Výměna oleje, Audi 1.8i
Moderátor: Colommbo
Re: Výměna oleje, Audi 1.8i
pochybujem ze v TSi ti vydrzia sviece 60 000km ,teda motor pojde nejako ale ked ich vyberies a kuknes nebudu v najlepsom stave
no mas vyhodu ze tebe ich vymenia ( snad) v garancke
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
v mojom 2.0tsi je interval vymeny sviecok ak si dobre pamatam tusim 90t km.. menej to nieje, to viem
..samozrejme vymena 20-25tkm spolu s palivovym filtrom
..samozrejme vymena 20-25tkm spolu s palivovym filtrom
-
e1H
Příspěvek byl smazán.
Naposledy upravil(a) e1H dne ned bře 26, 2017 20:00, celkem upraveno 1 x.
A nejsou tam s platinovou elektrodou ?kornel píše:v mojom 2.0tsi je interval vymeny sviecok ak si dobre pamatam tusim 90t km....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Optická kontrola je sice dobrá věce1H píše:....Pozrieme sviečky....
jo, je to platinaPitris píše: A nejsou tam s platinovou elektrodou ?
-
FF
Chlapi - jedna vec je ako dlho vydržia elektródy - to po vytiahnutí sviečky vidno, ale druhá vec je, a tú nevidno ani po vytiahnutí, v akom stave je izolačný odpor (pozor nie odrušovací), ale skrátka ohmický odpor medzi dvoma pólmi.
Izolátor a spol. vie nasiaknúť kdečím a potom je izolačný odpor v háji a teda aj celá sviečka a elektródy môžu byť ako nové...
Izolátor a spol. vie nasiaknúť kdečím a potom je izolačný odpor v háji a teda aj celá sviečka a elektródy môžu byť ako nové...
-
Ještěr
A jako největšího strašáka bych asi vyzdvihnul křehnutí izolátoru střední elektrody, které při hodně přetažené době výměny mívá dost často za následek prasknutí izolátoru a polétávání odlétlého kusu keramiky v prostoru válce. To jestli se neskřípne zrovna dle Murphyho zákonů do sedla ventilu a nepřirazí pístem je věcí náhody. Méně časté, nikoli však neobvyklé je u hodně přetaženého intervalu výměny též uvolnění a sjetí celé střední elektrody do prostoru válce. Mívá podobné destrukční účinky jako prasklý dřík ventilu či "vdechnuté" výřivé klapky.
Standardní zapalovací svíčky mají interval výměny kolem 30-ti tkm. Pak jsou víceelektrodové, se stříbrnými, iridiovými a třeba platinovými elektrodami, kde může být ta výměna i až po 100 tkm.
P.S. Od té audiny jsme ale už dost daleko
P.S. Od té audiny jsme ale už dost daleko
-
Ještěr
U té čtyřbodové je tak vysoký interval proto, že se jí nemá kudy vysypat střední elektroda do válce
Od Audiny sice jsme trochu OT, ale myslím, že je lepší to zdůraznit, než majiteli odsouhlasit pouze výměnu oleje. Poněvadž je pak dost k prdu, když si bude motor hýčkat olejem a ve vteřině mu udělí zkázu za pár desítek tisíc Kč poletující svící za pár desítek Kč...
Od Audiny sice jsme trochu OT, ale myslím, že je lepší to zdůraznit, než majiteli odsouhlasit pouze výměnu oleje. Poněvadž je pak dost k prdu, když si bude motor hýčkat olejem a ve vteřině mu udělí zkázu za pár desítek tisíc Kč poletující svící za pár desítek Kč...
kazda svieca raz zhasne

chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
sry kucí , že jsem se déle neozval... Všem ještě jednou děkuji za všechny názory a rady!
teď jen poslední, rozhodl jsem se buď pro totalem quartz 9000 a nebo mobil super 3000 x1 , jen sem koukal po netu a našel jsem 123-olej.cz kde mají mobil za 640kč za 5l balení... cena se mi to zdá dobrá, když třeba tady na oleje.cz je za 1000kč (4+1l) .. jen nevím, jestli se bát, nebo ne?
teď jen poslední, rozhodl jsem se buď pro totalem quartz 9000 a nebo mobil super 3000 x1 , jen sem koukal po netu a našel jsem 123-olej.cz kde mají mobil za 640kč za 5l balení... cena se mi to zdá dobrá, když třeba tady na oleje.cz je za 1000kč (4+1l) .. jen nevím, jestli se bát, nebo ne?
-
e1H
Příspěvek byl smazán.
Naposledy upravil(a) e1H dne ned bře 26, 2017 20:04, celkem upraveno 1 x.
Ono záleží na tom, od koho to bere prodejce a kolik toho bere distributor od výrobce -> a marže.AudiA3 píše:teď jen poslední, rozhodl jsem se buď pro totalem quartz 9000 a nebo mobil super 3000 x1 , jen sem koukal po netu a našel jsem 123-olej.cz kde mají mobil za 640kč za 5l balení... cena se mi to zdá dobrá, když třeba tady na oleje.cz je za 1000kč (4+1l) .. jen nevím, jestli se bát, nebo ne?
Total i Mobil je gut, pokud je origo. Jestli je to ale origo, ví bůh.... ale 640,- není zas až tak málo.
I http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... D-5W-40-5L nebo http://www.oleje.cz/p/gulf-formula-g-5w ... -1-l--7569 jsou
no ve srovnání s cenama jinde docela jo.. ale už sem ho objednal i s filtrem Filtron, taky byl levnější než jinde..