Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
modelář

Příspěvek od modelář »

Budu se těšit!
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Freev píše:Třeba to dořešíme na Piavě :D
modelář píše:Budu se těšit!
Modeláři, mám tomu rozumět tak, že by si ještě někdy přijel :?: :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Pitris píše:Modeláři, mám tomu rozumět tak, že by si ještě někdy přijel :?: :wink:
Co je tohle za otázku :?: :shock:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

No co, rádi bychom se s Tebou ještě sešli......
modelář

Příspěvek od modelář »

Já samozřejmě také! Ale kdy, to je ve hvězdách - nejsem pánem svého času...
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Héle :-D já jel vlakem ČD (tomu se nevyrovná nic z koncernu VW) a to celé dvě hodiny a ještě jednou to samé zpět :lol:

PS: Co nějaký trojkový bavor nebo volvo nebo meďour?
Itall

Příspěvek od Itall »

K těm autům - malým, levným s klimou. Ještě jsem byl u Suzuki, tam je mini Alto, indický Japonec za 189900,- Kč, a Splash, maďarský Japonec. Splash mě zaujal určitě více, ale verze 1,0 GA/AC, což je základ s klimatizací za 199900,- Kč, už u nás prý nedodávají. Škoda, tenhle by mě zajímal nejvíce. Teď je jen vyšší verze, sice s výbavou, ale za 239900,-. Ovšem Yaris teď je za 229900,- také s klimou a výbavou a ještě litá kola a zimní gumy navíc. Takže Splashů se teď asi moc neprodá :? . Alto je vybavený mrňous, ten je naopak cenově velmi konkurenceschopný. Sice je tu za podobnou cenu vybavená a větší Thalia, ale kdo nechce tureckého Francouze a navíc sedana, tak už není asi nic. O motorech Suzuki jsem slyšel, že moc "odspoda netáhnou", tak to v podstatě mohu potvrdit. Ale srovnávám to mezi objemy 1,0 s P107, tam je motor Toyota, a je jakýmsi etalonem. Tak ve srovnání s tímto litříkem Toyota je Suzuki o něco horší, nicméně žádný problém. Je třeba častěji podřadit, mně to zas tak nevadí. Alto mělo najeto 50 km, tam to vůbec nesoudím, Splash už byl zajetý (12000 km), tak se to dalo porovnat. Pokud jde o podvozky, zas jsem slyšel, že Suzuki komfortní nejsou. Srovnáním s P107, který je zas etalonem v nekomfortnosti :lol: , jsem s ulehčením zjistil, že u mrňousů Suzuki je to přecejen lepší :P .
modelář

Příspěvek od modelář »

Nejlepší mikro- a mini-auta dělá odjakživa Daihatsu. U nás bohužel - opět neznámá značka, která když měla chvilku zastoupení, brzy zase skončila, poněvadž pro Čechy je přece zvyk železnou košilí, tak proč by objevovali něco jiného, lepšího...? Bohužel, opět jen ke své vlastní škodě!
modelář

Příspěvek od modelář »

V návaznosti na můj předchozí příspěvek dodám, že citovaná pé-es-ka níže
skodovkar píše:PS: Co nějaký trojkový bavor nebo volvo nebo meďour?
jen dokládá hluboko zakořeněná schémata myšlení, jež jsou navíc stále přiživována názorovým tlakem okolí. Co na tom, že tento názor sdílejí především ti, kteří nikdy žádné BMW, Volvo či Mercedesa nevlastnili a možná se nikdy v žádném třeba ani nesvezli (a už vůbec na za volantem).

Připomíná mi to anketu o nejoblíbenější vůz na českém trhu, přičemž v ní dokáže zvítězit ten, který se třeba ještě vůbec neprodává. :twisted:
modelář

Příspěvek od modelář »

To Itall: Udělám výjimku a poskytnu "pozitivní" radu: Kia Picanto 1,1 :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:...O motorech Suzuki jsem slyšel, že moc "odspoda netáhnou", tak to v podstatě mohu potvrdit. Ale srovnávám to mezi objemy 1,0 ...
A abych to rychle napravil, hned si přisadím: Jestliže někdo dokáže říkat (aby to mohl Itall slyšet), že v kategorii mikro- a minimotorů ty od Suzuki moc "odspoda netáhnou", tak především vůbec netuší, která bije! Poněvadž pokud jde někomu hlavně o ten "tah vodspoda", měl by se porozhlédnout v kategoriích od 2,5 V6 nahoru! :P
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Malé benziňáky bez turba (tak do obsahu možná 1.4, pro někoho/od někoho možná až 1.6) se opravdu "odspodu sbírají" trošku "lenošněji", ale pokud se člověk nebojí řadit, a motor držet ve druhé polovině spektra použitelných otáček, tak taky "jet" umí (ovšem zase jen v rámci objemové třídy - i když; třeba některé jednadvojky jsou "lepší", než některé jednačtverky, a i jednašestka může jet lépe, než (nepovedený) dvoulitr.....
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář: Ty jsi na tu Kiu nějak zatížený, co to? Picanto nemá čím by mě zaujalo. Ochrana kastle asi nic moc (záruku na neprorezivění poposadili z 6 na 7 let - asi jenom vzhledem k té celkové sedmileté záruce), tónovaná skla až ve čtvrtém stupni výbavy (který bude za XX peněz), spotřeba motorů jakž takž, ale žádný zázrak, jak to jede - nedělám si iluze, v základu 150 km/h, přestože udávaný výkon je 46 kW. Picanto je prvním autem, které tu začalo zavádět zlozvyk dojezdových sad místo rezervy, design je věc názoru, ale vypadá strašně. Kvalita Kia se už asi zlepšila, ale také na to nevěřím. Cenově také špatně, páč první 3 verze nemají nepodkročitelnou výbavu podle mě. Picanto je v mém žebříčku miniaut někde na chvostu, v tom se tedy také neshodneme ani náhodou.
NOVON

Příspěvek od NOVON »

No já osobně k minivozům vůbec netíhnu..200 litrů bych za koloběžku teda fakt nedal.. :roll:
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Itall

Příspěvek od Itall »

NOVON: Já zas netíhnu k stěhovacím náklaďákům. Půl melouna nebo více za auto, které mě také jen odveze, které jen tak někde nezaparkuji a obratné je jak brontosaurus, to bych tedy také nedal :lol: Nezmiňuji servisní a jiné náklady. A také - nepojištěné bych to neprovozoval a pojistku bych tedy platit nechtěl - při té pořizovací hodnotě. Prachy si netisknu a i když nouzí netrpím, tak nejsem dobrovolným dárcem peněz. O ojetině jsem nikdy neuvažoval a ani nebudu. 8)
Odpovědět