Aké máte auto
Moderátor: Colommbo
-
modelář
-
Návštěvník
Jsem odjel,sám,před pár lety,Chorvatsko s pandou 1.ie. Vezl jsem jen plavky a prachy. 999km jedna cesta. Byl to můj mazel a věřil jsem mu.modelář píše:Vůl je především ten, kdo má vůbec odvahu vyrazit na německou dálnici s tím snad nejnevhodnějším vozidlem pro daný učel použití, nebo ten, kdo považuje za ideální dopravní prostředek pro dlouhé cesty na dovolenou nákupní tašku do města.
Tim samo nevyvracim tvojí poslední větu. Když si něco umanu,neřešim a konám....
-
Itall
Pand přijíždí ze zahraničí do Chorvatska více, není to výjimka. Naposled jsem tam viděl např. černou Pandu se švýcarskou značkou. Jsou tam vidět i Smarty - rovněž cizinci. Někdo tam jede na motorce a někdo i na kole. Jen pěšího turistu jsem tam nezaznamenalAnonymous píše:Jsem odjel,sám,před pár lety,Chorvatsko s pandou 1.ie. Vezl jsem jen plavky a prachy. 999km jedna cesta. Byl to můj mazel a věřil jsem mu.
Tim samo nevyvracim tvojí poslední větu. Když si něco umanu,neřešim a konám....
-
modelář
Itall píše:Pand přijíždí ze zahraničí do Chorvatska více, není to výjimka. Naposled jsem tam viděl např. černou Pandu se švýcarskou značkou. Jsou tam vidět i Smarty - rovněž cizinci. ...
Spíše, než že tito přijeli právě Pandou, mě zaujalo to, že tam byli tři dospělí (takto bych ani já nejel, ale možná, že jen někoho vezli náhodou), a pak, že byla černá, což v tamních teplotách je ňamka - klimatizaci jistě měli. ...
Mám k tomu dvě věci zásadního významu:
- Ve Švýcarsku žije podle oficiálních statistik, tj. zcela legálně, např. 110 tis. Kosovarů, tedy kosovkých Albánců (kolik že to má samotné Kosovo vlastně obyvatel, resp. kolik Kosovarů žije doma, na Kosovu?
- Modely vozů se liší motorizacemi a hlavně výbavou (byť je třeba provedení stejně pojmenováno) podle trhu určení. Z toho také plyne, že např. vrcholný model "laciného" vozu pro český trh nedosahuje úrovně ani středu nabídky na vyspělém trhu, přičemž cena na tom vyspělém trhu může být v přepočtu oficiálním kurzem (správněji by se mělo srovnávat podle ppp) dokonce nižší, než cena méně vybaveného provedení téhož vozu na českém trhu. A jestliže tohle někde platí dvojnásob, pak je to právě švýcarský trh
-
modelář
-
Návštěvník
-
Itall
Přesně tak, sám jsem chtěl něco podobného podotknout, ale pak jsem to vynechal. A to "koncernu" vůbec nefandím a sám bych si už od nich nic nekoupil.Anonymous píše:A presne o toto usilujú všetci výrobcovia bez ohľadu na to, či predávajú autá, lode, alebo cukrovú vatu.modelář píše:A přesně takhle si to "koncern" představoval, přesně o tohle usiloval!Anonymous píše:Š 120 L,FAVORIT,LADA,AUDI 80 1.6 D,golf II 1.6 D,golf II 1.6 D,caddy 1.9 D
-
Itall
Z Čech do Chorvatska "na klíč" je méně zábavné, než vlastní dopravoumodelář píše:A ještě další bod:
- Švýcaři, na rozdíl třeba od Holanďanů nebo Němců, používají soukromý vůz k cestám na dovolenou zcela výjimečně. Naopak vedou evropskou statistiku těch, kteří si kupují dovolenou tzv. "na klíč" a k přepravě využívají letadlo.
taky jsem pro individuální dopravu k Jaderskému moři - byl jsem v Černé Hoře svědkem, jak někteří lidi dovolenou strávili zčásti čekáním na autobus, zčásti na letadlo
..... a mezi tím se byli občas vykoupat v moři. Samo že může "kleknout" i auto, ale za to si může dotyčný ve většině případů sám, ale zase "některý dotyčný" si to i sám opraví 
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
-
Itall
Pitris: To je pouze jeden z aspektů hromadné dopravy. Další nevýhody to má pro lidi, kteří necestují z místa, kde je letiště nebo kudy autobus přímo projíždí (zažil jsem). A to jsme pořád jen u vlastní cesty. Není možno zastavit, kde chci, podívat se, kam chci, v místě dovolené nejsem mobilní, nemohu si k moři zajet kam chci, na výlet, kam chci...
Já jsem byl u moře vždy autobusem a nikdy mi to nepřišlo omezující. Stejně se člověk vyvalí a smaží se, protože se v tom vedru moc cestovat nechce. Taky je možnost si auto zapůjčit, nebo třeba kolo.
Auto může konkurovat autobusu, ale ne letadlu. V Řecku za 4 hodiny? O tom jsem si při vlnění se přes Karpaty mohl nechat jen zdát
Auto může konkurovat autobusu, ale ne letadlu. V Řecku za 4 hodiny? O tom jsem si při vlnění se přes Karpaty mohl nechat jen zdát
-
Stano
Za seba môžem povedať, že autobusom som cestoval k moru 2x. A to hneď prvý a posledný krát zároveň. V tom čase som totiž vlastnil Favorita, s ktorým som cestu riskovať nemienil. Bol síce v dobrom technickom stave a tie 2-3 tisícky by hravo zdolal, ale jednoducho to bola "sračka" na takéto cesty nevhodná.
-
modelář
Akorát že některým výrobcům se to daří, jiným ne. Pro pořádek podotýkám, že o úspěchu dnes snad už ani trochu nerozhoduje reálná kvalita předmětného výrobku!Itall píše:Přesně tak, sám jsem chtěl něco podobného podotknout, ale pak jsem to vynechal. A to "koncernu" vůbec nefandím a sám bych si už od nich nic nekoupil.Anonymous píše:A presne o toto usilujú všetci výrobcovia bez ohľadu na to, či predávajú autá, lode, alebo cukrovú vatu.modelář píše: A přesně takhle si to "koncern" představoval, přesně o tohle usiloval!
-
modelář
Zmíněná nevýhoda může být kompenzována výběrem: pokud zrovna nebydlím v oblasti, kde dávají lišky dobrou noc (já bych proti tomu nic neměl, lidí už mám až...), obvykle si mohu vybrat "dovolenou na klíč" z místa, kde bydlím. Jinak Švýcaři (ti "původní"Itall píše:Pitris: To je pouze jeden z aspektů hromadné dopravy. Další nevýhody to má pro lidi, kteří necestují z místa, kde je letiště nebo kudy autobus přímo projíždí (zažil jsem). A to jsme pořád jen u vlastní cesty. Není možno zastavit, kde chci, podívat se, kam chci, v místě dovolené nejsem mobilní, nemohu si k moři zajet kam chci, na výlet, kam chci...