Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
- Colommbo
Re: Jaké auto?
Někdo tu averzi nechápe, jiný ji prostě má, mně to přijde úpuně noumání, Úďo, je to naprosto stejný jako třeba se špenátem... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Jo, koneckonců mně je to vcelku buřt, jen mi přijde, že se tu občas melou nesmysly, nepodložené např. v tomhle případě praktickými zkušenostmi. Vážně by mě zajímalo, kdo třeba s tím EcoBoostem jel..Vždyť ono i to vícenásobné vítězství v Engine of the year o něčem svědčí, že 
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Osobně na letišti Částkovice jsem v 1,6 EcoBoosem jel i dokonce jsme se spolu honili na sprintech. Pokaždé mě udělal tak o 2 - 3 délky, ale taky něco za něco, oproti mě, měl po těchto sprintech na palubáku o 2,5L větší spotřebu než můj . Já jsem spíše zastáncem motorů, jejichž výkon a spotřeba je snižována u víceobjemů řídící jednotkou - přepínáním režimů , než stále pod tlakem pracující litrový motor, ověšený kurvítky a vyhoněný tak , aby vůbec kastlí při rozjezdu pohl. A jestli je stavěný tak, aby vydržel 250 tis. km /při optimálnímu chování k motoru/ tak skutečnost bude někde na půlce , a u referenčního vozidla , které naběhá 40 - 60 tis km ročně, to nevyužijí ani záruku na kastli.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
BMW R 1200 RT - Baron
V práci jsme měli Roomstera 1.2 TSI 63kW a Fabii kombi 1.4 16 V 63kW.Roomster měl najeto 270.000 km a kdyby ho neusmrtil kamion na dálnici,tak jezdil doteď v podstatě bez větších problémů.Spotřeba se pohybovala +- stejně,ale jízda byla něco jiného.S Roomsterem se dalo víc "vyblbnout",byl daleko pružnější a měl jsem ho rád.Dle mého skromného názoru to zavádění malolitrážních motorů má co do činění s požadavky na co nejnižší emise.Vtip je v tom,že ruku v ruce s tím jde doporučení výrobců jezdit v nízkých otáčkách,což je po nějaké době smrt pro jakýkoliv motor.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
A Ty Jiří špenát rád nebo nerad?Colommbo píše:Někdo tu averzi nechápe, jiný ji prostě má, mně to přijde úpuně noumání, Úďo, je to naprosto stejný jako třeba se špenátem...
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
- Colommbo
Já špenát miluju!
Táta mi vyprávěl o jednom svém dávném kolegovi z práce, ten taky špenát miloval, ale nemohl jej vidět, musel jíst poslepu...
A pro leforta: S motůrky osobní zkušenost nemám. A připouštím, že nejsou špatné, jen mi prostě jdou proti srsti a hlavně takové auto bych si pro sebe NIKDY nepořídil - vnímáš ty jemné nuance...?
A pro leforta: S motůrky osobní zkušenost nemám. A připouštím, že nejsou špatné, jen mi prostě jdou proti srsti a hlavně takové auto bych si pro sebe NIKDY nepořídil - vnímáš ty jemné nuance...?
Presnelengy60 píše:Vtip je v tom,že ruku v ruce s tím jde doporučení výrobců jezdit v nízkých otáčkách,což je po nějaké době smrt pro jakýkoliv motor.
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Hombre: litrový výkon 125 koní mi nepřijde jako něco extremního. A kterými kurvítky je konkrétně ten EcoBoost ověšený? Třeba vodní chlazení turba? Poctivý litinový blok? Rozvod poháněný řemenem, ponořeným v oleji a zpevněným ocelí? Nebo absence vyvažovacích hřídelí, díky vyvážení disbalančním setrvačníkem? A myslíš, že by si někdo jako služební auto na velký nájezd pořizoval maloobjemový benzín? Já teda ne...Kromě toho ten starý 1.6 eb s tím litrovým a novým 1.5 moc společného nemá.
Jako další velké plus vidím to, že jsou malé motory velmi lehké a jízdní vlastosti jsou úplně někde jinde...
Colommbo: tenhle názor 100% respektuju
Jako další velké plus vidím to, že jsou malé motory velmi lehké a jízdní vlastosti jsou úplně někde jinde...
Colommbo: tenhle názor 100% respektuju
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
"
Pokud to v nejbližších letech nehodláš zabalit, tak se obávám, že tomu neujedeš ani s šestiválcovou "dvašestkou", Jirko
Postupně nás to čeká všechny.
Co se špenátu týče, tak ten také miluji - ovšem listový a ne tu břečku ze školní jídelny. Výbornou alternativou je mangold.
"Colommbo píše:S motůrky osobní zkušenost nemám. A připouštím, že nejsou špatné, jen mi prostě jdou proti srsti a hlavně takové auto bych si pro sebe NIKDY nepořídil - vnímáš ty jemné nuance...?
Pokud to v nejbližších letech nehodláš zabalit, tak se obávám, že tomu neujedeš ani s šestiválcovou "dvašestkou", Jirko
Co se špenátu týče, tak ten také miluji - ovšem listový a ne tu břečku ze školní jídelny. Výbornou alternativou je mangold.
Naposledy upravil(a) Jezevcik dne stř pro 31, 2014 11:53, celkem upraveno 1 x.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
- Colommbo
lefort: Děkuju!
Jezevčík: Jistý plán či představu mám...
Doufám, věřím, že Omča bude ještě pár (pět...? deset...?)let jezdit k mé spokojenosti. Po nějaké té době budu pravděpodobně, bohužel (rodiče...), už sám a moje další auto bude s velmi vysokou pravděpodobností nějaký starší nefoukaný výšeobsahový osmivál se zadním náhonem a manuálem, doufám, věřím, že i v té době bude možné jej splašit...
A spolu už to pak snad nějak doklepeme... 
Jezevčík: Jistý plán či představu mám...
lefort píše:Třeba ten EcoBoost byl od počátku vyvíjen jako tříválec, má jinak řešené rozvody, vodou chlazené turbo (to je pro Hombreho) a výfukové svody....
Je pravda, že vývoji EcoBoostu se u Fordu asi věnovali více a lépe než u VW jejich 1.4 twinchargerulefort píše:Hombre: litrový výkon 125 koní mi nepřijde jako něco extremního. A kterými kurvítky je konkrétně ten EcoBoost ověšený? Třeba vodní chlazení turba? Poctivý litinový blok? Rozvod poháněný řemenem, ponořeným v oleji a zpevněným ocelí? Nebo absence vyvažovacích hřídelí, díky vyvážení disbalančním setrvačníkem?:
(u kterého se projevují závažné nedostatky: ovšem i ve spojitosti se špatně zvoleným - byť výrobcem doporučovaným - olejem) a použití 1.0 EcoBoostu ve Fiestě nebo ještě tak ve Focusu může mít své opodstatnění, ale v Mondeu nebo v "Béčku"
A jsem celkem zvědav jak se časem projeví ten nový VW 2.0TDI bi-turbo 176kW 500N.m v Passatu
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
No právě, kdo má zkušenosti? Kolik motorů už najelo alepsoň 200tKm?lefort píše:Jo, koneckonců mně je to vcelku buřt, jen mi přijde, že se tu občas melou nesmysly, nepodložené např. v tomhle případě praktickými zkušenostmi.
Jel jsem s jedním turbobenzínem 1,4TSI a nebavilo mě to. Turbo chápu u dieselu, ale u benzínu jej nechci.lefort píše:Vážně by mě zajímalo, kdo třeba s tím EcoBoostem jel..
I Obama má Nobelovu cenu mírulefort píše:Vždyť ono i to vícenásobné vítězství v Engine of the year o něčem svědčí, že
Copak Obama, ale Arafat.skodovkar píše:No právě, kdo má zkušenosti? Kolik motorů už najelo alepsoň 200tKm?lefort píše:Jo, koneckonců mně je to vcelku buřt, jen mi přijde, že se tu občas melou nesmysly, nepodložené např. v tomhle případě praktickými zkušenostmi.Jel jsem s jedním turbobenzínem 1,4TSI a nebavilo mě to. Turbo chápu u dieselu, ale u benzínu jej nechci.lefort píše:Vážně by mě zajímalo, kdo třeba s tím EcoBoostem jel..I Obama má Nobelovu cenu mírulefort píše:Vždyť ono i to vícenásobné vítězství v Engine of the year o něčem svědčí, že
Copak Obama a Arafat, ale Karel Gott má nevyčíslitelný počet Slavíků.Fahrer píše: Copak Obama, ale Arafat.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
Trochu pro počtení a taky důvody, proč já raději klasiku, i když každý strůjce svého osudu.
http://www.autoweb.cz/ford-mondeo-2-0-e ... 240k-2014/
http://www.autoweb.cz/ford-mondeo-2-0-e ... 240k-2014/
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
BMW R 1200 RT - Baron