Já jsem začal tím, že nejdříve uzdravuji sám sebe. Chce to vytáhnout onen pověstný trám ze svého oka a pak vytahovat druhým trámy, třísky, OSB deskyJerry3 píše: Nikoli, mě jenom štve, že tahle společnost je prostě nemocná, přičemž vše, co se točí kolem VAGu, na tom má lví podíl...
Koncernak
Moderátor: Colommbo
Re: Koncernak
Jestli má být tím tvým uzdravením tohleskodovkar píše:Já jsem začal tím, že nejdříve uzdravuji sám sebe...
tak je mi tě upřímně líto, poněvadž to dokládá jediné: podřídil ses VAGinismu.skodovkar píše:Kdepak, já poměrně nedávno některé věci pochopil a v důsledku jsem už nadznačkový. A to mi umožnilo vidět úplně nové věciUž nemám potřebu být německou, francouzskou či japonskou Grétou
![]()
A pokud bys chtěl znát můj dosavadní názor na O III, pak mi to přijde jako pracovní nástroj, který člověka přemístí z A do B za splnění současných motoristickýh standardů. Nic víc, ale také nic míň.
Ano je to možné, motoru by se možná více zamlouvala 5w40 než eko olej 5w30, ale tím, že jde o služební auta a ne moje, tak se tam leje to co nařizuje výrobce. Už tak mám občas problémy vysvětlovat vedení, proč některá auta chodí na výměnu oleje dvakrát za rok a ani ne v půlce předepsaného intervalu, když oni jezdí se svým autem do servisu jednou za dva roky...Pitris píše:Takže to je olejem, ovšem nikoliv přejížděným, ale nevhodným....nomacorc píše:Olej ano, interval ne....Jinak ta spotřeba je podle mě důsledkem záměrně většími vůlemi v motoru....
A dík za odpověď.
Mně už je VAG zcela ukradený, stejně jako celý současný motorismus, protože o nic ale opravdu vůbec o nic nejde.Jerry3 píše:...tak je mi tě upřímně líto, poněvadž to dokládá jediné: podřídil ses VAGinismu.
Já se snažím žít slušně, abych jednou mohl bez (přílišných) výčitek odejítJerry3 píše:Jenom by mne zajímalo, jaký lék máš na můj pocit ohrožení, který se opírá nikoli o nějakou schízu, ale o reaálné situace v každodenním životě.
A to má být odpověď? Jeden vo voze, druhej vo koze... 
Nechtěl bych tě odbýt známým "kdo se bojí, nesmí do lesa". Byl bych raději, kdyby ses přestal nadmíru strachovat. Hodně pomůže, pokud se člověk podívá za tento materiální svět a hledá a hledá... více případně přes SZ protože už jsem hooodně OT 
dnes som stretol asi "antikoncerňáka"
Nova octavia kombi ma ( bez toho ,aby som cokolvek naznačil) sama pustila ,aby som ju predbehol. A to som vlastne nesiel nijak rýchlo. Tak som predbehol a podakoval výstražnými a este mi aj odzdravil bliknutím prednými a aj sme si kývli na pozdrav... A to som práve dcére vysvetloval "koncerňáctvo" v praxi. No neporazí ma ? Ako potom to má to ubohé dieta chystajuce sa na vodičák pochopit?
Nova octavia kombi ma ( bez toho ,aby som cokolvek naznačil) sama pustila ,aby som ju predbehol. A to som vlastne nesiel nijak rýchlo. Tak som predbehol a podakoval výstražnými a este mi aj odzdravil bliknutím prednými a aj sme si kývli na pozdrav... A to som práve dcére vysvetloval "koncerňáctvo" v praxi. No neporazí ma ? Ako potom to má to ubohé dieta chystajuce sa na vodičák pochopit?
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

A nešlo čirou náhodou o verzi RS? Já jen že s Oct. RS, přesněji s jejich řidiči, jsem nikdy žádný problém neměl, a to je např. v CH většina soukromě vlastněných Oct. právě v té nejvyšší verzi.jarson1 píše:dnes som stretol asi "antikoncerňáka"![]()
Nova octavia kombi ma ( bez toho ,aby som cokolvek naznačil) sama pustila ,aby som ju predbehol...
Sorry Jerry ,ale ty si posadnutý VAGom ....(je vás tu viac, ako aj viacerí posadnutí olejom Castrol) to ti tie autá nejako ublížili alebo niekto ? Toľko hnevu mat v sebe a pritom ide len vec- kus železa, plastov.....s nejakým logom.
KIA ? nechcel som ale keď sa začalo o "super " Kia dám jedno konštatovanie, nie osočovanie, nadávanie....krutá realita
4 mesačný Ceed sw 1,6 crdi : 2 X odtah z AT - vstreky, nakoniec vymenene všetky, doteraz nevyriešený problém s tempomatom- nevedia čo s tym, podvozok- neskutočný hluk od podvozku v zadnej časti, dunenie od zadnej nápravy take ze ani rádio ho neprehlusi, hlavu mi ide roztrhať- vymontovavam postupne časti interiéru v zadu a vkladám ci sa mi niečo podarí nájsť.
O zaciatku sevelenia diferenciálu ani nemá cenu hovoriť....ma 9 tis km
Predať to nejde, peniaze nevrátia - nieje na to dovod, som rozhodnutý ak to nevyriešim sám alebo oni, beriem si 14 ročnú oktu 330 tis.- tebou nenávidený VAG a budem jazdiť s ňou- toto dám žene a viem ze sa to do 150 tis rozsype.
KIA ? nechcel som ale keď sa začalo o "super " Kia dám jedno konštatovanie, nie osočovanie, nadávanie....krutá realita
4 mesačný Ceed sw 1,6 crdi : 2 X odtah z AT - vstreky, nakoniec vymenene všetky, doteraz nevyriešený problém s tempomatom- nevedia čo s tym, podvozok- neskutočný hluk od podvozku v zadnej časti, dunenie od zadnej nápravy take ze ani rádio ho neprehlusi, hlavu mi ide roztrhať- vymontovavam postupne časti interiéru v zadu a vkladám ci sa mi niečo podarí nájsť.
O zaciatku sevelenia diferenciálu ani nemá cenu hovoriť....ma 9 tis km
Predať to nejde, peniaze nevrátia - nieje na to dovod, som rozhodnutý ak to nevyriešim sám alebo oni, beriem si 14 ročnú oktu 330 tis.- tebou nenávidený VAG a budem jazdiť s ňou- toto dám žene a viem ze sa to do 150 tis rozsype.
Nehledám, nacházím, aniž bych chtěl či snad o to stál. Tak např. dnes v podvečer jsem si byl nakoupit. V nedávno nově postaveném Lidlu, tj. už v tom "novém stavebním stylu". Parkoviště skoro prázdné, přesto řidiče dieselové oktávky nenapadlo nic jiného, než že najel prakticky až těsně před skleněné lítačky, naneštěstí v době, kdy mamince s dalším dítětem ve vozíku utekl spoza uličky za kasami dopředu zhruba tříletý chlapeček, těmi "oktávkou otevřenými" lítačkami proběhl ven a málem skončil pod jejím čumákem. Seběhlo se pár zákazníků, řidiči sprostě vynadali a vyhnali ho odtamtud. Ten, evidentně hrozně nasraný, co si to vůči němu dovolili, vystřelil na zpátečku z "jeho" místa, ale nepodíval se, že za ním projíždí auto, a tak mu "označil" celý bok od předního blatníku až po zadní nárazník.skodovkar píše:...Hodně pomůže, pokud se člověk podívá za tento materiální svět a hledá a hledá...
Pro ostatní to byl ... (dosaďte si všechny možné nadávky), pro mne to byl prostě koncerňák, jeden z mnoha.
Tím se dostávám k tomu, co už budu znovu jen opakovat: nevěřím, že se tak děje "jenom mně", spíše to přičítám mé obecné všímavosti, resp. její absenci u ostatních. Pokud někoho vezu, ptám se, zda "to také viděl/viděla"? Povětšinou ano, ale vybaví si to až po položené otázce. A už vůbec jim, mým spolujezdcům, chybí schopnost atribuce, tj. uvědomit si, že to byl/a řidič/ka koncernového vozu.
Prosím tě na čem jedešskodovkar píše:Nechtěl bych tě odbýt známým "kdo se bojí, nesmí do lesa". Byl bych raději, kdyby ses přestal nadmíru strachovat. Hodně pomůže, pokud se člověk podívá za tento materiální svět a hledá a hledá... více případně přes SZ protože už jsem hooodně OT
Ono po trávě se nechodí, po trávě se lítá.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Je vidět, žes vůbec nepochopil, o co mi jde. Tak znovu: ve společnosti se vytvořila početná podskupina, která se "kolektivně" (to zdůrazňuji) domnívá, že ona reprezentuje "něco víc", pročež nemusí respektovat nejen formální pravidla, např. silničního provozu, ale zejména obecně oprávněné zájmy ostatních vycházející ze základních principů férových mezilidských vztahů, přičemž jednotícím prvkem oné podskupiny je velmi specifický vztah k produktům VAGu. Stručněji to fakt vyjádřit neumím.dany01 píše:Sorry Jerry ,ale ty si posadnutý VAGom ....(je vás tu viac, ako aj viacerí posadnutí olejom Castrol) to ti tie autá nejako ublížili alebo niekto ? Toľko hnevu mat v sebe a pritom ide len vec- kus železa, plastov.....s nejakým logom...
Ano. Je nás tu víc. Ale není to až tak o autech, ale o blbech co s nimi jezdí, a o přístupu firmy VW, protože ty blby "vyrábí"dany01 píše:Sorry Jerry ,ale ty si posadnutý VAGom ....(je vás tu viac....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
A aby to nevyznělo tak, že všechny majitele koncernových vozů házím do jednoho pytle, napíšu to takhle: pokud už sedí za volantem č.rák, je to v 90 % případů volant koncernového vozu. Větší část zbytku pak připadá na olítaná BMW a malé jednotky % na ostatní značky.
osobne sa mi zda vystiznejsie cesko slovo ZMRD namiesto koncernakAle není to až tak o autech, ale o blbech co s nimi jezdí, a o přístupu firmy VW, protože ty blby "vyrábí"
https://blog.wuwej.net/2012/11/28/d-fen ... -a-my.html
alebo aj tato kniha je dost vystizna
https://nepovinna-cetba.webnode.cz/news ... o-kokotu-/
Tieto auta mam na krku:
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010
uzitocne info: post27317.html#p27317
Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001