Pneumatiky, co setria benzin o 1/3

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Itall

Re: Pneumatiky, co setria benzin o 1/3

Příspěvek od Itall »

skodovkar: Jinak souhlas s tím, že nekazící se zboží je (z ekonomického hlediska) lepší kupovat kupovat tehdy, když je levné a ne až tehdy, kdy ho člověk potřebuje. Také to někdy dělám, ovšem předsezonní akce (pokud jsou), pak trochu naštvou :roll: . Zajímavá cena byla např. u nemrznoucí směsi (5 L) do ostřikovače v Tescu. Před zimou stála 99,90 Kč, pak 84,90 Kč, pak 119,90 Kč a na jaře 17,90 Kč.
Pedro

Příspěvek od Pedro »

škodovkáři,ty jezdíš na té haťapce 195-50/15 :?:
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Letos ne, jinak tam jsou přes léto.
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Jelikož jsem za pár posezení poznal,že nejsi trumpeta,předpokládám,že disky i gumy byly k vozidlu již dříve a nemáš prsty v jejich pořízení. Vyjma situace v extrémní ceně,která za cenu nižšího komfortu a zvýšené spotřeby vše vyváží. Nebo snad,nedej bože,bere Tě fabiotůnink ?
Itall

Příspěvek od Itall »

PePe: Máš opět úplně stejný názor, jako já, ale skodovkar už to tady psal :roll: . Mě to neva, že si je koupil :D , jezdí na nich přece on, ne já 8) .
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..kamarat ma RS-u a na nej kola s pneou 205/40R17 a nikde nevidim problem, tak neviem co sa vam nepaci na 15kach..???? :roll: :roll:
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Itall

Příspěvek od Itall »

Já také problém na pohled nevidím, ale když se svezu, tak mi vadí to drncání. I když u RS je to prý nějak ošetřeno podvozkem, že to není tak zlé (nepsal to tu někde modelář?). Já bych tomu moc nevěřil (tedy ne modelářovi, ten se mýlí jen občas :lol: , ale tomu komfortu u RS).
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..ja som na tej fabii jazdil a nebol to taky prolem jasne ze to citit bolo, no nezastavam sa ja koncern nemam rad a fabiu detto,auta s tuhou napravou mi nic nehovoria

Pedro

Příspěvek od Pedro »

...mě by vadila hlavně šíře pneu,na takovym vozidle...
Itall

Příspěvek od Itall »

bjukemen píše:..ja som na tej fabii jazdil a nebol to taky prolem jasne ze to citit bolo, no nezastavam sa ja koncern nemam rad a fabiu detto,auta s tuhou napravou mi nic nehovoria
Jaká tuhá náprava?, to je jen zkrutná příčka.
Itall

Příspěvek od Itall »

PePe píše:...mě by vadila hlavně šíře pneu,na takovym vozidle...
Což, šířka mi nevadí (i když v některých případech je i ta nepohodlná - vyjeté koleje, pak vliv na spotřebu), ale ta výška je malá. Nebo že bychom probrali profilové číslo?, svého času to tu bylo velmi populární téma :? . Také cena takových pneu je obvykle vyšší. Připočtěme vyšší hmotnost obutého kola (ocelový plech bude s vysokou pravděpodobností těžší, než materiál pneu?). Zkrátka, já tam nějaké výhody nevidím, jen auto má ostré reakce na řízení, no budiž. Ani to lépe nebrzdí, to záleží na pneu.
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

Itall píše:
bjukemen píše:..ja som na tej fabii jazdil a nebol to taky prolem jasne ze to citit bolo, no nezastavam sa ja koncern nemam rad a fabiu detto,auta s tuhou napravou mi nic nehovoria
Jaká tuhá náprava?, to je jen zkrutná příčka.

..je to tuha naprava cize bordel kopec negativ a minimum pozitiv

Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Itall píše:Rezerva je sice pro mě důležitá, ale legislativně už ne, vždyť není povinná....
Pro mě taky, a plnohodnotná - ne "kočárkové kolo", ale i dnes, kdy legislativa povoluje jezdit bez rezervy, je potřeba si uvědomit, že ve vozech, kde je rezervní kolo součástí deformační zóny, tak být MUSÍ stále i teď.....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
hanzs

Příspěvek od hanzs »

Jak jsem tu psal dělám v gumárně. Byl jsem nedávno na školení, kde mluvil šef nejmenované zkušebny plášťů, která bude měřit i valivý odpor. Zatím je celá věc v plenkách, není stanovena jednotná metoda měření, takže klidně deset zkušeben může dát deset různých výsledků.
Zejména se jedná o to, že není stanoveno, jestli do valivého odporu bude zahrnut i aerodynamický odpor nebo ne. Prostě sjetý plášť má zdánlivě mnohem lepší valivý odpor, i když je to ve skutečnosti způsobeno redukcí aerodynamického odporu.

Jinak u levnějších pneu (barum, matador, levné conti), prostě výrobci řeší jen výrobní cenu - vyrábí se z toho, co je zrovna na trhu surovin levnější... a pak ty gumy můžou mít různou kvalitu (jednou dobrou, jindy horší), jen špičkovým Hi-tec plášťům je věnována péče.
emge

Příspěvek od emge »

Re: hanzs
Máš aj informácie o testovaní pre údaje na nových EU klasifikačných štítkoch?
Prečo je hodnotenie na štítkoch často iné, ako sú výsledky v testoch?
Odpovědět