Koncernak
Moderátor: Colommbo
Re: Koncernak
To je přece Škoda Oqtavia 3.2 Lištaline! Limitovaná edice! 
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
- Colommbo
Mno, ten motor mám, možná se nechám inspirovat... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Škoda, že na fotkách nejsou blíže vidět úpravy interiéru... 
A ještě jeden, byť v události staršího data:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/rid ... e-40313583
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/rid ... e-40313583
- Colommbo
Do tohoto vlákna nepřispívám zrovna rád, ale tohle se fakt nedá...
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/rid ... paign=null
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/rid ... paign=null
Ale to se přece podle některých zde děje jenom mně. Nebo snad ne?
Z "pivo" vlákna:
Jenže co ty koncerňáky ku.va vede k tomu, že to stále nechtějí pochopit, resp. se s tím smířit? A proč jsou to právě a jen oni? A proč za cenu vyvolávání nehodových dějů v místech, kde je to nejméně vhodné? Třeba na třicítce před přechodem pro chodce před školou před začátkem vyučování. Co způsobuje tenhle komplex sračkoidního auta? Že by konfrontace mezi oblbovacím marketingem a krutou realitou?
Za prasení považuji, když mne nebo někoho jiného někdo zcela bezdůvodně ohrožuje a záměrně omezuje, např. vybrzďováním. A jestli k tomu nedávám důvod? No pokud je takovým důvodem např. projetí sérií zatáček výrazně rychleji, než koncerňák dokáže, resp. si dovolí vzhledem k limitům svého auta, anebo výrazné zrychlení za cedulí označující konec obce či rychlostního omezení, případně "odjezd" z křižovatky v momentě, kdy mi padla zelená, pak ano. Podotýkám, že to vše mnou právě zmíněné v 99% případů za situace, kdy jsem já ten první vpředu, tj. nikoho nepředjíždím, pouze využívám volné cesty přede mnou.Pedro píše:...Záleží na tom co kdo povazuje za praseni a jestli naaahodou tomu nedava důvod.
Jenže co ty koncerňáky ku.va vede k tomu, že to stále nechtějí pochopit, resp. se s tím smířit? A proč jsou to právě a jen oni? A proč za cenu vyvolávání nehodových dějů v místech, kde je to nejméně vhodné? Třeba na třicítce před přechodem pro chodce před školou před začátkem vyučování. Co způsobuje tenhle komplex sračkoidního auta? Že by konfrontace mezi oblbovacím marketingem a krutou realitou?
- Colommbo
Jestli v případě jejich aktuálního nacházení se za volantem se okolní svět, představovaný v tu chvíli ostatními účastníky provozu (a zástupci jiných značek, což zdůrazňuji) pro ně nestává tzv. výzvou...
P.S. Je to poměrně složité souvětí, radno přečíst radši dvakrát-třikrát po sobě...
P.S. Je to poměrně složité souvětí, radno přečíst radši dvakrát-třikrát po sobě...
Nejspíše ano. Sám nejsem soutěživý typ, tedy je mi jejich pohled na svět kolem cizí.
Aneb já všem ukážu jak mi to jede!Colommbo píše:Jestli v případě jejich aktuálního nacházení se za volantem se okolní svět, představovaný v tu chvíli ostatními účastníky provozu (a zástupci jiných značek, což zdůrazňuji) pro ně nestává tzv. výzvou...
Setkávám se s tím poměrně často...
Jenže s těmi koncernovými jebkami ukazují jak jim to jede většinou jen tam kde by neměli. Tam kde by mohli jim to už nejede....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Přesně tak!
Ano, to je věc druhá. Zrovna o víkendu jsem byl něčeho podobného svědkem - vracel jsem se domů od lakýrníka, se kterým jsme skládali Kappu. Před Hořovicemi se cestou od něj projíždí dvěma dalšími spojenými obcemi, takže se jede cca 6 km jenom padesátkou. Přede mnou Nissan, pak já a za mě najelo z vedlejší nějaké SUV Audi. Jedeme spořádaně s rozestupy cca 55-60 tacho, čili úplně tak, jako jezdím já sám. Najednou v zrcátku světla O2, za mohutného chrochtání předjel Audi a nalepil se mi na zadek. To jakožto heterák nesnáším, čekal jsem co bude dál. Doslova mě tlačil a neustále vykukoval, jestli by nás nepředjel. Díky hustému provozu to ale nešlo, resp. ne s tím keplem, který řídil koncerňák. Na kruháči jsem pak trochu krouhnul zatáčky a do kopce pokračoval pořád stejnou rychlostí. Najednou byl asi 100m za mnou...