Tank ONO

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
šulda

Re: Tank ONO

Příspěvek od šulda »

lengy60 » tvl něco mi piš o rozpravce když se omezeně otáčíš jen kolem jednoho a strašně humorně to omotáš pastvinama Obrázek Podstata ti bohužel uniká tak toho necháme protože to nemá cenu.
Všeobecně, co oleje? Hledáte tu kvalitu, je tu vlákno s TL, k čemu to je? Vždyť to všechno můžou bejt lži. Když někdo začne kolem paliva tak je to, ale co už, du si dát tu čerstvou hruškovici o který vím že je z našeho stromu :mrgreen: Mě můžou bejt momentálně všechny čerpačky v ČR u zadku, ale žiju tu, no ;)
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

šuldaTak teď jsi mě dostal,fakt. :mrgreen: Nevím co mají společného technické listy olejů s dodáky od ONO.Pleteš si pojmy s dojmy příteli.Technický list pro oleje vydává výrobce jaksi pro celý svět,dodací list Ti vytisknou při výdeji paliva zde u nás. :D Když jsou Ti naše čerpací stanice u zadku,tak potom nechápu Tvé pohoršení,že ti nechtějí ukázat dodací list. :mrgreen: Předpokládám tedy,že tankuješ výhradně v cizině a před každým natankováním si necháš předložit doklady o původu paliva. :mrgreen:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Pánové, můžete tomu věřit nebo ne, ale shodou náhod jsem před chvílí mluvil s člověkem, který pro ČOI-ku odebírá vzorky paliv pro laboratorní měření. Nadhodil jsem to ONO - prý tam to bývá O.K :wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

No jo,ale bez dodáčku to jaksi není ono. :mrgreen: :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
swape
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swape »

Vznesl jsem dotaz na obsah biosrágory v naftě na jejich čerp. stanicích a cituji odpověď:

"Dobrý den, obsah bio složky u nafty se pohybuje
mezi 1-4% . U vedoucích jednotlivých ČS jsou k nahlédnutí
atesty z posledních dodávek.
Mějte se hezky a zatím nashledanou
ONDRA Jiří"

Tolik pro zajímavost,hezké svátky :)
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kW
Pitris JUNIOR

Příspěvek od Pitris JUNIOR »

A povolené maximum biohumusu je 5% nebo ne :?:
🚗 Mazda 6, 2.0 SkyactiveG 121kW
⛽ N98 + Bishops Original BiTech
💧 PennzOil Platinum 5w30
☀️ KUMHO ECSTA SPORT PS72 XL - 225/45 R19 96 Y XL
❄️ KUMHO WP52 WinterCraft - 225/55 R17 101 V XL
🏍️ Kawasaki ER5 37kW
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Do 7% v naftě a (tuším že) do 5% u benzinu N95....

šulda

Příspěvek od šulda »

Pitris píše:Nadhodil jsem to ONO - prý tam to bývá O.K :wink:
Tak tohle je poznat i z postihů na stránkách ČOI.
Naposledy upravil(a) šulda dne pát pro 26, 2014 20:58, celkem upraveno 1 x.
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

šulda píše:lengy60 » Poposedni si, pořád ti uniká ta podstata. Že je TL něco jiného než dodák opravdu vím :mrgreen: Zkus začít třeba tím co je smyslem údajů v TL a dodáků paliv. A tvoje opakování rádoby vtipných hlášek o tom jak si všude nechávám ukázat dodáky mám být nějaký tvůj styl nebo opravdu víc nezvládnáš? :mrgreen:
Šuldo tak si v klidu poposedni a počti si.ONO Diesel je nyní za 28.50,-Kč a jak je uvedeno v odkazu tak podíl biosrágory byl 1.2 %.Takže 5x vyšší než u prémiových značek,kde Ti předpokládám velmi ochotně ty dodáky ukazují.A to je to,o čem celou dobu píši,že nějaký dodací list je tak leda na podložení skříně. :wink: A jak píše swape,tak se lze ke kýženým údajům bez problémů dostat.Smysl TL a dodacích listů je jasný.Ovšem zároveň s tím je třeba říci také to B. Jakou hodnotu bude asi mít ten TL,když si koupíš olej,který bude mít "originál" pouze tu bandasku,protože jsi koupil pouze jakousi napodobeninu. :D Je to stejné,jako když si momentálně koupil jeden kolega z jiného fóra stěrače Bosch,dokonce za originální cenu a v krámě mu ukazovali papír,že je to pravý Bosch.Proto stále dokola píši,že je mi nějaký papír k prdu a zajímá mě pouze to,jak dotyčná věc funguje.Ty to máš holt jinak,tak to v životě chodí a nechť si každý věří čemu je libo. :mrgreen:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Pitris píše:Nadhodil jsem to ONO - prý tam to bývá O.K :wink:
šulda píše:Tak tohle je poznat i s postihů na stránkách ČOI.
Ano. http://www.coi.cz/cz/hledat/?action=sea ... h=tank+ono Jednou E85, jinak nižší bod vzplanutí nafty.
Benzin N95 OK :wink: Takže já se (a zvláště teď, po zhlédnutí těch ČOI-výsledků) benzinu od TANK-ONO nebojím.
A v testu Světa motorů vyšel jako standardní benzin - mazivost 760. Takže spojení ONO N95+VIF= :wink:
PS: a i další parametry - oktanové číslo, výhřevnost, podíl bio, aromáty, olefiny - má jako ostatní....

šulda

Příspěvek od šulda »

lengy60 » Á, ty seš rychlík, sem to sem dal a pak si říkám, ale co, nebudu to tu dál zasírat a spíš to ukončím přes SZ. Skopíroval sem to do poznámek pro pozdější použití a tady smáznul. Tak už holt zůstanem tady :mrgreen: Začalo to u toho že nechtějí, respektive jim není po srsti nechat zákazníka nahlédnout do papírů, což v někom může vyvolat nedůvěru, na tom nevidím nic špatného. Podle tebe pak obsluhu nechápu když je ten papír stejně k ničemu, ať se blbec podívá, co na tom :) Taky sem psal že se to ale už mohlo změnit, a to sem psal ještě před postem od swape kde dostal vyjádření od pana Ondry, což je jen text a nemusí to ještě znamenat že to tak ve skutečnosti je, sice není na papíru ale i to se dá vytisknout a strčit pod skříň :mrgreen: TL olejů sem zmínil že do něj někteří lidé nahlíží proto aby zjistili určité parametry a to samý leckdo očekává od dodáku k palivu, ale to asi nechme být protože papíry patří pod skříň, takže naleju do motoru něco levnýho a budu čekat jak to funguje. Když budu chytřejší tak to vychytám od lidí co už to vyzkoušeli :mrgreen: Podle tebe sem zmínil TL nevhodně, podle mě ty nevhodně volíš přirovnání k origo bandasce se šmejdem, ale jak píšeš každej to máme jinak, naštěstí. I když sem si poposedl tak něco pořád nepoberu:
lengy60 píše:ONO Diesel je nyní za 28.50,-Kč a jak je uvedeno v odkazu tak podíl biosrágory byl 1.2 %.Takže 5x vyšší než u prémiových značek,kde Ti předpokládám velmi ochotně ty dodáky ukazují.
28,50kč je to co víme, ale jak už sem pochopil tak rád opakuješ :mrgreen: No a prémiový paliva jsou možná dražší kvůli tomu že podle tebe obsahují oproti naftě od ONO jen 0,24% MEŘO, proto se taky možná nezdráhali-jí ukázat papír z podskříně Obrázek O víře to ode mne opravdu nebylo, jen sem chtěl rejpnout do určitých situací a neznámého - což je kde, kdo a zakolik nakupuje. Nikdy sem nemířil přímo proti ONO (to bych u nich nikdy nenatankoval) a taky jen nechválil prémiový paliva a ano, třeba u EO, OMV nebo Benziny mi dodák bez problémů ukázali, vždy mi v něm šlo hlavně o filtrovatelnost. Pravda v cizině sem ho ještě nikdy vidět nechtěl ale slibuji že se polepším :mrgreen: Klidně si ještě něco zopakuj, já tímto s tebou na toto téma končím :wink:
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Ještě chvíli a bude s Tebe šuldo spisovatel. :D No a co je výstupem této seance?Že někdo je ochoten věřit dodacímu listu,který pochází z našich luhů a hájů a někdo nikoliv. :wink: Nejkomičtější je ovšem srovnání s TL výrobců olejů s dodacími listy místních dodavatelů.Jestli je pro Tebe vypovídající hodnota těchto dokumentů srovnatelná,tak OK.Jinak já jsem žil v přesvědčení,že palivo Verva je prémiové,takže pokud tomu tak není,tak se omlouvám.V tomto ohledu nemám přehled neb jezdím na palivo určené pro osobní vozy nikoliv pro traktory a podobné samohyby. :mrgreen: :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Hombre

Příspěvek od Hombre »

Tak jsem mluvil s kámošem, co dělá na Shellu. Všechno naváží z Čepra, prémiovka se dělá tak, že přes průtokové zařízení je přicmrndávané aditivum na protečené množství, dovážené z Německa . Cena je pro všechny stejná jen pumpaři přihazují dle ochoty lidí zaplatit. Jiná distribuce odkupuje enzety a tento benzín pak míchají 1:1 s benzínem novým , proto může nastat, že je rozdíl v bezínech u stojanu. To pak cisterna která doveze enzetu a v nádrži ještě něco zbylo, je naplněna namíchaným benzínem a pak je vymalováno ,nikde není dáno, že všechny tanky po cestě naplní stejně, ten vodnatý je naspodu a bez přidání aditiva na vázání vody je průser na cestě.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
swape
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swape »

Měl jsem možnost mluvit s člověkem co dělá přímo v provozu Čepra.Produktovodem k nim jde čistá nafta do zásobníků.Po železnici (jinak prý ne)jim vozí v cisterně MEŘO.Na výdejních stojanech se toto vše následně míchá(MEŘO,popř.aditiva apod.) do cisteren,které ji(naftu) poté rozváží.Občas se stane,že dráhy mají výluku,takže MEŘO nedorazí včas a jsou nuceni distribuovat čistou naftu.To by možná vysvětlovalo to % kolísání MEŘO v naftě.
ONO od nich bere phm také,ale jestli výhradně od nich neví.
To je vše,jak jsem nakoupil,tak prodávám.
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kW
Odpovědět