Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
NOVON

Příspěvek od NOVON »

skodovkar píše:Takže pak se dávají i větší písty a kroužky. No a na kolik ta sranda vyjde? Řekl bych, že přeplatím celé auto :lol:
Samo,že to není zadarmo..,ale zatím neznám osobní případ,že by to někdo kdy dělal..Většinou stačí vyměnit kroužky,dělá se několik Atypů od základního originálu..Jako tyhle motory vydrží opravdu hodně,spodek motoru je takřka nezničitelný..Vem si,že já mám 1.8 benzín,taky je litinový blok s válci přímo v bloku,mám tam nějakých 290 tis.km a olej NEDOLÍVÁM..Což spolu se starty na LPG v mrazech svědčí o výborném stavu motoru..
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
NOVON

Příspěvek od NOVON »

modelář píše:
NOVON píše:Na najeté kiláky jsem se ani nedíval..nejsem najivní..Jeté vozy se kupujou dle stavu a nééé podle kiláků..
Samozřejmě! Ale chceš tím snad říct, že při faktoru 2, 3 či dokonce ještě více ta auta zrají, jeko dobrá viska?

NOVON píše:Jinak sám mám audinu z IT a po 20 letech na ní nenajdeš nic shnilého...ano jezdila 16 let v Itálii,je od 1 majitele..
Ano, nejlepší ojetiny jsou ze severu Itálie. Ale přestože jsem z poslední 20 let prožil 14 v západní Evropě, neznám způsob, jak na tom Západě pořídit ojetinu ve skutečně dobrém stavu za dobrou cenu. Tedy znám, zajet si pro takovou do Čech... :P Chteš znát ten "recept"? Ale ne, předpokládám, že právě Ty ho moc dobře znáš...
Ano modeláři,souhlasím s tebou.Auto které je naprosto v cajku,má TUV apod. se dovozcům v žádném případě neoplatí dovézt,protože by to nikdo nezaplatil,proto dováží vozy více,či méně poškozené..Já koupil svou audinu už v čechách,s IT doklady za nějakých 24 tis(před 3 mi roky)..Jasně nebyla bez chyb,ale chtěl jsem bez koroze,což je i doposud a ostatní "drbky" jsem si opravil sám-dělám tak trochu do aut..
modelář

Příspěvek od modelář »

Ono někdy stačí to "přehonovat". :wink: Ale práce je na tom, jak na kostele...
Moja

Příspěvek od Moja »

Samotný honování je k ničemu.Honovací kameny opíšou ovalitu a to je nežádoucí.
modelář

Příspěvek od modelář »

modelář píše:Ono někdy stačí to "přehonovat".
Já to spíš myslel jako řešení, když to žere olej, ne když je to už vyběhané.
modelář

Příspěvek od modelář »

NOVON píše:Auto které je naprosto v cajku,má TUV apod. se dovozcům v žádném případě neoplatí dovézt,protože by to nikdo nezaplatil,proto dováží vozy více,či méně poškozené...
To je ovšem jenom část problému, dokonce ta "lepší". Mnohem horší je pořídit si takové auto, které už vlastně vůbec nemá existovat, a pak s ním jet na dovolenou někam, kde se na to třeba náhodou přijde :!: :evil: A teď rozhodně nehovořim o vozech přímo kradených...
NOVON

Příspěvek od NOVON »

modelář: No tak na takové extrémy jsem nepomyslel..pravda.. :? Já měl IT techničák i odhlášku,na to by si měl případný zájemce o koupi vozu ze zahraničí dát pozor..
modelář

Příspěvek od modelář »

NOVON píše:Já měl IT techničák i odhlášku,na to by si měl případný zájemce o koupi vozu ze zahraničí dát pozor..
Problém je v tom, že pokud neznáš detailně předpisy a zvyklosti té které země, tak prakticky nemáš šanci zjistit, že jde o "černotu": např. vím o autech z francouzských vrakovišť, která byla "znovu postavena na silnici" - v Čechách...
Freev

Příspěvek od Freev »

modeláři, tak která evropská auta nám doporučuješ, zejména po stránce kvalitativní ? Zkus vybrat něco z ojetin do stáří 8 roků.
mipesa

Příspěvek od mipesa »

skodovkar píše:Takže pak se dávají i větší písty a kroužky. No a na kolik ta sranda vyjde? Řekl bych, že přeplatím celé auto :lol:
...neboj, nepřeplatíš.Pokud si sám vyndáš motor a budeš mít o závadě motoru alespoň trochu jasno, zavolej do brusírny válců ať Ti řeknou jednotlivé ceny za jednotlivé výkony
Já vozím motory už několik let do jedné a té samé brusírny v HK.
jen pro tvoje info.
Tlaková zkouška hlavy 110 st - 800,-
Tlaková zkouška hlavy 200 st - 900,-
Rovnání hlavy - 800,-
Broušení a zabroušení ventilů cca 600,- motor
Ventilové gufírko dle průměru dříku ventilu 12 - 50 ,-(podle zpětných zámků)
Převrtání válce 1 ks 800,-(případná výroba vložky dalších 800,-)
Výroba pístu 1 ks 500,-
Výroba píst. kroužků 400,-/ks
Tohle je jen výčet z toho nejjednoduššího vršku motoru, co se asi dělá nejčastěji, samozřejmě záleží na rozsahu poškození či opotřebení.Na standartní, tedy evropská auta a i na japončíky mají tabulky.No a když máš koupit na vrakárně nebo z bouračky jiný motor, tak můžeš být min.na stejných penězích popř i lépe a hlavně máš na to 6 měsíců garanci, oproti koupenému motoru.Záleží na zůstatkové ceně auta, pořízení opravy.Ten, kdo si dá auto do servisu na přebroušení motoru se z toho, logicky, po.ere, protože zaplatí úplně všechno.
modelář

Příspěvek od modelář »

Freev píše:modeláři, tak která evropská auta nám doporučuješ, zejména po stránce kvalitativní ? Zkus vybrat něco z ojetin do stáří 8 roků.
Freeve, když se ptáš způsobem, jakým se ptáš, tak mi nezbývá než připomenout, že tu primárně nejsem proto, abych dával "pozitivní rady", ale naopak abych zvedal varovný prst, kdykoli to považuji za nutné. Proto bych Ti mohl doporučit, co si určitě nepořizovat (na to jsi se ovšem neptal) a nebo co si pořídit z kategorie mimoevropské provenience (a to jsi formulací své otázky vyloučil). Takže z mé strany nic... Ale možná přece jen něco: Lancia Kappa 2,0T 20V :!: :wink: Jen si nejsem jist tím stářím "do 8 let". :oops:
modelář

Příspěvek od modelář »

mipesa píše: Tlaková zkouška hlavy 110 st - 800,-
Tlaková zkouška hlavy 200 st - 900,-
Rovnání hlavy - 800,-
Broušení a zabroušení ventilů cca 600,- motor
Ventilové gufírko dle průměru dříku ventilu 12 - 50 ,-(podle zpětných zámků)
Převrtání válce 1 ks 800,-(případná výroba vložky dalších 800,-)
Výroba pístu 1 ks 500,-
Výroba píst. kroužků 400,-/ks
Super ceny! :shock:
Freev

Příspěvek od Freev »

modeláři, ačkoli Tvoje příspěvky jsou dost dobrý, tento příspěvek mě zklamal. Ty prostě nechceš pozitivně evropská auta hodnotit, nebo se vůbec nějak projevit tímto směrem. Jistě namítneš, že to jde s těží, nebo vůbec.. I já jsem zde proto, abych zdvihl prst! :D
modelář

Příspěvek od modelář »

OK, tak to vezmi tak, že než abych poradil špatně (a to rozhodně nechci), raději neporadím vůbec.

No a pokud Tě ani tahle odpověď neuspokojila, klidně to vezmi tak, že třeba nevím... 8)
Freev

Příspěvek od Freev »

Třeba to dořešíme na Piavě :D
Odpovědět