávají v klidu. Bo tak nějak čím dál víc přestávám věřit čemukoli, co zveřejněno jest, včetně všelijakých tabulek a grafů a z oblasti automobilismu zejména...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill